Connect with us

Hír

Matthew Stafford is felkerült a COVID-IR listára, a Patriotsnál újabb játékos mondta le a szezont

Megvan az első kezdő irányító és egyben a legnagyobb név, aki eddig a COVID-IR listára került idén, ő pedig nem más, mint Matthew Stafford, a Lions sztárja – derül ki az NFL hivatalos tranzakciós listájából. Azt nem tudni, hogy ő maga elkapta-e a vírust, vagy csak közeli kapcsolatban volt valakivel, aki elkapta, így karanténba kellett kerülnie – tüntenei nincsenek, az biztos. Stafford így nem lehet ott az edzőtábor elején, a többi csapat pedig csak reménykedni tud, hogy irányítója nem jut ugyanerre a sorsra.

A Patriotsnál újabb játékos mondta le a szezont, méghozzá az elkapó Marquise Lee, akinek februárban született meg kislánya – írja Mike Reiss. A 2014-es draft második körének elején elkelő elkapó 2016-2017-ben egész jó szezonokat produkált a Jaguarsban, azóta viszont csak 6 meccsen lépett pályára és csak 3 elkapást termelt, így megfeneklett a karrierje. A Patriotshoz 137 ezer dolláros aláírási bónuszért és 910 ezer dolláros alapfizetését írt alá – a bónuszt megtartja, az alapfizetése viszont a szerződésével együtt áttolódik a következő évre.

Staffordon és Lee-n kívül csak egy-egy játékos került fel a COVID-IR listára, illetve döntött a szezon kiülése mellett.

COVID-IR:

  • Saivion Smith, DB, Dallas Cowboys
  • Matthew Stafford, QB, Detroit Lions

Opt out:

  • Marquise Lee, WR, New England Patriots
  • Lerentee McCray, DE, Jacksonville Jaguars

Ezzel a szezon kiülése mellett döntők száma 34-re nőtt, a COVID-IR listára pedig 77-en kerültek fel.

COVID-IR-re azok a játékosok kerülnek, akik vagy pozitív tesztet produkáltak, vagy karanténban vannak, mert fertőzött személlyel léptek közeli kapcsolatba. A listának nincs maximális hossza, mindenki azonnal visszatérhet, amint az orvosok egészségesnek nyilvánították (és negatív teszteket produkálnak).

A játékosok még egy eddig nem végleges időpontig (az NFL a hét közepét javasolja) dönthetnek a kiülés mellett, amelyet később nem lehet megváltoztatni, viszont mindenki kap némi illetményt. Azok a játékosok, akik orvosi indokkal hagyják ki a szezont 350 ezer dollárt kapnak az NFL-től, akik pedig orvosi indok nélkül opt outolnak, 150 ezer dollárt kapnak. A szezont kiülő játékosok szerződése mindenképp tolódik egy évvel, a veszélyeztetettek viszont megkapnak egy “accrued”, tehát teljesített szezont a szabadügynök piac felé. A csapat szempontjából a kiülő játékosok fizetése felszabadul a fizetési sapkában.

8 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tibor Cseh
Tibor Cseh
3 years ago

Egy karrier nem tud megcsömörleni,csak esetleg megfenekleni.

camillo 7777
3 years ago

Lehet szerencséje lesz ezzel a DET-nek.
Legalább szezon kezdetre biztosan ott lesz a legfontosabb játékosuk.

Fetyke
Fetyke
Reply to  camillo 7777
3 years ago

Hát ez egyáltalán nem biztos! Ha valakitől elfogadhatónak tartanám a történtek után az opt outot, akkor az Stafford.

Danika
Danika
3 years ago

Nem a Lions lenne, ha nem ott kezdődne el az irányító Covid-Ir.

d zoli
d zoli
Reply to  Danika
3 years ago

Szerintem megkönnyebbült, hogy nem egy hónappal később történt. Az lett volna a lionsos sztori. No. Remélem ez a sok ember szerencsésen túljut rajta. Nem tudom minek kell történni, hogy komolyan vegyék a megelőzést? De inkább ne derüljön ki.

Fetyke
Fetyke
Reply to  d zoli
3 years ago

Ebben a történetben az az igazán tragikus, hogy ha valaki(k)től elvárható lett volna az odafigyelés és a megelőzés, akkor azok pont Staffordék. Ha ők nem vették ezek szerint elég komolyan a dolgot, akkor mégis mit lehetne elvárni olyanoktól, akik igazából nem is veszélyeztetettek…

d zoli
d zoli
Reply to  Fetyke
3 years ago

Nem a játékosokra gondoltam. A narancssárga bácsi egyik lapjába szoktam néha belenézni. A Kommentszekció ünnepli azokat a kormányzókat akik azt mondják, hogy az ő államukban márpedig nem lesz kötelező a maszkviselés. Ünneplik azokat a rendőrfőnököket akik kijelentik, hogy nem fogják betartatni a járvány ügyi szabályokat. Ellenben vért hánynak ha valaki földobja, hogy maszk kellene. Meg óvatosnak lenni még hasonlók. Nyilván nem reprezentatív. De olyan érzésem van, hogy nincsenek kevesen.

pritek
pritek
3 years ago

Ugy latom Newton erkezese nem aratott osztatlan sikert 🤣

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x