Connect with us

Hír

Drew Pearson és Tom Flores is jó eséllyel ott lesz jövőre a Hall of Fame-ben

Az NFL tegnap nyilvánosságra hozta, hogy ki lesz az a senior játékos és edző (akiknek a karrierje legalább 25 éve ért véget), aki bekerülhet 2021-ben a Hall of Fame-be. A játékosok oldaláról a Cowboys korábbi elkapója, Drew Pearson, az edzőktől pedig a Raiders két Super Bowlt nyerő mestere, Tom Flores kaphatja meg ezt az elismerést, amennyiben a Super Bowl előtti napokban a 48 fős bizottság legalább 80 százaléka igennel voksol.

Pearson draftolatlan játékos volt, majd 11 évet húzott le a Cowboysban, háromszor lett Pro Bowler, háromszor lett All-Pro, Super Bowlt nyert és az 1970-es évtized álomcsapatába is beválasztották. Összesen 489 elkapást és 7822 yardot jegyzett karrierje során – mindkettő a negyedik legtöbb a franchise történetében – és 48 TD is összejött neki.

Flores az első latin-amerikai főedző lett, aki Super Bowlt tudott nyerni (1981, Raiders vs Eagles). Irányítóként is játszott a Raidersben egyébként, majd a franchise második legsikeresebb HC-ja lett John Madden mögött. Rajta kívül mindössze hét másik edző van a történelemben, aki első két szezonja valamelyikében Super Bowlt tudott nyerni és mindössze három olyan, aki azzal a csapattal nyert SB-t, amelyikben korábban játszott is.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!