Connect with us

Hír

Brutális a helyzet Kaliforniában, elmaradhat a Cardinals-49ers mérkőzés

A Kaliforniában hetek óta pusztító erdő- és bozóttüzek miatt San Francisco égboltja olyan, mint a Blade Runner 2049-é. A rengeteg füst és hamu miatt annyira szennyezett a levegő, hogy nem látni a napot, a helyzet miatt pedig veszélybe került a Cardinals@49ers találkozó is.

A levegőminőség index Santa Clarában tegnap este 199 volt, mindössze egy egységgel alacsonyabb a kritikus határnál. Korábban Kyle Shanahan azt nyilatkozta, hogy 150-es érték felett már pár veszélyeztetett játékos kihagyhatja a találkozót (ilyen többek között a futó Tevin Coleman), 200-as értéknél viszont a liga elhalaszthatja a mérkőzést.

“Próbálok nem aggódni amiatt, amit nem irányíthatok. Annyit tudok, hogy ha az index eléri a 200-at, az NFL fog dönteni. A liga minden bizonnyal egyeztet is a megfelelő szakemberekkel, de sem én, sem Kliff Kingsbury nem tartozunk közéjük, a mi véleményünk nem számít. A mi feladatunk, hogy a csapatot felkészítsük, aztán meglátjuk, mi lesz”

– nyilatkozta Shanahan a kialakult helyzetről (via PFT).

Megoldásként egyébként felmerült, hogy Arizonában játszanák le a találkozót, a 16. héten pedig Santa Clarában lenne a visszavágó. Ez persze azt eredményezné, hogy a 49ers az első három meccsét idegenben játszaná, míg a Cardinals három hazai találkozóval kezdene. Igaz, cserébe a 49ers az utolsó öt mérkőzéséből négyet otthon vívhatna meg, míg a Cardinals az utolsó hét meccséből így ötöt idegenben játszana le.

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások