Connect with us

Hír

Egy covidos játékos miatt veszélybe került a Bears-Falcons meccs

A Falcons újonc cornere, AJ Terrell lett az első játékos, aki Covid-IR-re került az alapszakaszban. A védő pozitív tesztet produkált, emiatt kérdésessé vált a Bears és a Falcons párharca. UPDATE: Hivatalosan is meg lesz tartva a meccs, a Falcons játékosok tesztjei negatívak lettek.

A Washington Post arról ír, hogy a liga illetékesei bizakodóak, de minden attól függ, hogy milyen eredményeket mutatnak a ma délelőtti tesztek. Ha senki más nem produkál pozitív mintát, akkor nincs baj, de ha többeknél kimutatják a fertőzést, az már egy teljesen új helyzetet teremt.

Az idei szabályok szerint a csapatok 1,5 órával a mérkőzésük kezdete előtt még aktiválhatnak játékosokat a gyakorlócsapatból, összesen 16 embert hozhatnak fel a PS-ből. Ha ez nem lenne elég, akkor a Falcons egyszerűen így járt, a PFT információ szerint csak extrém esetben halasztaná el a mérkőzést a Liga: végülis ez egy “next man up” sport, vagyis ameddig a Falcons ki tud állítani 11 embert, addig papíron mehet a mérkőzés.

Persze valószínűtlen, hogy ez be is következik: ha a fél csapat pozitív Covid-tesztet produkál, akkor már csak biztonsági okokból sincs értelme megtartani a mérkőzést. Reméljük, hogy idáig nem fajul a helyzet.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!