Connect with us

Hír

A Saints elcserélheti Alvin Kamarát, ha nem sikerül megegyezni a hosszabbításról

Felpörögtek az események Alvin Kamara körül. A Saints tárgyal a futóval, a felek szeretnének megegyezni, de az Athletic és Josina Anderson információi alapján, amennyiben nem sikerül a hosszabbítás, akkor a Saints nyitott a fiatal futó elcserélésére, a csapat által várt ellenérték pedig egy 1. körös pick lenne. Jeremy Fowler információi szerint négy csapat is érdeklődött már Kamara iránt.

Kamara az utóbbi napokban nem edzett a csapattal – ezért 200 ezer dolláros büntetést kap a Saintstól -, így elképzelhető, hogy a csere belengetésével akarja rábírni a csapat, hogy írjon alá egy olcsóbb hosszabbítást. Az biztos, hogy az edzésekről való távolmaradás nem tetszett a csapatnak, de azóta már kicsit lenyugodtak a kedélyek, Kamara pedig állítólag ma vissza fog térni a pályára.

A Bengals tegnap hosszabbított Joe Mixonnal négy évre 48 millió dollárért. A 2017-es drafton harmadik körös Kamara a legtöbb szakértőnél magasabb polcon van, az ő fizetési igénye közelebb lehet a rekorder Christian McCaffrey évi 16 millió dollárjához. Épp itt van a csapat és a játékos közti különbség, előbbi Mixonéhoz hasonló szerződést adna, utóbbi pedig McCaffrey-éhez közeli kontraktust szeretne.

Érdekes a helyzet, egy első kört ugyanis garantáltan senki nem adna egy olyan futóért, akinek kvázi azonnal új szerződést kellene adni (idén 2,1 milliót keresne, jövőre szabadügynök), pláne nem ilyen bizonytalan időkben. A Saints pedig nem nagyon teheti meg, hogy szórja a 10+ milliós szerződéseket, tekintve hogy a liga egyik messze legrosszabb cap-helyzetében lévő csapata.

A liga harmadának bűvészkednie kell, ha 175 milliós lesz a fizetési sapka

13 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
RA7
RA7
2020-09-02 07:24

Semmit nem fognak kapni érte, inkább megvárják míg kivágják.

Sestertius
Sestertius
2020-09-02 07:34

Pláne nem ujáépülés előtt..
Szerintem akkor járnak a lefjobban ha idén nem csinálnak semmit, utána meg max kompenzációs picket kapnak.. BOB nek már van futója, más meg nem hiszem, hogy adna 1. kört :)

Fetyke
Fetyke
Reply to  Sestertius
2020-09-02 08:19

Ha a Ngakoue cseréből indulok ki, akkor szerintem 2. kört sem nagyon. :)

Sestertius
Sestertius
Reply to  Fetyke
2020-09-02 09:01

én se gondolnám..
3. kör max
Akkor meg (mivel valszeg Brees utolsó éve, akkor majd inkább 2 év múlva egy komp 3. kör (mert olyan hülye mint a Jets úgyis lesz, aki hozzávág 15 milliót)

Fetyke
Fetyke
2020-09-02 08:50

A tavalyi szezon után nem értek egyet a szakértőkkel. :) CMC-nek a közelében sincs senki, Kamara inkább van egy polcon van Mixonnal, mint közelebb a Panthers futójához(?). Egyébként a Bengals túlfizetette kicsit Mixont. csakhogy ők ezt megtehetik, sőt talán meg is kellett tenniük, ellentétben A Saintsel…

Dongatto
Dongatto
Reply to  Fetyke
2020-09-02 09:14

Viszont a Super Bowl run-hoz most kellene egy jò futò is. Ha elengedik, Murray-ben nemèrzem azt a plusszt hogy Ővele vègiglehetne menni.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Dongatto
2020-09-02 16:18

Hill megoldja azt a posztot is. :)

Percy Harvin
Percy Harvin
Reply to  Dongatto
2020-09-02 23:14

Én is ugyanígy gondolom… Futót csak akkor fizetnék meg, ha Super Bowl run-hoz kell. Nos a Saint-nek ez most most összejöhet. Ki tudja Breesben mennyi van még…

acsdav2
acsdav2
Reply to  Fetyke
2020-09-02 18:07

Ugye amikor CMC megítélése volt a kérdés, akkor azt mondtad, hogy jól mutat az 1000 elkapott yard, de az inkább annak az eredménye, hogy Allen/Grier nem tudta megjátszani az elkapókat, ezért összehoztak egy karrier évet CMC-nek. Persze az nem kérdés, hogy CMC elit elkapó, de szerintem Kamara is közel egy szinten említhető.

Fetyke
Fetyke
Reply to  acsdav2
2020-09-02 21:37

És pont itt látom azt CMC-ben, amit más futókban nem nagyon. Terhelhetőségben egészen párját ritkító. Ha annyi labdát kap(hat)na, akkor például szerintem Cook (és még többen mások) is hozna olyan számokat, mint CMC. De nem kaphat, mert nem bírja a szervezete a terhelést, és folyamatosan jönnek a sérülések. És Kamarán is itt látom a legnagyobb gyengeséget. Eleve már a karrierje kezdetétől nem klasszikus első számú, 3 downos futóként használták, hanem előbb Ingram, majd Murray elég sok terhet levett róla. Az első két évben hozta is szépen a statokat, azokkal nincs is baj, közel volt a teljesítménye a Panthers futójáéhoz.
Én a legutóbbi évet reklamáltam, amikor feltehetőleg sérülés miatt már nem tudta ugyanazt a játékot hozni, mint korábban. CMC viszont embertelen mennyiségű terhelést kapott és bírta. Ha ezek szerint olyan fából faragták, mint mondjuk AP-t, és még évekig bírja ezt (egyelőre miért ne hinném el ezt neki), akkor ilyen futó nem igen van/lesz a ligában.

ui.: azaz egész nyáron tanulmányoztam a PFF statisztikáit és meggondoltam magam. :)

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2020-09-02 23:01

CMC az egyetemen kicsit megfejelte ezt az őrültnek tűnő terhelést: 2664 scrimmige yard, 1070 kick return yard, 130 punt return yard, összesen 3,864 yard. És bírta. Jó, 2016-ban már visszafogta magát, mindössze 2327 yardot termelt. Kripli szar…

acsdav2
acsdav2
Reply to  Fetyke
2020-09-03 22:27

1.A terhelhetőség valóban nem erőssége Kamaranak, én azonban ezt nem látom akkora problémának manapság. Én azt gondolom, hogy a jövőnek mindenképpen annak kellene lennie sikeresnek, hogy beosztod a futóidat. Az egyik erőfutó lenne, mint Ingram aki a futások felét elviszi, a passzjátéknál meg fenéken billenti a blitzelő LB-ket, a másik pedig Kamara/CMC, akit nyugodt szívvel akár át is mozgathatsz a line of scrimmagre és passzjátéknál mindig megveri az LB-ket.
2. Kamara esetében nekem az a gondom, hogy a minősége folyamatosan romlik a passz-játékban. Nem tudom, hogy ennek a sérülékenység az oka, de azt a veszélyt, mint 2 éve éreztem vele kapcsolatban már nincs meg a passz-játékok során. Ha idén újra javulna nálam megérne egy 13M-t a játéka.
3. CMC-nél azért remélem nem terhelik agyon. Többet érne, ha 200 környékére vissza veszik a futásainak számát, mert ilyen terhelés mellett kb 1 év alatt kikopik.

Rpi
Rpi
2020-09-02 10:18

Cheers Taysom. 😌

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x