Connect with us

Hír

Markus Golden frusztrált a helyzete miatt, nem is tudta, hogy van UFA-tender

Markus Golden aláírta az UFA-tendert, így idén is a Giants játékosa lesz. Ennek értelmében 4,1 millió dollárt kereshet, illetve további 1 milliót ösztönzőkkel, de a tavalyi szezonja után ezzel távolról sem elégedett.

“Rengeteg munkám volt a tavalyi teljesítményemben. Azt hittem, mindez kifizetődik, de nem úgy alakultak a dolgok, ami természetesen frusztráló. Nincs mit csinálni, keményebben kell dolgozni, a negatív tapasztalatot pedig motivációnak használni”

– mondta a védő az NJ.com-nak, majd hozzátette, nem tudta, hogy létezik UFA-tender.

UFA-tendert csak korlátlan jogú szabadügynökökre lehet tenni. Ez alapvetően semmiben nem korlátozza az adott játékost: ugyanúgy tárgyalhat más csapatokkal és a korlátozott jogú szbadügynököknek adható RFA-tenderrel ellentétben a Giantsnek nincs joga matchelni egyetlen ajánlatot sem, ráadásul még kompenzációt sem kap cserébe.

Ugyanakkor a játékos egy bizonyos határidő letelte után már nem tárgyalhat más csapatokkal, sőt a Giantstől is csak a tavalyi fizetése 110 százalékát kapja meg, ami Golden esetében mindennel együtt ~5 millió dollárt jelent. Ez pedig tényleg frusztráló lehet, hisz a védő tavaly 10 sacket szerzett, így valahol jogosan reménykedett a nagyobb honoráriumban (bár tegyük hozzá, hogy messze nem játszott olyan jól, ahogy a 10 sackje alapján gondolnánk).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!