Connect with us

Hír

BREAKING: Ngakoue a Vikingsé!

Régóta a levegőben lógott már Yannick Ngakoue sorsa, a pass rushert most végre elcserélte a Jaguars, méghozzá a Minnesota Vikings csapatához! Az ellenérték egy második körös pick, illetve egy kondícionális ötödik körös pick, ami harmadik körössé változhat bizonyos feltétel(ek) teljesítése esetén, írja Adam Schefter.

Az ötödik körös pick akkor lesz negyedik körös, ha Ngakoue idén Pro Bowler lesz, és ha ezen kívül a Vikings Super Bowlt nyer, akkor harmadik körössé változik. Tom Pelissero információi szerint az ötödik körös pick egyébként nem 2021-es, hanem 2022-es, ettől függetlenül a Jaguars elég jól áll drafttőkéből, hogy szerezzen magának egy franchise irányítót a következő játékosbörzén (Trevor Lawrence, Justin Fields és Trey Lance is várhatóan az elsők közt hallhatja majd a nevét a drafton).

A Vikingsnál pedig nagyon félelmetesen néz ki a Hunter-Ngakoue pass rusher duó. A minnesotai csapat egyébként új szerződést is fog adni Ngakoue-nak, azonban mivel a hosszú távú szerződés lehetőségére már lejárt a határidő, így csak erre az évre adhatnak neki emelést, jövőre pedig szabadügynök lesz. Pénzügyileg egyébként jelenleg nem fér bele a Vikings fizetési sapkájába Ngakoue franchise tagje, így ki kell majd vágni valaki(ke)t.

UPDATE: Ngakoue belement, hogy kevesebb legyen idén a fizetése a franchise tagnél, csak hogy eljöhessen a Jaguarsból. Az idei gázsija Albert Breer információi szerint kicsit kevesebb, mint 13 millió dollár lesz, a Vikingsnak így minimálisan kell csak alakítania dolgokat a fizetési sapkában (idén legalábbis).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!