Connect with us

Érdekességek

A Seahawks végre szabadjára engedte Russell Wilsont

A futballtársadalom egy jelentős része egy ideje arra vár, hogy a Seahawks végre szabadjára engedje Russell Wilsont, és a futások helyett az ő karjára és passzaira építsen. Nos, úgy tűnik a Let Russ Cook kampány végre célt ért, Pete Carroll és Brian Schottenheimer belátták, hogy Wilson passzaival lehet a legsikeresebb a Seahawks. Legalábbis erre enged következtetni a Falcons elleni első fordulós találkozó, jelenleg pedig csak remélni tudjuk, hogy nem egy egymeccses csodáról van szó, hanem egész évben így tervez játszani a Hawks.

Az alábbi ábrán láthatjuk, hogy a Seahawks mennyire volt passzorientált Wilson draftolása óta neutrális helyzetben – tehát korai downos (1. és 2. kísérlet) szituációkban, ahol a győzelmi esély 20 és 80 százalék közt van, kivéve a félidők utolsó két perceit. Látható, hogy egy évet kivéve mindig átlag alatt volt a seattle-i együttes, tehát futásorientáltabb volt a ligaátlagnál, szinte mindig a legtöbbet futó csapatok közt emlegethettük őket. Ehhez képest vasárnap a Falcons ellen a liga második leginkább passzorientált gárdája volt a Hawks.

Via Ben Baldwin

Az alábbi ábrán megnézhetjük a liga összes csapatát és a százalékokat is:

Via Hayden Winks

Az első negyedben Schottenheimer 14 játékot hívott, ebből 11 volt passz (kétszer sackelték Wilsont, de minden passzát emberhez juttatta). Ez a 78,5%-os passzolás az első negyedben a legmagasabb a Wilson érában. És nem csak az első negyedben volt ez így, a megszerzett előny tudatában is tovább hívták a passzjátékokat. Összesen 65,5%-ban passzolt a Hawks a meccsen, 10+ pontos győzelemnél még csak a 60%-ot sem érte el sosem ez a mutató, mióta Wilson az irányító.

Reméljük, hogy tényleg paradigmaváltás történt a csapatnál, és nem kiugrott meccsről van szó mondjuk azért, mert dome-ban műfüvön játszottak – az előző 5 legmagasabb passzarányú meccsből 4-szer ilyen környezetben léptek pályára. Ha viszont tényleg elkezdik úgy igazán passzoltatni Wilsont, akkor ember legyen a talpán, aki megállítja a Seahawkst. Mi pedig még többet élvezhetjük Mr. Unlimited zseniális játékát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!