Connect with us

Hír

Matthew Stafford is felkerült a COVID-IR listára, a Patriotsnál újabb játékos mondta le a szezont

Megvan az első kezdő irányító és egyben a legnagyobb név, aki eddig a COVID-IR listára került idén, ő pedig nem más, mint Matthew Stafford, a Lions sztárja – derül ki az NFL hivatalos tranzakciós listájából. Azt nem tudni, hogy ő maga elkapta-e a vírust, vagy csak közeli kapcsolatban volt valakivel, aki elkapta, így karanténba kellett kerülnie – tüntenei nincsenek, az biztos. Stafford így nem lehet ott az edzőtábor elején, a többi csapat pedig csak reménykedni tud, hogy irányítója nem jut ugyanerre a sorsra.

A Patriotsnál újabb játékos mondta le a szezont, méghozzá az elkapó Marquise Lee, akinek februárban született meg kislánya – írja Mike Reiss. A 2014-es draft második körének elején elkelő elkapó 2016-2017-ben egész jó szezonokat produkált a Jaguarsban, azóta viszont csak 6 meccsen lépett pályára és csak 3 elkapást termelt, így megfeneklett a karrierje. A Patriotshoz 137 ezer dolláros aláírási bónuszért és 910 ezer dolláros alapfizetését írt alá – a bónuszt megtartja, az alapfizetése viszont a szerződésével együtt áttolódik a következő évre.

Staffordon és Lee-n kívül csak egy-egy játékos került fel a COVID-IR listára, illetve döntött a szezon kiülése mellett.

COVID-IR:

  • Saivion Smith, DB, Dallas Cowboys
  • Matthew Stafford, QB, Detroit Lions

Opt out:

  • Marquise Lee, WR, New England Patriots
  • Lerentee McCray, DE, Jacksonville Jaguars

Ezzel a szezon kiülése mellett döntők száma 34-re nőtt, a COVID-IR listára pedig 77-en kerültek fel.

COVID-IR-re azok a játékosok kerülnek, akik vagy pozitív tesztet produkáltak, vagy karanténban vannak, mert fertőzött személlyel léptek közeli kapcsolatba. A listának nincs maximális hossza, mindenki azonnal visszatérhet, amint az orvosok egészségesnek nyilvánították (és negatív teszteket produkálnak).

A játékosok még egy eddig nem végleges időpontig (az NFL a hét közepét javasolja) dönthetnek a kiülés mellett, amelyet később nem lehet megváltoztatni, viszont mindenki kap némi illetményt. Azok a játékosok, akik orvosi indokkal hagyják ki a szezont 350 ezer dollárt kapnak az NFL-től, akik pedig orvosi indok nélkül opt outolnak, 150 ezer dollárt kapnak. A szezont kiülő játékosok szerződése mindenképp tolódik egy évvel, a veszélyeztetettek viszont megkapnak egy “accrued”, tehát teljesített szezont a szabadügynök piac felé. A csapat szempontjából a kiülő játékosok fizetése felszabadul a fizetési sapkában.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!