Connect with us

Hír

Az NFLPA szeretné, ha szezonközben is naponta tesztelnék a játékosokat

Az NFL egyelőre nagyon jól kezeli a pandémiát: bár nincs buborék, mint az NBA-ben, de így is sikerül szinte nullán tartani a fertőzöttek számát. Ebben nagy szerepe van annak, hogy rengeteget tesztelnek a csapatok, a játékosokat naponta ellenőrzik, a játékosok szakszervezete (NFLPA) pedig szeretné, ha ez a szezon közben is így lenne (via PFT). A jelenlegi megállapodás szerint a szintű tesztelés szeptember 5-ig fog tartani, majd kétnapos tesztperiódusra áll át a liga.

Augusztus 12 és 30 között 58 397 COVID-tesztet végeztek el a játékosokon és a stábtagokon, de egyetlen játékos és mindössze hat stábtag produkált pozitív tesztet. Jelenleg csupán három játékos van COVID-IR-en, ami nagyon jó arány, de ezt nehezebb lesz fenntartani a szezon közben, amikor a játékosok többet utaznak és nincsenek kvázi bezárva a csapat edzőközpontjába.

Bár a COVID-tesztek az USA-ban sem olcsók és minden bizonnyal több milliós kiadást jelentenek a ligának hosszú távon, a spóroláson kívül nincs ok arra, hogy a liga átálljon a kétnapos tesztelésre.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!