Connect with us

Hír

Drew Pearson és Tom Flores is jó eséllyel ott lesz jövőre a Hall of Fame-ben

Az NFL tegnap nyilvánosságra hozta, hogy ki lesz az a senior játékos és edző (akiknek a karrierje legalább 25 éve ért véget), aki bekerülhet 2021-ben a Hall of Fame-be. A játékosok oldaláról a Cowboys korábbi elkapója, Drew Pearson, az edzőktől pedig a Raiders két Super Bowlt nyerő mestere, Tom Flores kaphatja meg ezt az elismerést, amennyiben a Super Bowl előtti napokban a 48 fős bizottság legalább 80 százaléka igennel voksol.

Pearson draftolatlan játékos volt, majd 11 évet húzott le a Cowboysban, háromszor lett Pro Bowler, háromszor lett All-Pro, Super Bowlt nyert és az 1970-es évtized álomcsapatába is beválasztották. Összesen 489 elkapást és 7822 yardot jegyzett karrierje során – mindkettő a negyedik legtöbb a franchise történetében – és 48 TD is összejött neki.

Flores az első latin-amerikai főedző lett, aki Super Bowlt tudott nyerni (1981, Raiders vs Eagles). Irányítóként is játszott a Raidersben egyébként, majd a franchise második legsikeresebb HC-ja lett John Madden mögött. Rajta kívül mindössze hét másik edző van a történelemben, aki első két szezonja valamelyikében Super Bowlt tudott nyerni és mindössze három olyan, aki azzal a csapattal nyert SB-t, amelyikben korábban játszott is.

6 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
RA7
RA7
3 years ago

Nem 5 évvel a visszavonulás után lehet valakit beszavazni? Vagy ez most milyen szavazás?

slowmotion80
slowmotion80
Reply to  RA7
3 years ago

de igen, normál esetben. de mivel a mai játékosoknak hatalmas statjaik vannak a régiekhez képest, ezért megalkották a Seniors and Contributors csoportot, ami összesen három jelöltet adhat soron kívül a 15 jelölt mellé. ez a három jelölt független a 15 maitól, és ehhez a megkülönböztetéshez kell legalább 25 éve visszavonultnak lenni.

RA7
RA7
Reply to  slowmotion80
3 years ago

Értem köszi :)

d zoli
d zoli
Reply to  RA7
3 years ago

Tényleg Elinek szóltam. De a bátyja úgyis bekampányolja.

d zoli
d zoli
Reply to  slowmotion80
3 years ago

Eli! Hallod ezt?

Walter Mitty
Reply to  RA7
3 years ago

a cikk első mondatában:

“senior játékos és edző (akiknek a karrierje legalább 25 éve ért véget)”

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x