Connect with us

Hír

Todd Gurley-re főszerep vár a Falconsban

Ritka egyenes választ adott arra a kérdésre Dirk Koetter, a Falcons támadókoordinátora, hogy mekkora szerepet szán az idén szerződtetett Todd Gurley-nek: hatalmasat. A szebb napokat is megért futó 15-25 labdát kaphat meccsenként, ami az utóbbi 1,5 évben mutatott teljesítményéhez képest kifejezetten hízelgő.

A mindössze 5,5 milliót kereső Gurley statisztikái nem néznek ki rosszul: 29 futott- és hat elkapott TD az elmúlt két évben, összesen 2895 total yard mellett. A mutatott játéka ugyanakkor nem volt kiemelkedő – egyszerűen Sean McVay rendszere sztárt csinált belőle, amit a PFF értékelései is jól mutatnak: két éve a 19., tavaly a 36. legjobb futó volt a ligában. Mindezek fényében voltak olyan hangok, hogy Brian Hill és/vagy Ito Smith komolyabb mennyiségben vehet el tőle snapeket, de ezzel szemben abszolút első számú lehet.

Gurley tavaly 16,9 labdát kapott meccsenként, míg a csúcs a 2017-es 22,8 volt. Tavaly Devonta Freeman 17,4 labdaérintést átlagolt, reálisan nézve Gurley-nél is ez lehet a minimum, a csúcs pedig 20, legfeljebb 22 körül. A 25 érintés/meccs egyébként már Christian McCaffrey-szint, a Panthers futója tavaly átlagosan 25,1-szer ért labdához mérkőzésenként.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!