Connect with us

Hír

DeAndre Hopkins egy szép napon general manager szeretne lenni

Ahogy azt megírtuk korábban, DeAndre Hopkins saját magának alkudta ki az új szerződését (a meglévő három évhez hozzáadtak még kettőt, évi $27,25 millióért, ami óriási rekordnak számít új pénzt tekintve). Elmondása szerint a szerződés nagyjából 90 százalékát ő tárgyalta le a csapattal, ennek pedig az volt az oka, hogy szeretne general manager lenni, ha vége a profi pályafutásának.

“Elég sok olvasásból állt a dolog, sok éjszakát töltöttem azzal, hogy megtanuljam a terminológiát és minden ilyesmit. A csapat is hitt bennem, hogy képes vagyok ezt megtanulni, én pedig tudom, hogy mit szeretnék csinálni a foci után. Egy napon szeretnék csatlakozni egy franchise-hoz és szeretném segíteni az építését, úgyhogy ez egy jó alkalom volt arra, hogy tanuljak arról, amit remélhetőleg egy napon én is csinálni fogok.”

Persze nem Hopkins az első játékos, aki magának alkudta ki a szerződését: Larry Fitzgerald, Russell Okung, Richard Sherman, Bobby Wagner vagy épp Laremy Tunsil is így tett, hogy csak pár nagyobb nevet említsünk.

Hopkins még csak 28 éves, úgyhogy nem mostanában fog visszavonulni, így bőven van még ideje beletanulni a szakmába. Persze ritka, hogy játékosból general manager legyen, de nem példa nélküli, gondoljunk csak Ozzie Newsome-ra, a Ravens korábbi zseniális GM-ére, vagy épp John Elwayre vagy John Lynchre a jelenlegi GM-ek közül.

9 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Fetyke
Fetyke
2020-09-10 09:01

Erről van szó! Több ilyen játékos és személyiség kellene! Ezerszer többet ér egy ilyen bármely pótcselekvésnél (blm, kötelező kvóta, stb.). Egyre szimpatikusabb a srác, és szurkolok neki, hogy sikerüljön elérnie amit akar (mármint majd GM-ként :D).
ui.: amit eddig látott ebből a GM munkából a Texansnál, azt nagyon gyorsan felejtse el! :)

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Fetyke
2020-09-10 10:12

Ellenkezőleg. A rossz példát sem szabad elfelejteni, hanem tanulni kell abből is!

Fetyke
Fetyke
Reply to  Krisztian Fekete
2020-09-10 10:12

Az is igaz. Az okos ember úgy csinálja!

acsdav2
acsdav2
Reply to  Fetyke
2020-09-10 12:31

Rosszul látod Fetyke! Rengeteg ilyen személyiség van csak ez a mocsok rasszista rendszer nem engedi a feketéket, hogy GM-ek és HC-k legyenek! :)

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
2020-09-10 13:54

Tudja valaki, hogy egy ügynök átlagosan milyen jutalékot kap a játékosok szerződéséből? Azaz – ha tényleg igazat mond – mennyit spórolhatott Hopkins azzal, hogy saját maga tárgyalt? A 90%-ból ítélve azért nyilván kérhetett szakmai segítséget (jogi tanácsot pl.), de az nyilván kevesebbe kerül, mint egy ügynök komplett szolgáltatása…

katonadani
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-09-10 14:24

az nfl 3%-ban limitálja ezt

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  katonadani
2020-09-10 15:43

Tehát akár másfél millát is megtakaríthatott. Nem rossz, van akinek ennyi az egész fizuja :)

Fetyke
Fetyke
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-09-10 20:11

Látod ezért mondom mindig Bjeeláéknak, amikor szóba kerül, hogy nem csak focizni meg füvezni kell az egyetemen, hanem nem árt néha bejárni az órákra is. :) Ennyit számít…

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
2020-09-10 20:41

Ácsi! Aztat én sosemnem vitattam, hogy nem árt palléroznia magát ezeknek a himpelléreknek, mindössze azt jeleztem, hogy a többség nem alkalmas erre. A Shermanok ritka kivételek… Na, kérsz egy spanglit, Fetyke? Van ződ sütim is, ahogy szereted.

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x