Connect with us

Összefoglaló

Az acélkarú titán legendája

Kelet s nyugat népe rettegésben élt már régóta, ugyanis falvaikat éjjelente egy sötét vadló járta, kinek termete óriási volt, és patája nyomán csak füst és hamu maradt hátra. De oly sok évnyi rettegés után, alászállt a mennyből a megváltó, egy acélkarú titán, ki párbajra hívta a puszta vad lovát. Hosszú és gyötrelmes viadaluk az éj leple alatt kezdődött meg, és egészen addig tartott, míg az utolsó csillag is homályba nem veszett, és a nap fel nem kelt. A hajnal elérkeztével pedig a vadló minden erejét elvesztette, és riadtan próbált menekülni barlangja sötétségébe. Az acélkarú titán azonban nem engedte megszökni, felkapta az óriás mént, és letaszította a hegyek ormáról. Így szabadult hát meg nyugat s kelet népe az ősi gonosztól.

Pittsburgh Steelers @ New York Giants 26 – 16

Mindkét csapat részéről voltak kérdőjelek a meccs előtt. A Giantsnél elsősorban az új edzői stáb és Daniel Jones részéről érkeztek ezek a kérdőjelek, míg a Steelersnél Big Ben könyökének állapota volt kétséges. Ugyan rozsdásan kezdett, összességében a meccs alapján azt lehet feltételezni, hogy Roethlisberger karja rendbe jött. Jól el tudta engedni a passzokat, és ha nem értették félre egymást az elkapóival, akkor többnyire sikeres játék jött össze. A meccset végül 229 yarddal és 3 TD-vel zárta.

Ha csak és kizárólag a pályán mutatott teljesítményt vesszük figyelembe, akkor úgy tűnik, minden a legnagyobb rendben van Big Ben könyökével. Ugyanakkor az első félidő végén volt egy pillanat, amikor az oldalvonal mellett azt lehetett látni, hogy Mason Rudolph elkezd bemelegíteni, Roethlisberger pedig magában sétál, miközben a felgyógyult könyökén egy melegítőt visel. Ez a jelenetsor valószínűleg sok Steelers szurkolót megrémisztett, de végül nem történt semmi baj, a következő drive-ban Big Ben ment fel a pályára, és semmi jelét nem adta annak, hogy bármi baj történt volna. Viszont az a tény, hogy egy pillanatig úgy tűnt Rudolphnak kell beállnia, azt mondatja, mégsem teljesen egészséges az a könyök.

A Steelers levegőben jól haladt, és földön is hasonló sikereket ért el. Tette mindezt úgy, hogy James Conner már az első negyedben kiesett sérülés miatt, viszont a helyére beálló Benny Snell tökéletesen helyettesítette, 19 futásból 119 yardot ért el.

A túloldalon már nem voltak ilyen sikeresek a támadások, főleg a futójátékot tekintve. Barkley valószínűleg karrierje legrosszabb meccsét játszotta, a futásai ugyanis még a line of scrimmage-et sem érték el. Az első félidőben konkrétan 8 futás után -8 yardon állt. Ez elsősorban a Giants fal botrányos futásblokkolásának volt köszönhető, de az edzői stáb is sokat adott ehhez az „eredményhez”. Jason Garrett ugyanis szinte mindig 1&10-nél futójátékot hívott, amit a Steelers elég hamar kiismert. Ezzel pedig azt sikerült elérni, hogy állandóan második/harmadik és hosszút kellett megoldania Daniel Jonesnak. És az esetek többségében meg is oldotta.

Amilyen borzalmas volt a futójáték, annyira üdítő volt a passzjáték a Giantsnél. Jones nem volt elveszve, és több nehéz helyzetet is megoldott. A meccs nagy részében egy kész NFL irányító benyomását keltette. A nagy részében, de nem a teljes mérkőzésen, és a Giants szurkolók nagy bánatára, az egyik legfontosabb pillanatban sikerült egy csúnya INT-et dobnia. A harmadik negyedben a Giants ugyanis levezetett egy 19 playből álló majdnem 10 perces drive-ot. Jones ebben a drive-ban négy harmadik- és egy negyedik kísérletet is megoldott, és már az end zone-nál voltak, amikor egy olyan hibát vétett, amit el lehetett volna kerülni. Egy halott játékból akart valamit kihozni, és ahelyett, hogy benyelte volna a sacket, vagy kidobta volna a labdát, inkább passzolni próbált, de Bud Dupree megütötte, aminek egy csúnya INT lett a vége. Egészen eddig a játékig a Giants méltó ellenfele volt a Steelersnek, ez után azonban már nem volt kérdés, ki fog nyerni.

A Steelers végül, ha meg is szenvedett egy kicsit, de sikerült behúznia ezt a meccset. A Giants mutatott pár biztató jelet, és ha Jones nem dobja meg azt az INT-et (meg egy másikat TJ Wattnak), akkor itt még bármi is lehetett volna. Végül azonban „csak” egy tisztes helytállást sikerült elérni. A Giantsnél Darius Slaytont lehet még kiemelni 102 elkapott yardjával és 2 TD-jével, a Steelersnél pedig JuJu Smith-Schustert 69 elkapott yarddal és 2 TD-vel.

Tennessee Titans @ Denver Broncos 16 – 14

Nagyon izzadós meccsre sikerült ez, mindkét fél részéről. A Titanstől nem nagyon jöttek azok a nagy játékok, amik tavaly jellemezték a csapatot, többnyire inkább rövid haladásokkal akartak hosszú drive-okat vezetni. Ez nagyrészt azt jelentette, hogy Henryt tömték egyfolytában, és Tannehill rövid-közepes passzokkal operált. Ez a terv felemás eredményt hozott. Henry ugyan 119 yardot összehozott, ami önmagában szép, de ehhez 31 futásra volt szüksége, ami 3.7-es átlagot jelentett. A futásainak nem nagyon volt hatása a játékra, ritkán ért el belőle a csapat first downokat. Tannehill passzai már jobban működtek, és sikerült is hosszú drive-okat összehozni.

Csakhogy ezekből a hosszú drive-okból nem mindig sikerült pontokat szerezni. Ennek pedig egy oka volt: Stephen Gostkowski. A Titans rúgója 3 mezőnygólt és egy extra pontot is kihagyott, így 10 pontot bukott miatta a Titans.

Gostkowski hibáinak köszönhetően a Broncos végig meccsben maradt, és a mérkőzés egy pontján úgy tűnt, meg is tudja nyerni a meccset. A támadók részéről elég furcsa találkozó volt ez, mert az egyik drive-ban képesek voltak 75 yardot is menni 9 playből TD-t szerezve, a másikban az egy yardról nem sikerült 4 kísérletből bejutni a célterületre, a harmadikban pedig még egy first down sem jön össze. Lock és az elkapók kapcsolata hol nagyon jól működött, hol teljes zűrzavar volt. Ez leginkább az újonc Jerry Jeudynál jött elő, aki az egyik playben összehozott egy nagy játékot, a következőben meg elejtett egy sima labdát. Kicsit olyan érzése volt az embernek, mintha minden drive elején pénzt dobtak volna fel, és attól függően alakult a drive, hogy melyik felére esett le.

Mindezek ellenére a Broncosnak ott volt a lehetőség a győzelemre. 3 perccel a vége előtt egy pontos előnyben volt, és a védelmen volt a sor, hogy megállítsa a Titanst (vagy előbb támadhattak is volna hoszabban pontot érően). Figyelembe véve Gostkowski estéjét, elég lett volna annyit elérni, hogy 30-on túlról kelljen rúgnia az ellenfélnek. Ez nem sikerült, Tannehill levezetett egy 67 yardos drive-ot, aminek a végén Gostkowskinak 25 yardról kellett rúgnia. Ezt már nem hagyta ki, így átvette a vezetést a Titans.

A Broncosnak 17 másodperce maradt visszatámadni, ami nem volt elég, és ez valamennyire az edzői stábnak is a hibája. A Broncosnak ugyanis megvolt mindhárom időkérése, de egyszer sem kérte ki a Titans drive alatt. Még akkor sem, amikor már vörös zónán belül volt az ellenfél. Így ugyan megtartottak két timeoutot, de annyi időt veszítettek, hogy a végén semmit nem tudtak már csinálni.

A Titans nehezen ugyan, de nyert, az viszont biztos, hogy kezdeni kell valamit a rúgóhelyzettel. Ha nem hagynak fent 10 pontot a táblán, akkor ez simán meglett volna, így viszont az utolsó pillanatig nyílt volt a meccs.

23 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
23 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
3 years ago

Micsoda meccsekkel kezdted az idényt Jarred :D

Jarred
Jarred
Reply to  ThySoul
3 years ago

Hát, eddig jobb a felhozatal, mint tavaly volt. Csak tartson ki végig.

bjeela
bjeela
Reply to  Jarred
3 years ago

Majcsakfigyejjé, amikor gyön egy MNF a Bears-szel és MVP Trubbal!

Danika
Danika
3 years ago

Lock úgy tűnik fejlődött, hosszabb labdák jöttek már tőle, azonban 20 yarddal hosszabb jó passzt ne várjon jelenleg senki. Egy turnoverworthy dobása volt valamint kettő nagyon csúnya, de ez már egy jó előrelépés, mert ismét tudta vinni a láncot, ha a játékostársak is úgy akarták. Sutton hiánya az első félidőben nem látszódott meg, mivel Fant a másodéves TE felépett és 81 yardot gyűjtött össze 5 elkapásból. A védők gyakran úgy pat tantak le róla mint a gumilabdák. Segítette a helyzetet, hogy a Titans kezdő LB-ét kiállították, miután Buttnak behúzott egyet egy játék után. A 4-dik kisérletre történő rámenést hibának tartottam az adott szituációból, látva, hogy nem kevés csapat a fordulóban a “mutassuk meg ki a fasza gyerek ” mentalitást játszotta hót feleslegesen. A Titans az első félidőben majdnem 0 közeli teljesítményt hozott. Tannehill viszaesett, Henry se volt buldózer. Az első TD-jüket is úgy szerezték, hogy Gordon kezéből kiütötték a labdát a Denver 25 yardosánál és onnan indították a drive-ot. Melvin Gordon nagyon felemás napot mutatott, nagyszerű futások rossz döntésekkel párosítva. A Titans akkor kezdett el beindulni, amikor Bouye vállsérülés miatt nem tudott visszatérni és folyamatosan utána Tannehill az újonc Ojemudiát tesztelte általában sikerrel kivéve, amikor egy gyönyörű interceptiont dobott a kezébe, amit a zebrák visszafújtak roughing the passer miatt (a visszajátszás utána elmaradt kösz ESPN). Mindezek nem lettek volna annyira bajosak, ha Jeudy nem izgulja túl és nem droppol kulcspaszt. Shurmur úgy tűnik jobb, mint Scangarello, de max. lépéssel, ami kevés az üdvösséghez, ellenben már nem nettóhátrány a kordinátor személye. Bár, hogy mi a pittliért kell hívni 3&5 hosszúpaszt a félpályán, a franc se tudja. Végszóként azt mondom, hogy a Denveri szurkolóknak rohadt nagy hiányérzetük maradt a meccs miatt, Lock jó lesz, és Jeudyval péntekig az elkapásokat gyakoroltatnám, miközben 100-szor leíratnám vele, hogy “Teljesítményem üdvössége, elkapásom elteljesítése.”

ducksfan
ducksfan
Reply to  Danika
3 years ago

Kb.
Nekem egyébként tetszett az offense, kár volt a pár nagyon durva hibáért, azokat kijavítva azért szerintem stabilan 20+ lesz ez az offense. Hozzá kell tenni, hogy Lindsay is lesérült, illetve hogy a liga legfiatalabb támadósora, fura holtszezon, edzőtábor miatt, plusz OC csere miatt is lehetett ez a durva kétarcúság. A védelem is szokás szerint kétarcú volt: remek védekezés 2-3 downon, aztán egy nagy játék benyelése. Aztán megint és megint.

Szegény Gostkowski védelmében: az FG-k mind 40+ yrd-osak voltak, köztük egy 49.es, az már majdnem 50, onnan már ki lehet hagyni, még Denverben is :D (meg volt egy blokkolt is, szóval…)

Danika
Danika
Reply to  ducksfan
3 years ago

Ja abban a 20+-ba biztos vagyok, csak ne csináljuk offense szinten rohadt nagy hülyeségeket. Egész hétfőn visszanézve az összesmeccs összefoglalóját nem értem a 3 és rövid valamint 4-dikre történő 15+ yardos hívásokat. Minek ember? Azért nem adnak plusz pontot. Legyen meg a first down oszt cső. Erre tökéletes pl. egy motionből kialakuló endaround egy gyors elkapóval. Lindsay sérülése keveset befolyásolt, inkább az zavart, hogy Fant eltűnt és csak Patrik próbált meg felépni. Valamint azt hiányoltam, hogy nem próbáltuk ki Chubb Miller helyén, ahol a Titans fala jóval gyengébb.

Jarred
Jarred
Reply to  Danika
3 years ago

Igazából én nem tudtam eldönteni, hogy ez a támadósor most jó lesz, vagy sem, annyira pénzfeldobás volt minden drive. De legalább nem arról szólt minden, hogy elrontott futás, checkdown, checkdown, ami a tavalyi Flacco offense-t jellemezte.

Danika
Danika
Reply to  Jarred
3 years ago

Tavalyihoz képest felüdülés, még a futások is, most csak 2-3 darab negatív yardos hívás volt+ gondolkodtunk külső futásokon is ami tavaly nem volt. Az első kb. 20 play az zseniális volt Shurmurtől, kár hogy nem rúgtak inkább ott egy mezőny gólt.

ducksfan
ducksfan
3 years ago

Jarred, ezek a bevezetők még egy vereség után is jobbá teszik a napot, köszi :)

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
3 years ago

“A meccs nagy részében egy kész NFL irányító benyomását keltette. ”
Nem tudom, hogy később milyen benyomást keltett, mert addigra bealudtam, de az elején – amikor a punt után labdát szereztek a Steelers 2 yardosán – úgy nézett ki a csávó, hogy az arcával egy képes lexikonban simán lehetett volna illusztrálni a “halálra rémült” szócikket.

Jarred
Jarred
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

Ha megnézed azt a 19 playes drive-ot, akkor látni fogod, hogy nem ijedt meg a feladattól. Hogy a végén mi volt az a passz, azt azonban ha megszakadok sem tudom megérteni.

bjeela
bjeela
Reply to  Jarred
3 years ago

Mert kis butuska vagyol, nademajdén: még a hanyattesés előtti tízezredmásodpercben átfutott az agyán, hogy ha most feldobom az égbe a lasztit, akkor a védők majd azt hiszik, hogy meteor és elszaladnak a szerjózsa minden irányába ésakkormajd jól elkapja a mi fiunk, mert ő be van avatva, hogy az mégsenemmeteor. Dejazé nem sikerült, mert ezek a védők olyan hülyék, hogy nem ismerik a meteort, így nem ijedtek meg.

Vicgeordie
Vicgeordie
3 years ago

comment image

Fanyul23
Fanyul23
3 years ago

Egyetertek Jarreddel az osszefoglalas tekinteteben, addig az INTig ugy nezett ki a csapat mint egy csapat. Erdekes ez a jatek hogy egyetlen momentum mennyire megborithat mindent. Meg most sem ertem hova eroltette DJ azt a labdat…
A vedelem nem volt olyan gyenge mint vartam, igaz a futas ellen nem hoztak a kotelezot, azt gondolna az ember hogy azt legalabb meg tudjak enni. More or less.
Slayton parades volt jelenleg o a feny az alagutban.
Azt latni kell hogy csak addig voltunk melto partnerei a vasasnak amig azok preseason modban voltak, mind vedo mind tamado oldalon dadogott ez a steelers.
A fantasy teljesitmenyem hasonlo volt a heten, 3 csapatom vesztett…a harombol.
Talan jovo heten.

bjeela
bjeela
Reply to  Fanyul23
3 years ago

Nalátod, hogy nem is kellett annyira aggódni. Bérrettegő… Istenem, nem tehettek róla, hogy nektek nincs MVP Trubotok.

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  bjeela
3 years ago

De.

bjeela
bjeela
Reply to  Fanyul23
3 years ago

Hát ha aggódni akarsz csakazértis, akkor legyen, ki vagyok én, hogy meggátoljalak…

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  bjeela
3 years ago

Arra volt a de hogy DE tehetunk rola hogy nincs traubi a polcon.

bjeela
bjeela
Reply to  Fanyul23
3 years ago

Pontosan tudtam, mire reagáltál, de beledöglöttem volna, ha nem értelek szándékosan félre :D

Jarred
Jarred
Reply to  Fanyul23
3 years ago

Még most sem értem, mit gondolt annál a passznál. Pedig nagyon reméltem, hogy borítjátok a papírformát (jött volna egy hero pick, és biztos lett volna a győzelmem Danival szemben a tippjátékon. Így az utolsó meccsre maradt a döntés)

Fanyul23
Fanyul23
Reply to  Jarred
3 years ago

Ugy szoktatok mondani hogy tuleroltette. Meg a sack benyelese is kivalo oromteli megoldas lett volna..

pritek
pritek
Reply to  Fanyul23
3 years ago

De meg akar futhatott is volna par yardot es akkor nem is vesztenek yardot. Orias vak jatek volt.

Rpi
Rpi
3 years ago

Akkor Fándzsónak 4-4 időkérése lesz félidőnként a jövő héten vagy 3-5?

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x