Connect with us

Érdekességek

A Ravens a történelem legjobb támadósorainak nyomában

Lamar Jackson kezdőbe kerülése óta a Baltimore Ravensé a liga egyik legjobb támadósora. Az offense az elmúlt 25 alapszakaszmeccsének mindegyikén legalább 20 pontot szerzett, ami holtversenyben a negyedik legtöbb, illetve a leghosszabb aktív ilyen sorozat:

  • 2012-14 – Broncos – 30
  • 1999-2000 – Rams – 28
  • 1983-85 – Dolphins – 26
  • 1982-84 – Raiders – 25
  • 2017-19 – Chiefs – 25
  • 2018-20 – Ravens – 25

A 2018-as szezon kilencedik fordulójában Joe Flacco megsérült, a helyét pedig Lamar Jackson vette át (pont a bye week előtt). Ettől kezdve a lehetséges 25 alapszakaszmeccséből csak hármat veszített el a csapat (kétszer a Chiefstől és egy egyszer a Brownstól kapott ki) és összesen 778 pontot tett fel a táblára – átlagosan 31,12-t.

A Chiefs ellen egy pontgazdag mérkőzésre lehet számítani a héten, így a sorozat aligha lesz veszélyben, ahogy a Washington, a Bengals és az Eagles védelmének sem kellene problémát okoznia. A rekordbeállítást így a papírforma alapján legfeljebb a Steelers elit védelme akadályozhatja meg a 7. fordulóban. Kis extra tét a liga egyik legkomolyabb rivalizálásához.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
3 years ago

Kicsit meg vagyok döbbenve, hogy ezt milyen természetesnek vesszük ma már, miközben emléxem, hogy milyen fitymállón beszéltünk még akkor Lamarról és mennyire nem értettük, mi a fenéért dobja el Flaccot, aki azért mégis egy franchise QB, még ha nem is a legjobb erre a futkározó, de dobni képtelen kölyökre? Aztán MVP lett. Ma meg a világ legtermészetesebb dolgának tekintjük, hogy simán hajigál 300 yardokat, hogy 82 feletti a QBR-je, és 77-es a passzpontossága és hogy ma már nem a futás a legfontosabb a játékában. És hány ilyen kölyök lehet még, aki nem megfelelő kezekbe került…

acsdav2
acsdav2
Reply to  bjeela
3 years ago

Max, te nem értetted bjeelám. :D Flaccot le kellett cserélni az nem is kérdés. Jackson meg maga dolgozott meg a sikereiért. Persze jó az edzői gárda, de emlékszem, hogy előtte éveken át az ment, hogy Flaccot miért nem segítik értelmes hívásokkal.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  bjeela
3 years ago

Így utólag érdekes, hogy steelersesként védtem azt a draftot.

acsdav2
acsdav2
3 years ago

Én úgy gondolom, hogy ez a rekord így nem hiteles. Arra most gyorsan rá tudtam keresni, hogy 18-ban a Falcons ellen 26 pontot szereztek, de egy TD-t a védelem vitt vissza, szóval a támadósor 20 pontot nem ért el azon a meccsen.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x