Connect with us

Érdekességek

A Seahawks végre szabadjára engedte Russell Wilsont

A futballtársadalom egy jelentős része egy ideje arra vár, hogy a Seahawks végre szabadjára engedje Russell Wilsont, és a futások helyett az ő karjára és passzaira építsen. Nos, úgy tűnik a Let Russ Cook kampány végre célt ért, Pete Carroll és Brian Schottenheimer belátták, hogy Wilson passzaival lehet a legsikeresebb a Seahawks. Legalábbis erre enged következtetni a Falcons elleni első fordulós találkozó, jelenleg pedig csak remélni tudjuk, hogy nem egy egymeccses csodáról van szó, hanem egész évben így tervez játszani a Hawks.

Az alábbi ábrán láthatjuk, hogy a Seahawks mennyire volt passzorientált Wilson draftolása óta neutrális helyzetben – tehát korai downos (1. és 2. kísérlet) szituációkban, ahol a győzelmi esély 20 és 80 százalék közt van, kivéve a félidők utolsó két perceit. Látható, hogy egy évet kivéve mindig átlag alatt volt a seattle-i együttes, tehát futásorientáltabb volt a ligaátlagnál, szinte mindig a legtöbbet futó csapatok közt emlegethettük őket. Ehhez képest vasárnap a Falcons ellen a liga második leginkább passzorientált gárdája volt a Hawks.

Via Ben Baldwin

Az alábbi ábrán megnézhetjük a liga összes csapatát és a százalékokat is:

Via Hayden Winks

Az első negyedben Schottenheimer 14 játékot hívott, ebből 11 volt passz (kétszer sackelték Wilsont, de minden passzát emberhez juttatta). Ez a 78,5%-os passzolás az első negyedben a legmagasabb a Wilson érában. És nem csak az első negyedben volt ez így, a megszerzett előny tudatában is tovább hívták a passzjátékokat. Összesen 65,5%-ban passzolt a Hawks a meccsen, 10+ pontos győzelemnél még csak a 60%-ot sem érte el sosem ez a mutató, mióta Wilson az irányító.

Reméljük, hogy tényleg paradigmaváltás történt a csapatnál, és nem kiugrott meccsről van szó mondjuk azért, mert dome-ban műfüvön játszottak – az előző 5 legmagasabb passzarányú meccsből 4-szer ilyen környezetben léptek pályára. Ha viszont tényleg elkezdik úgy igazán passzoltatni Wilsont, akkor ember legyen a talpán, aki megállítja a Seahawkst. Mi pedig még többet élvezhetjük Mr. Unlimited zseniális játékát.

14 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
14 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
RvBalazs
RvBalazs
2020-09-15 13:08

Wilson: csórikám, megdolgozott érte, jó volt látni, hogy mennyire élte a helyzetet és ha ez így marad, akkor az NFC döntő lesz a minimum.
———-
Vikings 30%
Ohhhh, f*ck yeah
Szerencse, hogy végig vezettünk és lehetett futtatni az órát
Jah, nem….
26 csapat van, aki legalább 50%-ban passzolt ilyen helyzetben. Na mi erre a trendre b*szunk, mi több mint 20%kal alattuk
Let Kirk do his thing! Ahogy láttam nálunk ez a szlogen indul

RvBalazs
RvBalazs
Reply to  RvBalazs
2020-09-15 13:08

Mondjuk megnézném a másik részét is, hogy milyen arányben futottunk.
Mert Vikes esetben mondjuk a futás 40% és a maradék 30% Sack

katonadani
Reply to  RvBalazs
2020-09-15 15:14

a sack már benne van a passzjátékban :)

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
2020-09-15 16:28

Csak megjegyzem, hogy az OL volt az egyetlen csapatrész, amire igazából egy büdös szavunk nem lehetett vasárnap. Ami tőlük telt, azt megtették, sőt még annál is többet. Az egyetlen egység volt, ami felülmúlta a várakozásaimat.

RvBalazs
RvBalazs
Reply to  Fetyke
2020-09-15 23:13

csak részben vitatkoznék, főleg, hogy azt írod, hogy a te elvárásaidat :D és mert más elvárásokkal indultunk neki az egésznek.
ami tuti, a GB leiskolázott minket, és nagyon megérdemelték a W-t.
szerintem Kirk is hozta a kötelezőt többnyire. Igen hibázott ő is, egy nagyon csúnya INT volt, és igazából a Safety is elkerülhető lett volna, ha gyorsan szabadul. A két jelenet pedig kinyírta a csapatot.
A futások számát, ahogy a cikkből is látszik, gyorsan felére vissza kell venni. (én visszahoznám Klien-t is, de ez másik téma)
Kirknek hagyni kell, hogy azt csinálja, amiben jó, és az nem az, hogy egy félidőben összesen 10 passzkísérlete legyen. Azért nem olyan pontos és koncentrált ő.
Kell neki 20-30 passz, abból azért bőven fog haladni, és azt is láthattuk, hogy 20-30 yard környékéről már veszélyesek Thielennel, bármikor ott a TD esélye, ha eljutunk oda.
Az egész Offense két dolgon ment el, a játékhívás és két szezon-kezdet hiba (safety – int)
Ahogy korábban is írtam a Def jó lesz!
Hunter amint visszatér lesz Pass rush, Yannick szerepe is könnyebb lesz és ha Odenigbo bemenj 3 tech-ként, akkor top lesz az egység.
CB sor nem teljesített rosszul. Nem voltak jók, de ennél rosszabbak is voltak már sokszor.
Rodgers szépen kihasználta, hogy az INT után egy rookie-ra kell rájátszani, aki még fejben nincs ott, még épp leült a padra egyet szusszanni, és nem találta a helyét.
Harris ár nagyobb csalódás volt, hogy ilyen TD-t engedett. Ő még kérdéses nálam, hogy egyszer betli volt, vagy lehet ilyenekre számítani tőle.
Barr menjen blitzelni amennyit csak tud. Abban kiemelkedő.
Ha ezeket meglépnénk (O playhívás + Kline + Hunter + Blintz 48%ban legalább) akkor bármi lehet a szezonban

Fetyke
Fetyke
Reply to  RvBalazs
2020-09-16 00:20

Egyetértünk.
Még annyival egészíteném ki, hogy az egész meccs során olyan érzésem volt, mintha még nem pörögtünk volna fel. Rengeteg volt az LoS környékén elrontott szerelés is a mérkőzés első részében.
De a legnagyobb hibát a játékhívásoknál, vagyis az edzőknél láttam. Dani leírta, hogy milyen játékokkal van esélyünk, jó lett volna ha Zimmerék is olvassák a beharangozót.
A legdühítőbb a safety esete volt. Mert oké, hogy Cousinsnak olvasnia kellett volna a védelmet, de minek hívtunk passzjátékot egyáltalán? A saját fél yardosról egy belső futással nyomtunk 3 yardot, azért ez nem olyan rossz. Miért nem hívtunk egy outside zone futást utána, mikor az első drive-ban az amúgy is ment, és akkor legfeljebb meglátjuk mi lesz harmadikra? Legrosszabb esetben puntoltunk volna egyet. Amennyire konzervatívok voltunk a meccsen, pont akkor akartunk hősködni, amikor nem kellett volna….

Vicgeordie
Vicgeordie
2020-09-15 13:11

Mondjuk a világtalan Falcons SEC ellen akár logikusnak is nevezhetnénk ezt a taktikát :)

Mindenesetre ilyen szempontból érdekes lesz a SNF. Ha a combosabb Patriots secondary ellen is marad ez a felállás, akkor már valóban beszélhetünk tendenciáról.

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  Vicgeordie
2020-09-15 16:14

Tippben már megraktam wilsonékat….

Csongor Szíjjártó
Csongor Szíjjártó
2020-09-15 16:05

Rohadt érdekesek lesznek majd a Cards – Hawks meccsek, két nagyon hasonló fizikumú, stílusú irányítóval.

conspiracy theory
conspiracy theory
2020-09-15 16:28

Ha ennyire nyilvánvaló, hogy a “szabdjára engedett” Wilson ilyen jó, akkor miért nem így játszatták eddig? Valamilyen magyarázatának kell lennie.
(A mer’ hülye a HC, OC, stb.-t részt talán most mellőzzük)

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  conspiracy theory
2020-09-15 23:33

Szerintem Wilsont eddig is szabadjára engedték, kb. olyan értelemben, hogy az edző rászólt Wilson fülesére, hogy “az XY playt játsszátok és ha befuccsol (ahogy mindig), akkor rögtönözz valamit”.

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-09-16 15:10

Szerintem is, de akkor mit is kell értenünk azon, hogy most “szabadjára van engedve” Mostmár az OC csak ennyit üzen neki: Russel! Tedd, amit jónak látsz!

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  conspiracy theory
2020-09-16 16:43

Most annyi változott, hogy már a többieknek is szólnak, hogy “Ha befuccsol a play (ahogy mindig), akkor ne gyertek le azonnal a pályáról és induljatok a büfébe, mert Russell még rögtönözni fog valamit. Próbáljatok blokkolni neki, vagy úgy helyezkedni, hogy végső esetben passzolhasson nektek”. :)

rowi
rowi
2020-09-15 16:32

egyelőre vannak kétségeim. most még csak úgy kezelem, hogy csak kihasználták a gyenge falcons secondaryt, és egész meccsen azt támadták. de örülnék ha így maradna.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x