Connect with us

Minden ami NFL

Az Évtized Játékai – Raiders

A nyárra egy újfajta játékot találtunk ki, ami valószínűleg a szezonkezdetig ki fog tartani reményeink szerint. Ennek a játéknak pedig az lesz a lényege, hogy megpróbáljuk minden csapatnál megtalálni az elmúlt évtized legjobb játékát.

A játék úgy fog kinézni, hogy az elmúlt évtizedből minden csapathoz kerestem 7  playt. Ezeket a playeket az alapján választottam ki, hogy mennyire voltak emlékezetesek, mennyire befolyásolták egy adott csapat szezonját, és mennyire történtek fontos pillanatokban. Értelemszerűen a playoff meccseken történt playek valamilyen szinten előnyt élveznek, de nem csak onnan válogattam.

Ebből a 7 playből lehet szavazni kettőre, amiről úgy gondolod, hogy szerinted e kettő közül érdemelné meg valamelyik az évtized játéka címet (azért kettőre lehet szavazni, mert az egy kevés a három meg sok. Illetve így kicsit többet kell gondolkodni).

Ezen a héten az AFC West csapatai érkeznek, ma pedig a Raiders kerül sorra.

Szavazni a Raiders playeire szomba este 19.00-ig lehet, ekkor fogom lezárni a szavazást. Eredményhirdetés majd hétfőn lesz, mikor már a csoport többi tagjánál is eldőlt melyik play nyert. Természetesen nem csak az adott csapat szurkolója szavazhat, sőt az lenne a legjobb, ha mindenki más is szavazna hiszen nem csak egy szurkolótábor számára lehet emlékezetes egy-egy play. Ha pedig úgy érzed szeretnéd megindokolni, mire adtál szavazatot és miért, vagy hogy szerinted mi maradt ki, akkor nyugodtan megteheted kommentben. Valahol az is a célja ennek a játéknak, hogy beszéljünk arról, mik is történtek az elmúlt évtizedben.

#1 Al Davis emlékére – 2011 week 5

Al Davis, a klub tulajdonosa, aki a kezdetektől ott volt a csapatnál egy nappal a meccs előtt hunyt el, a halála pedig sokkolta mind a játékosokat, mind a szurkolókat. A csapatnak ideje sem volt feldolgozni a veszteséget, másnap már játszani kellett Houstonban. A gyászt saját erejére fordította a Raiders, és a végén sikerült megfordítania az eredményt. A Texans azonban még le tudott vezetni egy utolsó támadást, és egy TD elég lett volna a győzelemhez. Schaub passzát azonban Michael Huff leszedte az end zone-ban. Nyert a Raiders, így tisztelegve Davis emléke előtt. Egy utolsó pillanatos end zone INT-tel, ahol a védelemben csak 10-en voltak a pályán.

View post on imgur.com

#2 Terrell Pryor 93 yardos TD – 2013 week 8

Pryort ma már elkapóként játszik, de korábban irányító volt. Igaz, lábon sokkal veszélyesebb volt, és a Raiders néha megpróbálta ezt kihasználni. A Steelers ellen a meccs legelső játékában egy trükköt alkalmaztak, Pryor úgy tett, mintha átadná a labdát a futónak, de valójában megtartotta, és maga indult meg. A trükköt a teljes Steelers védelem megette, Pryor pedig gond nélkül rohant 93 yardon keresztül a célterületig.

View post on imgur.com

#3 Latavius Murray 90 yardos TD – 2014 week 12

Borzalmas a szezonod, mert 0-11-gyel állsz? Kit érdekel, attól még megszívathatsz egy nagy riválist. A Raiders pontosan ezt tette, és a playoffért küzdő Chiefst küldte haza egy vereséggel. Ehhez a győzelemhez pedig nagy szükség volt Murray-re, aki a második negyed elején begyújtotta a rakétáit, és egy 90 yardos TD-t vert a Chiefs védelmére.

View post on imgur.com

#4 Crabtreet nem lehet levinni – 2015 week 8

Crabtree elsősorban a 49ersnél töltött időkből lehet ismerős mindenkinek, viszont a Raidersben sem tűnt el teljesen. Itt is szállította a TD-ket, a Jets ellen például úgy jutott be a célterületre, hogy három védő is megpróbálta szerelni őt… sikertelenül.

View post on imgur.com

#5 Egyenlítsünk? Francokat, a meccset nyerjük meg! – 2016 week 1

Túlzás nélkül azt lehet mondani, hogy a ’16-os év volt a Raiders legjobbja az évtizedben. Ehhez a szezonhoz azonban szükség volt egy jó rajtra, amit egy merész húzás alapozott meg. A Saints ellen a Raiders 7 pontos hátrányban volt, de Carr kiosztott egy TD-t, és csak egy extrapont kellett az egyenlítéshez. Jack Del Rio azonban nem az egyenlítést, hanem a győzelmet választotta, és nekiment egy kétpontosnak. A merész húzás bevált, és nyert a Raiders.

View post on imgur.com

#6 Derek Carr GW TD-je a Buccaneers ellen – 2016 week 8

A meccs, ahol egy időre mindenki elhitte, hogy Derek Carrból elit irányító lesz. Carr élete legjobb meccsét játszotta a Bucs ellen, viszont az ellenfél sem adta magát könnyen, így hosszabbításba torkollott a meccs. Ott sokáig nem született eredmény, de alig 2 perccel a vége előtt 4&4-nél Carr megtalálta Seth Robertset egy 41 yardos TD-vel, ezzel pedig nyert a Raiders.

View post on imgur.com

#7 Dwayne Harris 99 yardos punt TD – 2018 week 16

A Broncos speciális egysége tökéletes munkát végzett. Sikerült a puntnál az egy yardra letenni a labdát, ami nehéz helyzetbe hozta volna a Raiderst. Csakhogy Harris úgy gondolta, még mielőtt a bíró lefújná a játékot, gyorsan felkapja a labdát az egy yardról, és visszafut vele ameddig tud. Nos 99 yardon keresztül az end zone-ig tudott visszafutni.

View post on imgur.com

Szavazás:

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!