Connect with us

Kupaktanács

Kupaktanács #1 – Sok meglepetés és még több csalódás

Elképesztő első fordulón vagyunk túl, meglepetés meglepetés hátán. Ezúttal három szerkesztő mondja el a véleményét a blamázó csapatokról, a Newton vezette Patriotsról és a feltámadó Rodgerstől.

Annyira elcsépelt, amennyire igaz: az NFL-ben minden megtörténhet. Melyik eredmény volt a legmeglepőbb?

katonadani: Nyilván a Colts, Eagles kettős blamája volt a legmeglepőbb, de ezekről átadom a lehetőséget és inkább arról beszélek, hogy milyen meglepő volt, hogy a Seahawks végre szabadjára engedte Wilsont. Erre vártam már egy ideje és az imáim végre meghallgattatásra találtak. Ha ez így marad, nálam egyből a csoport esélyesévé lépett elő a Seahawks, még ha ez overreactionnek is tűnhet így egy kör után. Wilson viszont olyan zseniális, hogy egy ilyen felfogással nem csak magasan lesz a padlója a gárdának (sosem volt a Hawks negatív mérlegű Wilson alatt), hanem az eddigi plafont is leverte, és a határ a csillagos ég. Persze a falak aggodalomra adhatnak okot, de láttuk például a Chiefsnél is, hogy bármilyen egyéb hiányosságot tud kompenzálni egy elit irányító és egy jó felfogás, jó rendszer. Utóbbival persze még várni kell kicsit, hogy biztosak lehessünk benne, de én most jelentősen nagyobb reményeket táplálok a Hawks felé, mint eddig.

alatriste: A szememben több olyan dolog is történt, amin valóban felkaptam a fejem. A Jaguars és a Football Team győzelme természetesen teljesen váratlan volt, de azt se láttam jönni, hogy a Lions 23 – 6-os vezetésről képes földbe állni egy Mitch Trubisky által vezetett csapat ellen. A meglepetés győzelmeket azért természetesen nem gondolom, hogy túl kéne értékelni, sem a Jags, sem a Washington nem lett ettől még csoportja esélyese, de megmutatták, hogy a szezon előtti leírásuk sem volt teljesen jogos. A Washington védőfala a későbbiekben is okozhat meglepetéseket nem csak csereemberek ellen. Négy (igazából öt, Kerrigan is az volt anno) első körös tehetség tornyosul ott, és emlékezzünk csak, tavaly mi volt a 49ers elit védelmének alapja…

A Jaguarsszal szimpatizálok is és nagyon remélem, hogy Minshew képes elrontani a vezetőség talán nem is mélyen burkolt szándékát, hogy egy szar szezon után rámenjenek a következő draft egyik top irányító tehetségére. A sok távozó tehetség persze nem múlik el látszatlanul, de ez a Jaguars talán akkor nyerhet a legnagyobbat, ha végre az öltözői hangulat a helyére áll.

Mindenképp meg akarom említeni a Panthers korrekt teljesítményét is, hiszen kis híján ők is nyertek egy jóval esélyesebb csapat ellen.

Renningan: A többiek által említettekkel abszolút egyet tudok érteni, de nekem leginkább a Bucs pocsék teljesítménye volt az, ami kirívó volt (a Lionstől és Riverstől eddig is ezt láttuk, a Washingtonban pedig én elég sokat láttam, igaz Alex Smith-szel). Brady egy kiváló személyzettel is gyenge játékot nyújtott, és oké, hogy nem volt jó a futójáték és nem dolgozott jól a támadófal, de mégis csak minden idők egyik legsikeresebb irányítójáról van szó. Persze a csonka holtszezon nem segített neki, Mike Evans is sérült volt, egy vereség a Saints ellen abszolút benne van a pakliban bárkinek, de vereség és vereség között is van különbség.

Illetve még a Brownst szeretném kiemelni. Volt pár óriási csalódást okozó csapat a fordulóban, de a Cleveland minden túltett. Bohózat volt, amit a Ravens ellen mutatott, ezt már lassan nem lehet csak az edzőkre fogni (khm… Mayfield…).

katonadani: Annyiban vitatkoznék renningannel, hogy Brady szerintem összességében elég jól játszott, sok extra dobása volt. A pick-6 csúnya hiba volt, az tény.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!