Connect with us

Fantasy

FK! FIRST Fantasy – az első forduló

Lement az első kör az FK! FIRST fantasy bajnokságban, mindenki megemészthette a nem várt kudarcot és kiélvezhette már a megérdemelt győzelmet. Ahogy ígértük, érkezünk a heti összefoglalónkkal és az első kör nyertesével, aki a FIRST kézműves sörfőzde jóvoltából egy hatos pakk kézműves sört nyert a remek kezdőjével.

15 ligában zajlottak az események és volt pár brutális teljesítmény, nézzük a legjobbakat:

 1. Labatlan Miners, Fantasy #13 – 205 pont
 2. Pakozd SE, Fantasy #6 – 204,6
 3. Vernyulak, Fantasy #3 – 203,18
 4. Valyrian Dragons, Fantasy #8 – 202,36
 5. Daddys Lambo, Fantasy #14 – 200,26
 6. Heisenberg’s Kitchen, Fantasy #7 – 194,1
 7. Paks Cowboys, Fantasy #15 – 193,26
 8. GDL Squad, Fantasy #2 – 193,16
 9. BeastHawk91, Fantasy #9 – 191,02
 10. 49ers, Fantasy #11 – 190,64
 11. Adamthielenthegoat, Fantasy #10 – 187,24
 12. Hegyvidéki Hurkák, Fantasy #12 – 186,96
 13. Barcelona Vikings, Fantasy #5 – 186,9
 14. Udvarhelyi Unicorns, Fantasy #4 – 184,58
 15. Bafana Bafana, Fantasy #1 – 183,9

A legjobb kezdőt az elő fordulóban tehát a 13-as csoportban játszó Labatlan Miners gyűjtötte, bár csak 0,4 ponttal előzte meg a 6-os csoportban játszó Pakozd SE-t. Előbbinek volt egyébként a legnehezebb dolga a ligáján belül, a csoportrivális Vienna Volcano ugyanis 204 pontot gyűjtött. Íme a győztes csapat:

Labatlan Miners támadósora parádés volt, egyedül a Flexben lévő Jordan Howard maradt 10 pont alatt, miközben Calvin Ridley 33,9, Davante Adams pedig 41,6 pontot gyűjtött. A padján ráadásul ott ült még a 15 pontos WR Parris Campbell, aki Howard helyén egymaga 8,3 pontot hozhatott volna még a konyhára.

A védői már nem voltak ennyire jók, egyedül Jamal Adams jutott 10 pont fölé (12), míg a Bears védelme és a rúgó Dan Bailey összesen csak hét pontot gyűjtött. A védelemben így is mindössze 4,5 pont maradt, a tökéletes kezdő (Campbellel kiegészítve) tehát összesen még 12,8 ponttal hozhatott volna többet Labatlan Minersnek.

A nyereményért a fuzovelkifele@gmail.com címen lehet jelentkezni. Gratulálunk!

19 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Attila
Attila
3 years ago

egész nagyot mentem akkor a 180,5 ponttal :D de nem elég nagyot

juhaszvik
juhaszvik
3 years ago

Úgy lett 178 pontom, hogy a padon hagytam egy 27 pontos WR-t, miközben a pályán a három másik szerzett összesen 26-ot. Meg is kaptam a “díjat” érte… :(

Debreceni József
Debreceni József
3 years ago

Gratulálok a Minersnek, kár hogy én voltam a szenvedő alany😅

LuckyBeny
LuckyBeny
Reply to  Debreceni József
3 years ago

Köszönöm szépen, nem gondoltam volna, vasárnap meccsdömping alatt ránéztem az eredményekre, figyeltem, hogy erősen bekezdtél, de a végén csak sikerült felülkerekednem. Köszönhetően az offense játékosaimnak, a védelmem csak nevek alapján lett erős, de a teljesítmény még hiányzik. A rugómmal és Bears védelemmel se lettem kibékülve, de ezért szép a játék és a 2. fordulóban előfordulhat, hogy teljesen más képet fest a csapatom játéka.

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  LuckyBeny
3 years ago

Nem kell szerénykedni, nagyon erős a kereted, főleg az elkapó szekció🙂 Jó lesz ez, remélem a playoffban azért még összefutunk😊

LuckyBeny
LuckyBeny
Reply to  Debreceni József
3 years ago

Még csak az első forduló ment, bármi lehet. Sérülés vagy trade, tehát még fazonra lehet szabni a csapatot. A piacon is vannak csiszolatlan gyémántok és az IR szabály is változott, plusz IR-re került játékos még pihentetni is lehet, van egy ilyen funkció. Hajrá.

Farkas János
Farkas János
3 years ago

Szerintem nagyon el van tolva a pontozas az offense iranyaba, ami nem tetszik. Ami a legjobban zavar, hogy egy elkapas annyit er, mint 10 megtett yard, vagy egy tackle. Ezen szerintem nem artana valtoztatni jovore, mert igy max egy IDP(ish) ligarol beszelunk, nem igazi IDP-rol. Csak meg kell nezni a heti gyoztes csapatot. 1db 10+os vedoje volt, mig az offenseben 1db 10- os. Tobbiek mit gondoltok?

renningan
renningan
Reply to  Farkas János
3 years ago

Én alapvetően nem vagyok semmi ellen, jövőre kezdhetjük hamarabb a szervezést, akár meg is lehet szavaztatni, mit akar a többség. Lehet a védők pontjain is emelni, ha úgy van, de szvsz ez sokat nem változtat, fantasy szempontból sokkal több ponterős támadó van, mint védő. A védőfalban nincs is olyan játékos, aki stabilan hozná a 10+ pontokat, hacsak nem hoz valaki egy MVP Watt szezont, az meg 20 évente egyszer van. Akad pár tackle-gyáros linebacker, de nincs 16×2 jó, a sokpontos DB-kből pedig még kevesebb van.

Egy nem-PPR ligában kisebb a különbség az offense és defense között, de 10*ből kilencszer így is az nyer, akinek jobbak a támadói.

Farkas János
Farkas János
Reply to  renningan
3 years ago

Én csak arra céloztam, hogy most nagyon nagy az aránytalanság. Amúgy is fontosabb bármilyen IDP ligában a támadók szerepe, de ezt még az elkapásokkal is növelni szerintem már tényleg nem a legjobb dolog. A szavaztatás ötlete nekem mindenképp szimpatikus kezdetnek.

renningan
renningan
Reply to  Farkas János
3 years ago

Most ez ilyen lett, de nincs semmi kőbe vésve, a jövő évi játéknál csinálhatunk egy szavazást a PPR-ről, aztán legyen úgy :)

zekeffron
zekeffron
Reply to  renningan
3 years ago

Tavaly mondjuk cca 40 LB átlagolt 10+ avgt idp ligákban, uh ez kidobja a 2*16ot ;) Szvsz is kicsit el lett ez az év tolva…no offens mert örülünk, hogy ilyen szervezésben toljátok, csak ahogy írod ezeket jövőre simán át lehet beszélni/megszavaztatni.

aDDam
aDDam
3 years ago

Ugyan csak a 14. helyre jó, de a #12 csoportban nekem is 186,86 pontom volt🙂

Zotya
Zotya
Reply to  aDDam
3 years ago

Bocs, de igazából nem :)
Ahogy a cikk is írja, a #13 csoport 2. helyezettje 204 pontot szerzett.
Sőt a #6 csoport 2. helyezettje is biztosan 200 pont fölé jutott (ez én vagyok :D)

Szóval nem tudhatod, hogy hány 2-3. helyezett van még 186,86 pont felett :)

aDDam
aDDam
Reply to  Zotya
3 years ago

Áá, ez nem esett le/nem gondoltam rá😅 már majdnem büszke voltam magamra😃

Zotya
Zotya
Reply to  aDDam
3 years ago

Azért a top25-30 valószínűleg így is megvan :D

LuckyBeny
LuckyBeny
3 years ago

Köszönöm szépen remek kezdett, reméljük a folytatás is hasonlóan alakul. Pedig draft után nem voltam lelkes, tudtam, hogy 1/16-ként a legjobb futók kimennek, így stratégiát kellett váltani és bizakodni, figyelni. Azt tudom, hogy kiugró eredmények mindig lesznek és a sérülések mindent átírnak. Most a WR sorom produkált eszméletlen teljesítmény, ami hosszú távon nem fognak fenntartani. A szabályzás is érdekes, mert véleményem szerint is erős az elkapás utáni 1 pont, általában 0,5 pontot szoktak adni, így eléggé passz orientált irányba csapunk át, erős WR sor elengedhetetlen. Így a szabadügynök piacot is fürkészni kell, mert a sérülések miatt tudnak a játékosok előlépni.
Köszönöm még egyszer!

Zozo
Zozo
Reply to  LuckyBeny
3 years ago

1/16-on még benn volt D.Adams? Mázlista!

LuckyBeny
LuckyBeny
Reply to  Zozo
3 years ago

1/16-ként Drake-re repültem rá, mivel én zártam a kört, így a 2. kör első választottjaként Admas-re lecsaptam. Mázlim volt, mert legalább volt még ütőképes WR, akit első számúként tudok használni.

Raist
Raist
Reply to  Zozo
3 years ago

Összesen 2 WR és egy QB ment ki az első 16 választásánál (Thomas, T.Hill, Mahomes), szóval nem csak Adams volt ott, de pld. Julio Jones és Hopkins is :). Volt egy kicsi rb rush az első körben :D

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x