Connect with us

Hír

A Dolphins kivágta Josh Rosent, három év alatt harmadik csapatában találhatja magát

A Dolphins megpróbálta elcserélni Josh Rosent, azonban nem akadt kérője, így a miami alakulat kénytelen volt megválni az irányítótól a ma esti keretszűkítési határidő előtt. Rosen harmadik évére harmadik csapatában találhatja magát, pedig még mindig csak 23 éves – fiatalabb mint az idei 1/1-es Joe Burrow.

A két éve még 1/10-es irányító nagyon rossz helyzetekbe került az NFL-ben, mindkét évében a liga egyik, ha nem a legrosszabb támadósorából kellett volna kitűnnie, azonban ez egyáltalán nem sikerült neki. A Cardinalsban is szenvedett, majd a Dolphinsban sem mutatott semmi értékelhetőt (három vesztes meccsen 567 yard, egy TD és öt interception került a neve mellé).

Mindkét csapat úgy döntött, inkább a top5-ben draftol egy irányítót, mintsem tovább próbálkozzon Rosennel. A Dolphinsnál úgy tűnik Tua Tagovailoa sérülésből felépülve is elég meggyőző volt, hogy ne kelljen Rosent a keretben tartani.

A stáb elmondása szerint nem olvasta elég jól a védelmeket, nem dolgozta fel elég gyorsan az információkat. Ezen kívül az is hátráltatta, hogy nem egy mobilis irányító, nem tud jól improvizálni, struktúrán kívül nem dolgozik elég jól, ami két ilyen gyenge támadófal mellett szinte kötelező a jó teljesítményhez (és az NFL egyre inkább ebbe az irányba mozog egyébként is).

Rosennek még két évre szól a jelenlegi szerződése és ez alatt $3,6 milliót kereshet (90 ezer dollár kivételével az egész garantált), így ha valaki a waiverről fel akarja venni, akkor ezzel kell számolnia – várhatóan ez nem történik meg és inkább szabadügynökként találhat magának csapatot.

13 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
2020-09-05 08:10

Bills Allen után, esetleg Pats és BB beveti a feketemágiáját? Még a Bearsből is kinézem hogy kipróbálnak.

acsdav2
acsdav2
Reply to  ThySoul
2020-09-05 10:16

BB feketemágiája nem az, hogy leigazol egy QB-t bagóért aki senkinek sem kellett és az emberek arról beszélnek, hogy SB contenderek? :)

camillo 7777
2020-09-05 09:23

Na erre számítottam. De, hogy ki fogja behúzni, fogalmam sincs.

acsdav2
acsdav2
2020-09-05 09:30

Na, a sok szakértő aki osztotta az észt, hogy milyen jó döntés volt a Dolphins részéről a trade Rosenért, az most elgondolkodhat azon, hogy mennyire érti ezt a sportot. :)

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  acsdav2
2020-09-05 11:25

A csapatoknál tényleges szakértők – akiknek 7/24-ben(!) ez a munkájuk – döntenek rosszul pl. a draft-on. Szóval az is lehet, hogy ez az egész játékos adok-veszek sokkal nagyobb szerencsejáték az egy-két szezonos embereknél, mint a többség hinni szeretné, és ennyi.
Ha dobókockával játszunk és az az ajánlat, hogy ha az eredmény 1-4 akkor Te nyersz, ha 5-6 akkor én, akkor ha ebbe belemész, és mondjuk 5-ös lesz a dobás eredménye, akkor kimondható-e, hogy aki javasolta, hogy menj bele, az csak osztotta az észt, Te meg aki belementél a játékba, nem értesz hozzá?

acsdav2
acsdav2
Reply to  conspiracy theory
2020-09-05 11:49

1.Értem a gondolatmeneted és a példa is jó. Viszont ez a Rosen trade tipikus példája az eszetlenségnek és annak, hogy a Dolphins nem tudott kínjában mit kezdeni a sok pickkel.
2.Ha visszakeresed az 1 évvel ezelőtti véleményeket a trade-ről, akkor a szakértők azzal magyarázták az értelmét, hogy, ha beválik akkor mekkorát nyertek, ha meg nem, akkor nem buktak olyan sokat. Mint, hogy ha egy pénz feldobás lenne. Fej vagy írás. Beválik vagy nem, 50-50% az esély.
3. És én már akkor is ezt magyaráztam, hogy ha látod a példát, hogy srác reménytelen egy gyenge csapatban, akkor a te gyenge csapatodban miért várod azt, hogy jó lesz? Ez a trade ezért is volt egy ökörség és a kimenetele annak, hogy Rosen jó lesz valójában egy lehetetlen esemény, mert a Dolphins teljesen leépítette a csapatot.
4. A dobókockás példa alapján a Dolphins valójában egy olyan dealt fogadott el, hogy akkor nyer, ha 6 dobás után a számok összege 36.

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  acsdav2
2020-09-05 12:37

Szerintem túlzol, de akkor ezt kb. egyformán látjuk, csak más valószínűségekkel. ;)
3 -ra azt tudom mondani, hogy gondolom azért megnézett róla pár videót a QB edző, meg még 10 ember a staff-ból. De az is lehet, hogy ő a megfejtése annak, hogy miért rúgták ki O’Shea-t, az OC-t. Vagy van egy háttér deal, aminek Rosen csak egy eleme.

acsdav2
acsdav2
Reply to  conspiracy theory
2020-09-05 13:46

1.Alapvetően Rosent nem tartom egy tehetségtelen srácnak. Ha fejben ott van, szerintem egy Cousinsi karrier benne lehet. Csak nála ez a gond, hogy már 2.-szor bekerül egy rossz környezetbe és nem azt látod rajta, hogy ő megmutatja, hogy innen kitör, hanem egyszerűen nem érdekli a dolog és úgy van vele, hogy majd jó csapatban odateszi magát.
2. Nem hiszem, hogy túloznék. Már a UCLA-n is mondta róla az edzője, hogy nem mindig érdekli a foci, nem mindig koncentrál rá. Látva, hogy a Cardinals kereténél is gyengébb volt a tavalyi Dolphins és ismerve Rosen hozzáállását közel 0% volt annak az esélye hogy jól teljesítsen.

ThySoul
ThySoul
Reply to  acsdav2
2020-09-05 13:16

Mondjuk ha jól emlékszem a nagy többség a trade bejelentésekor előre sajnálta csórót, amiért egy bottom5 csapatból elkerült a legszarabb kerettel rendelkező csapathoz :D
Egyébként szerintem még valahol kapni fogy egy esélyt (a ligát ismerve még többet is) egyszer csak elkerül egy közepes vagy jobb csapathoz és megtudhatjuk, hogy valóban ennyire rossz e, vagy csak a körülmények voltak ennyire rosszak az esetében.

acsdav2
acsdav2
Reply to  ThySoul
2020-09-05 17:35

Elképzelhető, hogy kiderül, hogy nem ennyire rossz, de a franchise QB státuszról szerintem lecsúszott.

László
László
2020-09-05 10:30

Rosen ezek szerint nem fejezte be az egyetemet?

Tizenkettes
Tizenkettes
2020-09-05 10:57

Ha jól emlékszem, ennek a zseninek volt akkora pofája meg arca annak idején. És talán ő volt az, aki megsértődött, hogy miért csak akkor kelt el, amikor. Ezt nem lehet csak a gyenge támadósorokkal magyarázni, úgyhogy Rosen jobb lesz, ha más elfoglaltságot keres magának, mert ha alapvető QB-követelményeket nem tud(ott) elsajátítani, lassan gondolkodik, akkor ez kb. olyan, mintha valaki karok nélkül akarna pingpongozni.

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x