Connect with us

Hír

Hatalmas pofon Jadeveon Clowney-nak a Ngakoue-trade

Jadeveon Clowney még mindig szabadügynök, pedig egy hét múlva már kezdődik a szezon. Az eddig sem túl rózsás helyzetén pedig tovább rontott a Minnesota Vikings és Yannick Ngakoue.

A korábbi 1/1-es úgy vágott neki élete első piacának, hogy 20+ millió dolláros szerződést akar kapni. Ennek senki még csak a közelében sem volt: a Seahawksnak lehetősége lett volna akár franchise-, akár UFA-tendert tenni rá 16-18 millió dollárért, de egyikkel sem élt a csapat, és állítólag más sem akar ennyit adni a pass rusherért (tegyük hozzá, hogy Clowney és a Seahawks a szerződése megkötésekor szóban megállapodott, hogy nem fogják franchise tagelni).

Az értéke most tovább csökkent, hála a Ngakoue-cserének. A Jaguars játékosáért egy második és egy ötödik körös picket adott a Vikings, a védő pedig belement abba, hogy mindössze 12 millió dollárért játsszon idén. Tehát egy pass rusher után kutató csapat inkább adott ki egy magas picket és 12 milliót, minthogy Clowney-val egyezkedjen.

Jelen állás szerint Clowney 10-12 millió dollár körül kaphat maximum. Emiatt több szakértőben felmerült, hogy egyszerűen kiüli az évet, ha nem kap megfelelő ajánlatot. Akárhogy is dönt, közel sem lesz olyan gazdag a szezon végén, mint ahogy szerette volna.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!