Connect with us

Minden ami NFL

Az évtized legjobb védelmei

Új időszámítás kezdődött idén az NFL-ben, beléptünk egy új évtizedbe, így pedig adja magát, hogy visszatekintsünk az elmúlt 10 évre és megemlékezzünk a legjobbakról, jelen esetben az évtized legjobb védelmeiről.

5. Detroit Lions – 2014

Az ötödik helyre két jelöltem volt: a 2014-es Lions és a 2015-ös Jets. Ennek a két csapatnak volt a legjobb futás elleni védelme az évtizedben, gyakorlatilag fölösleges volt futót hozni az ellenük lejátszott mérkőzésekre. Ugyanakkor a Jets passz elleni védelme csak kisebb túlzással volt top 10-es, míg a Lions ellen minden téren kész rémálom volt játszani, Ndamukong Suh-ék annyira dominálták a line of scrimmage-et, hogy sikerült kompenzálni a támadókoordinátor Joe Lombardi agymenését és a tönkretett támadósor ellenére is 11-5-ös mérleget produkálni.

Bár a 2014-es szezonban a Seahawks védelme mindössze 15,9 pontot engedett meccsenként, ami 1,7-tel kevesebb volt a második Lionsénál, a Seattle statisztikáin rengeteget dobott az, hogy a szezon utolsó öt meccsen Shaun Hill, Drew Stanton, Ryan Lindley, Mark Sanchez és a bezuhant Colin Kaepernick ellen kellett pályára lépni. A detroiti védelem nehezebb ellenfelek ellen bizonyított, a szezon során négyszer is sikerült nulla ponton tartani az ellenfelet a teljes második félidőben, miközben a játék minden elemében sikerült kitűnni.

Az egységből három játékos – Ndamukong Suh (DT), Glover Quin (S) és DeAndre Levy (LB) – is All-Pro lett, rajtuk kívül pedig olyan játékosok alkották a védelmet, mint a jelenleg legjobban fizetett corner, Darius Slay, a túloldalán a veterán klasszis Rashean Mathis, vagy az akkor még csúcsformában játszó korábbi első körös Nick Fairley (DT) és Ziggy Ansah (Edge). A Lions védelme mindössze 69,3 yardot engedett a földön (1.), 42 sacket (8.) és 20 INT-et (3.) jegyzett, de a legnagyobb eredmény mégis az volt, hogy a 19. leghatékonyabb támadósort képes volt 11-5-ös mérleggel rájátszásba juttatni.

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!