Connect with us

Érdekességek

Így kerülte ki az opt outot a Rams és A’Shawn Robinson

A’Shawn Robinson, a Rams idén 2 évre $17 millióért igazolt védőfalembere jogosult lett volna az egészségügyi opt outra, és úgy döntött, igénybe is akarja venni ezt a lehetőséget. Ebben az esetben kapott volna $350 ezret idén, a szerződése pedig egy évvel eltolódott volna. A csapat és a játékos viszont végül egy kompromisszumos megoldásban állapodott meg, ami igazából egy virtuális opt outnak feleltethető meg – írja a Sports Illustrated.

Robinson a szezon kezdetével az NFI, azaz Non-Football Injury listára került, az alapfizetését pedig levitték 500 ezer dollárra, tehát minimum 150 ezerrel többet vihet haza, mintha kiülte volna az évet. Az NFI listáról legkorábban a 7. héten térhet vissza, de a Ramsnek a 9. héten bye weekje van, így jó eséllyel a 10. hét lehet a reálisabb időpont a visszatérésére, már amennyiben biztonságosnak érzi a helyzetet és játszani akar. Ha ez megtörténne és Robinson az 53 fős keret tagja lenne, akkor az alapfizetése $1 millióra ugrana és minden meccsért kapna 125 ezer dollárt.

Így 16 meccsel számolva, plusz az $1 milliós alapfizetéssel pont az eredeti $3 milliós alapfizetése jönne ki (persze 16 meccset biztosan nem fog játszani). A Rams emellett garantálta a jövő évi $3 milliós alapfizetését is sérülés esetére, ez márciusban teljesen garantálttá válik, így addig kell majd döntenie a csapatnak a kivágásáról vagy a megtartásáról.

Sikerült tehát egy mindkét fél számára kölcsönösen jó megoldást kitalálni egy ilyen nehéz és bonyolult helyzetben, ami a felek rugalmasságát és kreativitását dicséri.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
2020-09-11 13:12

Amúgy ez egy nagyon jó megoldás… Így ha jól alakul a helyzet, akkor vissza is térhet… Szerintem sok játékos jobban járt volna ezzel… Sokan szerintem elhamarkodott döntést hoztak.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x