Connect with us

Hír

Mahomes: Azt fogom csinálni, ami helyes az emberiség számára

Patrick Mahomes a liga egyik, ha nem a legjobb játékosa, a Chiefs arca, a valaha volt legnagyobb szerződéssel rendelkező profi sportoló. Azonban nem csak és kizárólag a foglalkozása létezik számára, emellett kiáll a számára fontos szociális ügyekért is. Támogatja és aktívan részt vesz a Black Lives Matter mozgalomban és kiáll a szociális egyenlőtlenség, a rasszizmus és a rendőrségi brutalitás ellen.

Azok számára is megvan a mondandója, akik ezért kritizálják és akik azt mondják, maradjon csak a focinál. A közösségi médiában kapott negatív kommentekkel kapcsolatban kérdezték az újságírók, és ez volt a válasza (via James Palmer):

“Minden tőlem telhetőt megteszek azért, hogy harcoljak az emberek egyenlőségéért. Nem foglalkozok azzal, hogy negatív kommenteket kapok egyesektől, azzal foglalkozok, hogy azt tegyem, ami helyes az emberiség számára, és biztosítsam, hogy minden ember egyenlőnek érezheti magát.”

Egyértelmű, hogy a mai generáció sportolói már nem csak a saját hivatásukkal foglalkoznak, hanem ezen kívül kiállnak a számukra fontos szociális ügyekért is. Ahogy egyébként teszik más foglalkozással bíró emberek is szerte a világon.

24 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
László
László
2020-08-30 09:54

Szerintem nincsen ezzel semmi gond. Felőlem aztán bármilyen ügyet támogathat, csak ezt ne a munkaidejében tegye.

camillo 7777
Reply to  László
2020-08-30 11:23

Nem ezért fizeted! Nem igaz!? 😃😃😃

László
László
Reply to  camillo 7777
2020-08-30 11:32

Nem hát. Egyébként gondolj bele milyen arcot vágna a főnököd, amikor elmondod neki, hogy bizony most nem fogsz dolgozni és ezt az emberiség érdekében teszed/nem teszed.

Kiso
Kiso
Reply to  László
2020-08-30 11:37

Nem akarlak depresszióba süllyeszteni László, de a nagy különbség, hogy te kurvára senkit nem érdekelsz. A főnököd egyszerűen kirúg, ha nem mész melóba, hiszen nem nevezhető sztrájknak, amit egy ember csinál és semmilyen társadalmi hatása nincsen. Ha ég, sportoló csinálja, akkor itt beszélgetünk róla

László
László
Reply to  Kiso
2020-08-30 11:43

És akkor a cél az egyenlőség mi? :)

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  László
2020-08-30 20:48

Ne félj, Mahomes érted is harcol! :)

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2020-08-30 11:13

Az alapgondolat hibás.Az emberek nem egyenlőek.Aki az egyenlővé tételen ügyködik,az kommunista felforgató

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
2020-08-30 12:21

Amúgy ha úgy döntene az egyik (vagy több) csapat (vagy annak játékosai),hogy nem lép pályára mondjuk az első fordulóban akkor lefújják az első fordulót? Csak mert akkor egy meccs hátrányba kerülne az a csapat amelyik kiüli a fordulót.

Amúgy megnézném a csapat tulajdonosok illetve az NFL vezetők arcát amikor közlik velük,hogy a játékosok ki akarnak ülni egy meccset.😄

Mondjuk ha további meccsek maradnának el, az még jobban lehúzná a jövő évi fizetési sapkát… Persze ha a játékosok miatt nem lenne meccs akkor elég nehéz lenne védeni az oldalukat abban,hogy ne vágják meg a sapkát és a fizetésüket.

katonadani
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-08-30 12:34

az NBA-ben egyébként pontosan ez történt, a Bucks játékosai úgy döntöttek, nem játszanak, aztán követték őket más csapatok, az NBA meg elhalasztotta a teljes játéknapot, majd előremutató intézkedéseket hozott a szakszervezettel együtt. Ahogy nekem lejött, elég nagy támogatottsága és elfogadottsága volt a dolognak (közel sem követek elég NBA-s arcot, szóval a reakcióknak csak töedéke jutott el hozzám, de azok pozitívak voltak. Persze sok néző hőbörgött, mint mindig, de az bármi történik, így van)

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  katonadani
2020-08-30 12:47

Az mit takar,hogy előremutató intézkedéseket hozott? Hogy ez ne forduljon elő többé vagy támogatják ezt a dolgot (amit nem hiszek mivel rengeteg pénzről van szó).

katonadani
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-08-30 13:11

támogatták

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  katonadani
2020-08-30 13:40

És ami meccs elmaradt az nem is tartják meg később vagy csak eltolják? Ha máskor megtartják akkor nem nagy ügy… Ha nem akkor engem meg lepett,hogy csak így lemondanak ennyi bevételről.

katonadani
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-08-30 14:16

elnapolták. de ez nem a pénzről szól

Fetyke
Fetyke
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-08-30 16:16

Ha jól tudom, akkor már az NBA-ben is a rájátszás megy (mármint az előző évi), így természetesen a meccseket később megtartják, és csak eltolásról van szó.

Gergely Nagy
Gergely Nagy
2020-08-30 13:25

Az lenne a legtisztább ha kiülnék a szezont ezek a játékosok, hogy tudjanak koncentrálni a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolására és megmutathatnák a ligának hogy nincs szükségük a mocskos pénzre (igazából csak azt szeretném,ha a csoportot vagy a Broncos vagy a Raiders vinné🙃). Amúgy sokan hülledeznek, hogy a játékosok nyomtatják a BLM-es narratívát mikor kb 90%-ban feketék játsszák a sportot. Most ez a divat. Mikor a patriotizmus volt a divi akkor azt nyomatták.

Tizenkettes
Tizenkettes
2020-08-30 14:33

Hol nem érezheti magát egyenlőnek valaki az USA-ban? Nem kerül be a Harvardra a középsuliban szart sem csináló fekete, mert helyette(???) egy a középsulit végiggüriző fehér lesz a kiválasztott… A bíróságon a fehér bíró elítéli a feketét, mert fekete. Hogy mit csinált, az ugye lényegtelen, ha megindokolja a bíró, hogy “nem volt ám szép dolog lelőni azt a 3 embert”, akkor az nem jogos ítélet, mert a bíró fehér volt ugyebár… Az indokolatlan megkülönböztetést nevezik diszkriminációnak, amire azért az USA-ban próbáltak odafigyelni, de tökéletes nem lehet a dolog. Ugyanakkor nyilván vannak statisztikák, hogy milyen arányban lesznek bűnözők a fehérek és a nem fehérek, milyen arányban végeznek egyetemet stb. Eddig senkinek semmilyen gondja nem volt azzal, hogy tudományos fokozat kellett mondjuk egy katedra betöltéséhez, tehetség egy díj elnyeréséhez stb. Most az van, hogy bármit meg lehet magyarázni a BLM ideológiával, ráadásul bármilyen területen, még ott is, ahol kőkeményen az üzlet szabályainak kellene diktálniuk. Az NFL-ben mi lesz? Oda is be fog gyűrűzni ez az ökörség? Ha egy fehér bíró azt mondja, hogy a fekete védő szabálytalan volt vagy a fekete támadó nem vitte be a célterületre a labdát, ezért nincs TD, akkor jön a “csakazémerfeketevagyok” szöveg? Korábban nem volt kérdés, hogy mondjuk P. Manning azért lett a legjobb QB, és kapott díjakat, mert ő volt talán a legtehetségesebb. Azt a kort ebbe az időszakba helyezve most az lenne, hogy “legyen már egy fekete a legjobb, mert ez így diszkriminatív”… A fehér akkor legyen díjazva, ha tényleg ő a legjobb. Egy fekete akkor is lehessen már kitüntetve, ha egyébként nem ő lenne a legjobb valamiben. Kb. ez az elv, amihez bőszen tapsol egy rakás idióta. Ráadásul itt nem az “egyenlősítés” a cél, hanem lassan a bosszú, megtorolni az évtizedes vagy évszázados – állítólagos – elnyomást a fehéreken. Mert akik alkotmányos jogokért tüntetnek, azok nem “halál a rendőrökre meg halál Amerikára” jelszavakkal mennek az utcára.
Mahomes támogasson nyugodtan bizonyos elveket, de miután sportolónak állt, nem pedig szociológusnak vagy társadalomfilozófusnak, ezért csak óvatosan nyilatkozzon, hogy mi van meg hogy meg miért. Majd akkor is felemeled a szavad, ha egy fekete rendőr kicsit határozottabban intézkedik egy fehérrel szemben, igaz, Patrick?

László
László
2020-08-30 14:42

Igazából ez csak arra jó, hogy megmutatják hogy látják mi történik az országban és így a közvélemény nem száll rájuk. Mert bizony most az USA-ban az a divat, hogy ha valaki nem áll ki az “ügy” mellett az ellenség.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  László
2020-08-30 20:56

Ez nem csak az USÁban divat, szerintem ezt tölünk tanulták ;)
Egyébként meg egyetértek veled. Sok mindenben igazat adok a BLM-nek (nyilván nem a boltok felgyújtásában és kirablásában), de amikor pl. arra kényszerítették a békésen vacsorázókat (nem találom a videót), hogy ők is emeljék fel az öklüket, az bizony nagyon arra emlékeztetett, amikor a náci németországban a gyerekeknek és öreg nénikéknek is kart kellett lendíteni a führernek :(

acsdav2
acsdav2
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-08-30 21:11

“Sok mindenben igazat adok a BLM-nek” Majd sorolod, hogy mivel nem értesz egyet teljesen jogosan. Akkor mégis mi az amivel egyet értesz? :)

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  acsdav2
2020-08-31 10:01

Ennek szerintem ne menjünk neki ezen a fórumon, mert nagyon hosszú eszmefuttatás lenne. :)

acsdav2
acsdav2
2020-08-30 17:32

“Egyértelmű, hogy a mai generáció sportolói már nem csak a saját hivatásukkal foglalkoznak, hanem ezen kívül kiállnak a számukra fontos szociális ügyekért is.”

Ez mindenképpen egy téves állítás. Mármint az, hogy térdelnek, videóban üzengetnek önmagában semmiképpen se jelenti azt, hogy kiállnak az ügy mellett.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  acsdav2
2020-08-30 20:56

Azzal, hogy térdelnek meg üzengetnek, nyilván rengeteg támogatót szereznek a BLM mozgalomnak, hiszen óriási az ismertségük és követettségük. De hogy ezzel a feketék ügyének valóban segítenek-e, azon már lehet vitatkozni.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-08-30 21:18

Lehet rajta vitatkozni? Milyen nemes lelkű vagy, hogy ezt megajánlod. :) Szerintem nincs olyan, egy kicsit is gondolkodó ember, aki ezt az anarchiát – amit a BLM elindított és se eleje se vége, se célja csak a rombolás – a feketék ügyének megsegítésének tekinti.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  acsdav2
2020-08-31 10:01

Félreértettél (vagy félre akartál érteni). Nem a BLM-ről írtam, hanem Mahomesékról.

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x