Connect with us

Hír

Markus Golden frusztrált a helyzete miatt, nem is tudta, hogy van UFA-tender

Markus Golden aláírta az UFA-tendert, így idén is a Giants játékosa lesz. Ennek értelmében 4,1 millió dollárt kereshet, illetve további 1 milliót ösztönzőkkel, de a tavalyi szezonja után ezzel távolról sem elégedett.

“Rengeteg munkám volt a tavalyi teljesítményemben. Azt hittem, mindez kifizetődik, de nem úgy alakultak a dolgok, ami természetesen frusztráló. Nincs mit csinálni, keményebben kell dolgozni, a negatív tapasztalatot pedig motivációnak használni”

– mondta a védő az NJ.com-nak, majd hozzátette, nem tudta, hogy létezik UFA-tender.

UFA-tendert csak korlátlan jogú szabadügynökökre lehet tenni. Ez alapvetően semmiben nem korlátozza az adott játékost: ugyanúgy tárgyalhat más csapatokkal és a korlátozott jogú szbadügynököknek adható RFA-tenderrel ellentétben a Giantsnek nincs joga matchelni egyetlen ajánlatot sem, ráadásul még kompenzációt sem kap cserébe.

Ugyanakkor a játékos egy bizonyos határidő letelte után már nem tárgyalhat más csapatokkal, sőt a Giantstől is csak a tavalyi fizetése 110 százalékát kapja meg, ami Golden esetében mindennel együtt ~5 millió dollárt jelent. Ez pedig tényleg frusztráló lehet, hisz a védő tavaly 10 sacket szerzett, így valahol jogosan reménykedett a nagyobb honoráriumban (bár tegyük hozzá, hogy messze nem játszott olyan jól, ahogy a 10 sackje alapján gondolnánk).

19 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
acsdav2
acsdav2
3 years ago

1. Golden nagyon is jó szezont futott, a 9.legtöbb nyomást generálta.
2. Hogy a jó szezon ellenére miért csak 4M-ért játszik az számomra rejtély. Tárgyalhatott más csapatokkal korlátok nélkül. Ha nem hallott még az UFA-ról (megjegyzem én se) elképzelhető, hogy nem tudott a határidőről.

katonadani
Reply to  acsdav2
3 years ago

érdemes kontextusba helyezni Golden nyomásait is (amiben egyébként 14. a PFF adatai alapján), mert pass rush productivityben (snapekhez viszonyítva, ráadásul pozitívan súlyozva a sackeket) már csak 30., a pass rush win rate-je (nyomás 2,5 másodperc alatt) átlag alatti, ráadásul az egyik legkevesebb double teamet látta a pass rusherek közt a ligában.

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
3 years ago

Lassan odáig jutunk, hogy PFF értékelés nélkül semmilyen statisztikára nem támaszkodhat az ember. :)

katonadani
Reply to  acsdav2
3 years ago

a pass rush win rate mondjuk pont ESPN. Azt pedig azért már régóta tudjuk, hogy a sima sack számok közel sem elegendők egy helyes kép megállapításában és mindig lehet mélyebbre menni és jobban megvizsgálni, mi hogyan történt :)
De persze a tackle-ök száma alapján is megítélhetjük a linebackereket vagy az interceptionök alapján a cornereket, csak az sem festene megfelelő képet.

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
3 years ago

“azért már régóta tudjuk, hogy a sima sack számok közel sem elegendők”

Ezért is hivatkoztam a nyomás generálásra. :) de ezek szerint már ebben sem lehet bízni.

AwesomeOne
AwesomeOne
Reply to  katonadani
3 years ago

Pedig azt hittem Golden jó évet tolt tavaly… de akkor Dani megint jött, látott, és elmondta, hogy egy Giants playa miért is volt ismételten túlértékelve… ezért fizetem a havidíjat xD

katonadani
Reply to  AwesomeOne
3 years ago

Nem Giants-specifikus ez :) elmondtam több helyen ugyanezt Matthew Judonról is például, neki is a sackjei is nyomásai jelentős része blokkolatlan vagy clean up volt. Kell a kontextus is az alapszámok mellé, hogy még jobban lássunk dolgokat, legalábbis szerintem :)

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  AwesomeOne
3 years ago

:D

László
László
Reply to  acsdav2
3 years ago

Úgy tűnik nem ért meg senkinek annyit amennyit akart.

acsdav2
acsdav2
Reply to  László
3 years ago

Szerintem kicsúszott a határidőből amivel nem volt tisztában. Mert hozzá hasonló vagy rosszabb játékosok 10-15M-ért írtak alá. Fowler, Lawson, Beasley, Addison.

László
László
Reply to  acsdav2
3 years ago

Ezt a kicsúszott a határidőből nekem egy kicsit zavaros. Nincsen menedzsere, aki képben van a határidőkkel?

acsdav2
acsdav2
Reply to  László
3 years ago

Azt gondolná az ember, hogy van és az ő érdeke szerint cselekszik. Ha nem is került nyilvánosságra, de biztos vagyok benne, hogy volt már olyan ügynök akit lefizetett a csapat, hogy a szerződést a csapat érdeke szerint kössék meg. Szerintem most is ez lehetett.

katonadani
Reply to  acsdav2
3 years ago

ha eleinte nem is tudta mi az az UFA tender, mikor megkapta, akkor azért csak utánanézett és akkor bőven volt még ideje

acsdav2
acsdav2
Reply to  katonadani
3 years ago

Te kinézed a legtöbb játékosból, hogy utána néz ilyen dolgoknak? :) Az ügynököt pedig lefizette a Giants, hogy kicsúszon a határidőből.

camillo 7777
3 years ago

Dani korábban 2 cikkben írtatok az UFA-ról igazán szólhattatok volna Goldenek. 😃

snookerista
snookerista
3 years ago

Magába 10 sack nem nagy értékmérő pl Denverbe a Chiefs egy csomoszor földre vitte Flaccot ilyenek kb egy sacket se érnek pl egy 49ers vagy egy Saints ellen összehozott sackhez képest. Sulyozni kell ezeket is .

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x