Connect with us

Hír

Idén biztos nem hosszabbít a Vikings Dalvin Cookkal

Dalvin Cook már az előszezon elején jelezte, hogy új szerződést szeretne. Ezek után rengeteg egymásnak ellentmondó hír jelent meg (holdoutolni fog, nem fog holdoutolni, mégis holdoutolni fog), aminek az lett a vége, hogy megjelent az edzőtáborban (tehát nem holdoutolt), ott viszont leült a csapat vezetőségével a hosszabbításáról tárgyalni. Az NFL Network információ szerint azonban megszakadtak a tárgyalások és a szezon végéig nem is ülnek le egymással újra a felek, vagyis a fiatal futó idén 1,3 milliós fizetéssel fog játszani.

Cook 2017-ben második körös pick volt, de az első két éve felejthetőre sikerült: csak 15 meccsen lépett pályára, 969 yardot és négy TD-t szerzett a földön. Tavaly viszont pazarul játszott, 1654 scrimmage yardot és 13 TD-t szerzett, de egyetlen jó szezon után a csapat érthető módon nem akart kiosztani egy 12+ milliós szerződést.

A futó helyzetét tovább rontja, hogy a pandémia miatt jövőre jó eséllyel csökkenni fog fizetési sapka nagysága, így nem csak a Vikings, hanem a többi csapat sem fogja két kézzel szórni a pénzt egy luxusposztra.

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2020-08-20 08:53

“… a Vikings, … sem fogja két kézzel szórni a pénzt egy luxusposztra.”

Hát ebben nagyon erősen reménykedem! :)
Cook pazar futó, de sajnos üvegből van. Nagy pénzt ezért nem szabad rá pazarolni.

camillo 7777
2020-08-20 11:09

Érthető döntés.

merlin
merlin
2020-08-20 14:40

Miután az elsö fordulóban a Packers ellen Cook begyüjtött 220 scrimmage yardot meg 3 TD-t, kinyitja Spielman a csekkfüzetet.

Fetyke
Fetyke
Reply to  merlin
2020-08-20 17:06

Idén mindenkit meglepünk azzal, hogy a passzjátékra fogunk építeni. :D

RvBalazs
RvBalazs
2020-08-20 17:46

A cikkhez offtopic, de Vikes:
Mit gondoltok az idei falról?
A minap olvastam, hogy Elfein átmegy RG-be. És hogy ez mennyire jó lesz, higy az egyetemen is ott volt jó.
1. Ha ott jó, eddig miért nem ott játszott?
2. Dru Samira?
3. Ki lesz az LG?
4. Ezra Cleveland tényleg G lesz az első évében?
Mi lesz ezzel a fallal? :-)
Oniel jó, oké. Eddig Dru-ról is azt gondoltam, de akkor stabilan övé lenne a RG.

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
2020-08-20 20:21

Ezzel kapcsolatban a következőket olvastam.
1. Elflein valóban átmegy jobb guard pozícióba és Samia csak a csere lesz továbbra is, bár talán több snapet kap, mint tavaly. Hogy eddig miért nem ott játszattuk Elfleint, ha állítólag ott jó, azt ne kérdezd. :) Máshol nagyob luk volt a falban. :D
2. Az LG jelen állás szerint Dozier lesz talán, bár megosztva kapnak időt az első sorral Collinsal. Cleveland tényleg a második sor guard posztját tölti be jelenleg az edzőtáborban. Valóban furcsa…
3. Az LT egyértelműen Reiff marad így, a cseréje pedig nem is Cleveland, hanem Hill jelenleg.
Attól tartok, hogy jobb nem lesz az idei fal a tavalyinál, de rosszabb még sajnos lehet. Bár állítólag futáshoz tavaly jól blokkoltak a fiúk, és hát nálunk ez a lényeg…

ui.: ha tényleg beválik Elflein átmozgatása RG-be, akkor akár még kellemes meglepetésben is lehet részünk. De ebben én nem nagyon reménykedek…

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
2020-08-20 20:27

Sőt! nemrég olvastam, hogy Holmes-t lefogyasztottuk 270 fontra és kimozgatjuk DE-be. Packers legyen a talpán, aki fölkészül belőlünk az első fordulóra…

merlin
merlin
Reply to  RvBalazs
2020-08-20 21:24

1. Az Elflein problémát Zimmeren, Kubiakon és Rick Dennisonon kívül szerintem senki nem érti. Főleg annak fényében, hogy Kline is inkább LG, így érthetetlen, hogy tavaly miért fordítva játszottak.
2. Dru Samia állítólag az idei edzőtábor egyik legnagyobb csalódása, Sharpe, Mitchell, Stanley és Metellus mellett. (Utóbbiban lehet valami, mert szünet nélkül safetyket tesztelünk.)
3. Ahogy Fetyke is írja, jelen állás szerint Dozier és Collins közt fog eldőlni.
4. Lehet.
És hogy mi lesz a fallal? A fal jó lesz. Már nem úgy, mint a Cowboys fala, hanem úgy a standard fos Vikings falakhoz képest. Maradt a stáb (támadó koordinátor, OL coach), valamint 5-ből 4 kezdő volt tavaly is, egy pedig csere. Bradbury biztosan tovább javul és hát Elfleinnak és a többi guardnak meg az utolsó esélye megmutatni, hogy NFL kezdő szintet képviselnek, tuti kaparni fognak.
Ja és ne felejtsük el, Kirk kapitány az off-seasonben értekezett Fran Tarkentonnal, akitől megtudta, hogy szégyen a futás, de még mindig jobb, mint benyelni a sacket, szóval azon lesz, hogy idő nyerjen és megnyújtsa a játékokat.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x