Connect with us

Minden ami NFL

Lassítsunk a Drew Lock bandwagonon!

Drew Lock tavaly év végén, ahogy mondani szokás, jött, látott és győzött. Öt mérkőzésen volt kezdő és ebből csak egyszer kapott ki, a Chiefs otthonában egy havas meccsen, ami akárkivel megesik. Bárki más jött szembe, azt legyőzte. A denveri szurkolók nagyon bizakodóak, hogy John Elwaynek sikerült végre-valahára találnia egy franchise irányítót, akivel újra szárnyra kaphat a csapat. Érdemes azonban kicsit lassítani a bandwagonon és legfeljebb óvatos optimizmussal tekinteni a jövőbe. 

Lock 1020 yardot passzolt 64,1 százalékos pontossággal és 7-3-as TD-INT aránnyal ezen az öt mérkőzésen, ráadásul több rekordot is megdöntött:

  • Beállította John Elway csapatrekordját újoncként szerzett győzelmek számában.
  • Ő lett az első újonc Broncos-irányító, aki első két meccsét megnyerte.
  • Ő lett az első újonc irányító a ligában, aki első idegenbeli meccsén átlépte a 300 yardos határt és 3+ TD-t is dobott.
  • Ő lett a hetedik irányító az elmúlt 20 évben, aki első 5 kezdő meccséből négyet megnyert.

Élete második kezdő mérkőzésén hozta a legjobbját, elképesztő számokat produkált a Texans otthonában: 309 yardot passzolt 81,4 százalékos (!) pontossággal, próbálkozásonkénti 11,4 yardos átlaggal, ami mellé kiosztott három TD-t is (oké, egy interception is becsúszott). Itt aztán beindult a hype vonat és a szurkolók kezdték elhinni, hogy megtalálták a megváltót a második körben. Ez az érzés egyre biztosabb lett azután, hogy a szezon utolsó két meccsét is megnyerte a csapat. Gondolhatjuk, hogy jó kezekben a franchise, megvan az irányító hosszú távra, azonban érdemes az ilyen kijelentésekkel vigyázni és óvatosan hozzáállni a szezonhoz, Lock teljesítményét pedig fenntartásokkal kezelni.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások