Connect with us

Hír

Egy százalék alatt a pozitív tesztek aránya, de marad a napi tesztelés szeptember 5-ig

Jól alakulnak az edzőtáborok az NFL-ben, már ami a koronavírus megfékezését illeti, hiszen nagyon kevés pozitív teszt született az elmúlt két hétben. A keddi napig összesen 109.075 tesztet végeztek el, ennek 0,46 százaléka volt pozitív, és ha csak a játékosokat vizsgáljuk, akkor 0,81% ez az arány, írja Tom Pelissero.

Persze nem a legjobb így kalkulálni, hiszen az egyes játékosokon minden nap végeztek tesztet, de a 2840 játékosból csak 53 új pozitív teszt került ki, és ebben benne vannak a fals pozitívak is. És még így nézve is két százalék alatt van a fertőzöttek aránya (1,86%), ami szintén kiváló adatnak mondható. Nem csak a játékosokat, hanem az első- és második szintre tartozó dolgozókat is tesztelik, velük együtt 9983 emberből 170 új pozitív tesztet mutattak ki, ez 1,7%-ot jelent. Dr. Allen Sills, az NFL főorvosa nem tud róla, hogy bárkinek is komolya tünetei lettek volna eddig, emellett azt is megjegyezte, hogy kicsit meglepődött a kevés pozitív teszten, de nyilván örül ennek.

Az edzőtábor előtt az NFL és az NFLPA egyébként abban egyezett meg, hogy két hétig napi tesztelés folyik majd, és ha 5% alatt lesz a pozitív tesztek aránya, akkor utána kétnapi tesztelés következik, azonban most úgy határozott a liga, hogy szeptember 5-ig megtartja a napi tesztek elvégzését.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!