Connect with us

Playbook

Andy Reid, a screenek mágusa

Andy Reid az NFL egyik, ha nem a legzseniálisabb elméje támadóoldalon, ehhez pedig semmiféle kétség sem férhet. Végre egy Super Bowl gyűrű is a kezére került, hogy minden szempontból biztosított legyen a Hall of Famer státusza. A sok kreatív játéka közül pedig talán kiemelkednek a screen passzai, amik hűen tükrözik, miért is ő a liga egyik legnagyobb koponyája.  

Ha Andy Reid megtervez egy screen játékot, akkor az nem csak abból áll, hogy oké, a fal átengedi a védőket, az irányító löbböli a labdát a futónak, aztán szevasz, csinálj valami szépet. Ezek úgy vannak kitalálva, hogy a védőket hezitálásra késztessék és manipulálják a szemeiket, hogy ne tudják, mi is fog valójában következni. Reid pedig minden kis apró részletre odafigyel a skill playereknél és a falembereknél egyaránt, ráadásul ő maga mutatja meg az edzéseken a játék nüanszait minden poszton, hogy tényleg minden tökéletesen működjön.

Erre pedig már a nyitómeccsen is láthattunk ékes példá(ka)t, de most emellett felelevenítünk korábbi mérkőzéseket is zseniális screen passzokkal.

Kezdjük viszont a legaktuálisabbal, ezzel a gyönyörű orbit motion fake swing middle TE screen játékkal Kelcenek, aminek first down lett az eredménye (all22-ból akartam megmutatni, de az NFL még mindig nem volt hajlandó feltenni a felvételt így lassan egy héttel a találkozó után, szóval így akkor két kameraállásból két külön videóval a közvetítésből): 

 

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!