Connect with us

Kupaktanács

Kupaktanács #1 – Sok meglepetés és még több csalódás

Elképesztő első fordulón vagyunk túl, meglepetés meglepetés hátán. Ezúttal három szerkesztő mondja el a véleményét a blamázó csapatokról, a Newton vezette Patriotsról és a feltámadó Rodgerstől.

Annyira elcsépelt, amennyire igaz: az NFL-ben minden megtörténhet. Melyik eredmény volt a legmeglepőbb?

katonadani: Nyilván a Colts, Eagles kettős blamája volt a legmeglepőbb, de ezekről átadom a lehetőséget és inkább arról beszélek, hogy milyen meglepő volt, hogy a Seahawks végre szabadjára engedte Wilsont. Erre vártam már egy ideje és az imáim végre meghallgattatásra találtak. Ha ez így marad, nálam egyből a csoport esélyesévé lépett elő a Seahawks, még ha ez overreactionnek is tűnhet így egy kör után. Wilson viszont olyan zseniális, hogy egy ilyen felfogással nem csak magasan lesz a padlója a gárdának (sosem volt a Hawks negatív mérlegű Wilson alatt), hanem az eddigi plafont is leverte, és a határ a csillagos ég. Persze a falak aggodalomra adhatnak okot, de láttuk például a Chiefsnél is, hogy bármilyen egyéb hiányosságot tud kompenzálni egy elit irányító és egy jó felfogás, jó rendszer. Utóbbival persze még várni kell kicsit, hogy biztosak lehessünk benne, de én most jelentősen nagyobb reményeket táplálok a Hawks felé, mint eddig.

alatriste: A szememben több olyan dolog is történt, amin valóban felkaptam a fejem. A Jaguars és a Football Team győzelme természetesen teljesen váratlan volt, de azt se láttam jönni, hogy a Lions 23 – 6-os vezetésről képes földbe állni egy Mitch Trubisky által vezetett csapat ellen. A meglepetés győzelmeket azért természetesen nem gondolom, hogy túl kéne értékelni, sem a Jags, sem a Washington nem lett ettől még csoportja esélyese, de megmutatták, hogy a szezon előtti leírásuk sem volt teljesen jogos. A Washington védőfala a későbbiekben is okozhat meglepetéseket nem csak csereemberek ellen. Négy (igazából öt, Kerrigan is az volt anno) első körös tehetség tornyosul ott, és emlékezzünk csak, tavaly mi volt a 49ers elit védelmének alapja…

A Jaguarsszal szimpatizálok is és nagyon remélem, hogy Minshew képes elrontani a vezetőség talán nem is mélyen burkolt szándékát, hogy egy szar szezon után rámenjenek a következő draft egyik top irányító tehetségére. A sok távozó tehetség persze nem múlik el látszatlanul, de ez a Jaguars talán akkor nyerhet a legnagyobbat, ha végre az öltözői hangulat a helyére áll.

Mindenképp meg akarom említeni a Panthers korrekt teljesítményét is, hiszen kis híján ők is nyertek egy jóval esélyesebb csapat ellen.

Renningan: A többiek által említettekkel abszolút egyet tudok érteni, de nekem leginkább a Bucs pocsék teljesítménye volt az, ami kirívó volt (a Lionstől és Riverstől eddig is ezt láttuk, a Washingtonban pedig én elég sokat láttam, igaz Alex Smith-szel). Brady egy kiváló személyzettel is gyenge játékot nyújtott, és oké, hogy nem volt jó a futójáték és nem dolgozott jól a támadófal, de mégis csak minden idők egyik legsikeresebb irányítójáról van szó. Persze a csonka holtszezon nem segített neki, Mike Evans is sérült volt, egy vereség a Saints ellen abszolút benne van a pakliban bárkinek, de vereség és vereség között is van különbség.

Illetve még a Brownst szeretném kiemelni. Volt pár óriási csalódást okozó csapat a fordulóban, de a Cleveland minden túltett. Bohózat volt, amit a Ravens ellen mutatott, ezt már lassan nem lehet csak az edzőkre fogni (khm… Mayfield…).

katonadani: Annyiban vitatkoznék renningannel, hogy Brady szerintem összességében elég jól játszott, sok extra dobása volt. A pick-6 csúnya hiba volt, az tény.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Az Eagles és a Lions is 17 pontos előnyt adott le egy papíron gyengébb csapat ellen. Lejátszották a szezon legrosszabb meccsét, vagy ez csak a kezdet?

katonadani: Egyik csapat esetében sem vártam túl sokat (az Eaglestől azért egy wild cardot még igen), a Lionsnél részemről nem változott semmi, továbbra is egy 5-6 győzelmes együttesnek látom, amelyik év végén végre edzőt fog cserélni. Egy negyedet leszámítva egyébként most is tök gyenge volt a csapat, kiszaladt egymás után pár jó drive, ami után nagy előnybe kerültek, de egy jobb csapat ellen már rég hátrányban lettek volna és nem beszélnénk chokerkedésről. Szerintem ennyi van bennük, egy átlag alatti, kicsit semmilyen csapat. Az Eaglesnél sem gondolom, hogy lejátszották a legrosszabb meccset és innen már csak felfelé vezet az út, mert óriási problémák vannak a fallal (ami Lane Johnson 1-2 hét múlva esedékes visszatérésével persze javulhat), amire rárak még egy lapátot, hogy Wentz úgy vonzza magára a nyomást és a sackeket, mint nagyon kevesen a ligában, és hogy az edzők sem voltak hajlandóak változtatni az eredeti, láthatóan nem működő felfogáson.

alatriste: Hogy nem lesz ennél rosszabb, azt nem állítom. De az biztos, hogy 10-ből 2-nél többször valószínűleg nem történne meg egyik csapattal se ugyanez még egyszer. Az Eagles falemberei a huddle-ben mutatkoztak be egymásnak. Ha lesz 1-1 visszatérő és pár hét, ez a teljesítmény javulni fog. Persze nem csak az ő saruk volt a vereség. Wentzet is elő lehet és kell venni. A csapat azonban továbbra se rossz, az edzői kar is jobb, mint a liga átlaga (még ha talán arra a szintre már nem tennénk őket, mint a Super Bowl utáni időkben).

A Lionsnál viszont lehet, hogy ez az év is mehet majd a kukába. A keret nem erős, de nem is gondolom liga aljának. Stafford pedig lassan visszavonul egy olyan pályafutással a háta mögött amiben sokkal-sokkal több lett volna, ha csak egyszer sikerült volna potens edzői kart mögé tenni. Persze még mindig évei vannak a ligában, de az elkeseredettség lassan lehet, hogy az ő motivációját is elmossa. Egy ilyesféle közepes keret egy jó irányítóval PO esélyes csapat lenne egy átlagnál jobb edző kar kezében.

Renningan: Egyre inkább azon a véleményen vagyok, hogy Doug Pederson közel sem egy jó edző, legjobb esetben is közepes, és egyszer minden összejött. Persze sokan ölni tudnának még egy ilyen edzőért is, én bármikor elcserélném Patriciára, de a Super Bowl óta szerintem egyáltalán nem végez jó munkát. A pocsék csoport miatt persze jönnek a rájátszások, de ha ez számítana, akkor Bill O’Brien is csodás lenne. Ennyire rossz meccse valószínűleg nem lesz a csapatnak még egy a szezonban, de a gárda teljesítménye folyamatosan lefelé tendál és nem tartom kizártnak, hogy még annál is rosszabb lesz, mint ahogy vártam (én nem tettem be a jóslatok között a rájátszásba).

Ami a Lionst illeti: rendkívül szerencsétlen volt a csapat, de már két éve az, lassan ez a norma. Sajnos nem tudom azt mondani, hogy nem lesz ennél még rosszabb, tavaly például úgy sikerült 0-2-t produkálni a Packers ellen, hogy a Green Bay egy másodpercig sem vezetett. Patriciánál mindig van lejjebb – egy középszerű edzővel reális esély lenne a PO-ra, most legfeljebb az 1/5 elkerülése van benne a pakliban.

Ami az egyik oldalon keserű fájdalom, az a másikon öröm. A Cardinals nagy skalpot gyűjtött az első héten a 49ers legyőzésével, illetve a Rams is kisebb meglepetésre győzni tudott. Bele tudnak szólni a “nagyok” dolgába a csoportban?

katonadani: Ha a Seahawks mégsem áll át a passzolásra, akkor azt mondanám, hogy teljesen nyílt a divízió és akár bármelyik csapat megnyerheti azt. A Cardinalsnak most négy elég egyszerű meccse jön (Football Team, Lions, Panthers, Jets), így egy 5-0 simán kinéz és akkor vezethetik is a csoportot. Utána persze már jönnek a nehéz meccsek, de ettől függetlenül egy playoff simán benne lehet a gárdában. És ez a Ramsre is igaz, amennyiben a támadófal továbbra is jól fog teljesíteni és így mennek majd a playhívások, hogy Goffnak minimálisan kelljen csak gondolkodnia. Mindkét gárdának biztató volt az idénykezdete.

alatriste: Mondanám, hogy én megmondtam, de ez most álszent lenne. Időnként szeretek szembe menni az árral és esélyt adni az esélytelenebbnek vélt csapatoknak is. Ennek is az eredménye, hogy egyik meccs végkimenetele sem lepett meg, sőt mindkettő győztesét sikerült eltalálnom. Ugyanakkor egyik esetben a győztes csapatok erőssége alapozta meg a tippem, hanem inkább az ellenfeleikkel szemben voltam kétségeim. Ha a későbbiekre kellene tippelni, hogy ki lehet a toronymagas esélyes Hawks közelében a végelszámoláskor, akkor a Ramst tippelném. Szerintem a Cardinals kerete még nincs kész egy postseasonra, ahogy Kyler Murray-től is szeretnék többet látni, mielőtt ilyeneket tippelnék. De egy visszaesést produkáló 49erst alapvetően bármelyik gárda képes lehet beelőzni. Irányító szempontból nem gondolom, hogy óriási különbségek lennének a Seattle mögött a divízióban. Ha választani kéne pedig valószínűleg a másodéves arizonai srácot választanám a potenciál miatt. De szerintem ezt a csoportot a Seattle fogja elvinni és más csapat nem jut idén rájátszásba nyugatról.

Renningan: A 49ersnek semmi nem jött össze, ilyen meccsek minden csapatnál vannak, szerintem 10-ből hétszer még mindig a San Francisco nyerne. Ígéretes a Cardinals, de Murray egyelőre jobban hasonlít az első éves Lamar Jacksonra, mint a mostanira, így én még óvatosan bánnék a bandwagonnal. Ellenben a Rams akár össze is állhat ismét, az edzői stáb és a keret tehetsége is adott, hogy ismét rájátszásért küzdjön a gárda. Ez azonban a maximum, a nagyok dolgába nem gondolom, hogy bele tudnának szólni. Sőt, én a Seahawkst és Wilsont látva már a 49erst is ideveszem, egyszerűen Jimmy Garoppolóban nincs annyi, hogy folyamatosan dominálni lehessen vele. Ha Pete Carrollék nem tesznek pórázt a liga legjobb irányítójára, akkor nagyon hamar eldőlhet ez a csoport.

katonadani: Ha már a 49ers szóba került bővebben alatriste-nél és renningannél is: szerintem egyébként nem kell vészharangokat kongatni náluk sem, elkapók nélkül elég nehéz egy támadósort összerántani, szóval szerintem jobb lesz ez és még mindig PO-résztvevőnek gondolom őket.

Aaron Rodgers egyszerűen zseniális volt. A várakozásokkal ellentétben idén nagyobb szerepet fog kapni, vagy most csak hagyták szórakozni és a későbbiekben kiveszik a kezéből a labdát?

katonadani: Ezt nehéz még megmondani így egy meccs után, de ha felébresztették az alvó oroszlánt, akkor look out! Ha ilyen Michael Jordanesen végigtolja dühből a szezont, akkor nagyon nehéz lesz megállítani, mert most tényleg az MVP-formáját idézte. LaFleurtől persze lehet félni, hogy vissza akarja fogni, kíváncsi leszek, hogyan alakul a következő pár hét ilyen szempontból.

alatriste: Azért most sem arról beszélhetünk, hogy LaFleur zsebre tette az elképzeléseit és hagyta Rodgerst passzolni. 44 passz kísérletre jutott azért 32 futás is. Azonban úgy gondolom az arány kezd talán mutatni valamit. A Packers az első negyedtől kezdve domináns volt, bár ott még a Vikings D-nek sikerült két red zone stopot bemutatnia, de Rodgersre vasárnap nem sok védelemnek lett volna válasza. A csapat drukkolójaként mondhatom, igen rég láttam ennyire kegyetlenül élesnek a 12-est. Kérdés persze, hogy ha Adamsre sikerül tisztességes védelmet kidolgozni, tud-e ugyanígy haladni ez a támadósor harmadrangú célpontokkal, vagy pofán veri a vezetőséget a valóság? Tippre ez egy kiemelkedő támadójáték volt a szezonban a GB-től. Egy meccs után Aaron Rodgers már MVP esélyes. Várnék azért még a hurrá optimizmussal, ez a Vikings secondary tele volt új nevekkel és Hunter hiányában a pass rush sem volt túl acélos (0 sack). Lesz ez még nehezebb is.

Győzelemmel és két TD-vel mutatkozott be Cam Newton, elég sok kérdésre választ kaptunk. Mire lehet képes ő és a Patriots idén?

katonadani: Tökéletesen csinálta a Patriots, hogy Newton erősségeire építette fel a rendszert, nyilván ez volt a jó ötlet és el is várhattuk ezt azért Belichickéktől. Nem tudom, hogyan állnak most a szurkolók ehhez az idényhez így az első kör után, de szerintem visszafogottan kell kezelni a Patriotsot. Egy gyengébb csoportgyőztes lehet szerintem a gárda valójában, azért olyan igazán lehengerlő teljesítményt még nem látok bennük, de Newtonnal és a rá szabott rendszerrel egyértelműen playoff-esélyes a csapat.

alatriste: Valahol meglepő volt, valahol vártuk, hogy Newtont úgy használja a Patriots, ahogy kell. Kicsit szkeptikus voltam McDanielsszel kapcsolatban, hogy sikerül-e megfelelő gameplant Cam köré építeni, de úgy néz ki, igen a válasz. Persze az ellenfél a Miami volt, szóval nem ez volt a legnagyobb kihívás. Mindenesetre érdekes lesz nézni a Patriotsot, végre nem csak a csapat drukkerei számára. Newtonnal egy teljesen más csapat lesz/lett ez a New England.

A csoport továbbra is gyenge, egyedül a Bills jelenthet kihívást, de az első héten ők egy talán még gyengébb ellenfelet győztek le (bár azt legalább magabiztosan). Ugyanakkor, ha Allen vagy a hétvégén látott Newton között kell választani, én biztosan a korábbi MVP-t vinném. Ez a különbség pedig egy olyan csapatban, ahol Bill Belichick az edző, lehet hogy a végelszámolásnál is elég lesz. Nálam továbbra is a Patriots a divízió esélyese.

Renningan: Én voltam az egyetlen, aki a Super Bowlba vártam a Patriotsot a szezon előtt, nekem nagy reményeim voltak a csapathoz és Newtonhoz. Az első héten még rozsdásak voltak a srácok, de lesz ez még jobb is, pláne ha sikerülne szerezni egy jó kis elkapót (a távozni akaró Allan Robinsont érdemes lenne megkörnyékezni). Van ebben a csapatban potenciál, a futójáték már most jónak néz ki, de a passzjáték nagyon minimális volt, ennél Newton sokkal többet tud. Még mindig a Chiefs és a Ravens a favorit, de harmadiknak simán betenném a Patriotsot, ha pedig valahogy sikerül a top2 kiemelés közül az egyiket megszerezni, akkor abszolút benne lehet egy menetelés a pakliban.

[/ppp_patron_only]

24 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
24 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vicgeordie
Vicgeordie
2020-09-16 09:36

Robinsont nagyon adnám (és megint felröppent az OBJ-trade pletyka is, bár ebben már nem hiszek)

conspiracy theory
conspiracy theory
Reply to  Vicgeordie
2020-09-16 15:19

Hát Newton jópárszor lógott OBJ-vel a nyáron :)

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  conspiracy theory
2020-09-16 16:44

Légy szíves abbahagyni a buzizást! Ez egy komoly fórum!

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  conspiracy theory
2020-09-16 17:43

ja, nagy volt a szerelem :) sztem Robinson inkább rendszerfit, de miatta sem sírnám el magam…

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
Reply to  Vicgeordie
2020-09-16 16:43

Oda kell adni OBJ ért az idei és jövő évi második kört…. Annak úgyis csak eszmei értéke van.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-09-16 17:42

figyeld meg, hogy ebből a Williams gyerekből még lesz valaki. és nem csak azért, mert a Dolphins ellen nagyon jó volt :)

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2020-09-16 11:05

Renningan, tényleg olyan rossz edzőnek gondolod Pedersont, hogy bármikor elcserélnéd Patriciára? :O Ez nagyon meglepett…

renningan
renningan
Reply to  Krisztian Fekete
2020-09-16 11:32

Nem igazán értem ezt a mondatot,

Pedersont rosszabb edzőnek gondolom, mint ahogy sokan tartják (bár azért egyre többen szedik le a piedesztálról, és szerintem jogosan), egy közepes HC, nem több. Ellenben a ligában vannak borzalmasan pocsék edzők, mint például Matt Patricia, és nem kérdés, hogy egy bottom 3-ast elcserélnék egy mondjuk top 16 körülire.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  renningan
2020-09-16 11:42

“Doug Pederson közel sem egy jó edző, legjobb esetben is közepes”

“sokan ölni tudnának még egy ilyen edzőért is, én bármikor elcserélném Patriciára”.

Ez ütötte meg a fülem, de ezek szerint Patriciát cserélnéd le Pedersonra, ami viszont érthető, és logikusabb is.

renningan
renningan
Reply to  Krisztian Fekete
2020-09-16 11:42

Jaja :D

ClayMatthews52
2020-09-16 12:28

Én még mindig nem értem, hogy MLF miért akarná visszafogni Rodgerst. Miért akarna saját maga ellen dolgozni? Másrészt a pálya melletti képek baromira nem azt mutatják (sem tavaly, sem idén), hogy rossz lenne a viszony kettejük között.
MLF-nek és Rodgersnek is van egy elképzelése a játékról, nyilván ebben van eltérés. De azt nem tudom elhinni, hogy úgy hozták volna ide, hogy az ő tervei azok valamennyire nem egyeztethetőek össze Rodgersszel. Azt már igen, hogy a klub filozófiája az, hogy megpróbálják minél inkább tehermentesíteni Rodgerst, hogy meghosszabbítsák a karrierjét, aki persze mindent maga szeretne megcsinálni, mert ő ilyen. Ennek egy félresiklott változata lehet az idei draft.
Valszeg úgy látták, hogy olyan elkapó nincs, aki impact lenne és akit szívesen húznának; az Adams-Funchess-Lazard-MVS-EQ elkapósor nem vészes (hmm…), ezekkel a futókkal meg lehet kavarni a dolgokat (Jones akár elkapóban is felállhat, Williamsnek sincs rossz keze, Ervin is jól nézett ki). Bár ettől én még mindig nem értem, hogy miért nem lehetett a védelem lyukait befoltozni, és mit kezdenek 3 évig Love-val, miért éri meg, hogy egy első körös pickből tudnak mondjuk 2 év múlva egy második kört csinálni (legjobb esetben)… Megint csak a saját logikámat követve: számolnak Rodgers sérülésével, ami valljuk be, nem példa nélküli, ha a következő 2-3 évben történik ilyesmi, akkor meg lehet nézni Love-ot. Ha nem válik be, akkor a szezonnak úgyis lőttek, húzunk magasan, ha beválik, akkor el lehet passzolni (ha netán annyira beválna véletlenül, akkor meg van irányító).
Én a megoldást abban láttam volna, ha cserélnek egy tapasztalt 2. számú elkapóért, az valahol win-win szitu lett volna. Bár most az első meccsen nem volt gáz az elszakadással (elég jó volt a játékhívás, persze a Vikes D elég fos volt Kendrickset kivéve), ami az utóbbi évek nagy problémája volt, Adams és MVS is droppolt egy illetve kettő csúnyát. Meglátjuk Lazard és MVS mire elég komoly cornerek ellen.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  ClayMatthews52
2020-09-16 16:51

“Én még mindig nem értem, hogy MLF miért akarná visszafogni Rodgerst.”
Mert egy marha, azért (bocs, de mással nem lehet magyarázni, lásd lejjebb).

“…megpróbálják minél inkább tehermentesíteni Rodgerst, hogy meghosszabbítsák a karrierjét,..”
Akkor döntsék el, hogy a csapat célja a SB, vagy pedig az, hogy Rodgers karrierjét hosszabbítsák. Ha az utóbbi, akkor a legegyszerűbb, ha a padra ültetik, ott egyáltalán nem használódik el. Egyszer a bácsikám vett egy kocsit, amivel aztán tilos volt 70-nél többel menni, mert kímélni kell, nehogy tönkremenjen. A járgány valóban sokáig is bírta, de a végén úgy rohadt szét, hogy egyszer sem használták arra, amire tkp. gyártották.

Rodgers sem fog örökké élni és főleg a formáját nem fogja örökké tartani. Most még benne van a bugi (szépen bizonyította is a Vikes ellen), a szerződését sem lehet nagyon babrálni, szerintem minden adott volt hozzá, hogy all in-t lehessen mondani.

EDIT: Rodgers nyilván egy nagyon értékes játékos, akit az ember nem dob szívesen a darálóba, de tekintve a korát szerintem ő is azt mondaná, hogy inkább mindent bele és SB, mint 5 évig lötyögjenek tanácstalanul a középmezőnyben.

Caselele
Caselele
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-09-16 17:03

Emlékezz vissza az MMC-s időkre. ARod egyre többet sérült le, mivel ütötték vágták, és nem csak a rossz fal miatt, hanem a túlságosan egysíkú, kiszámítható támadósor miatt is. Egy qb-nak sem tesz jót, ha szétverik és nem tudja befejezni a szezont (ezáltal nem is tud superbowlt nyerni, főleg ha nincs BDN). Szerintem nagyon nagy különbség van a között amit páran gondolnak és ami valójában folyik ott a messzi északon. Nem Rodgers “visszafogásáról” van szó, hanem tehermentesítéséről, gondoljatok erre úgy, mint az autó motorjának kímélése a hibrid technológiával. Itt a hibrid technológia egy sok opciós, változatosan futós, elkapni és blokkolni is tudó játékosok egyvelege, valamint olyan playhívás, amiben nem kell kidobálni oldalra a labdát, hogy ne legyen sack, így ARod azokban a munkapontokban tud üzemelni, amikben szeret és amikben jól teljesít.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Caselele
2020-09-16 17:24

Ha úgy van, ahogy írod és a cél Rodgers tehermentesítése, akkor az első körben húzott QB hogy jön a képbe? Ő csak úgy tud a tehermentesítésben részt venni, hogy a snapek egy részét neki adják Rodgers helyett. Szerinted ez reális?
Ha pl. a Chiefs elől az első körben elhalásszák Edwards-Helairet, na az tényleg tehermentesítés lett volna.

renningan
renningan
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-09-16 17:42

Ez egy rajongói szemlélet, én is próbálok minden baromságot úgy felfogni, hogy az a csapat érdekét szolgálja, aztán arcul csap a valóság. Persze én a Lionsnek szurkolók, szóval mondhatjátok rám azt, hogy csak azt akarom, hogy dögöljen meg a szomszéd tehene is :D

Ajánlom ezt a videót, Höri szerintem remekül foglalja össze a helyzetet:

https://www.youtube.com/watch?v=IuSP0BzJXnI

Caselele
Caselele
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-09-17 12:30

Egy első körös QB úgy tud segíteni, hogy egy esetleges kisebb sérülés esetén nem Rodgerst kell visszaküldeni a pályára, mert a többi opció pl Kizer, hanem hagynak neki időt regenerálódni. MLF első meccsét az új szezonban ha figyeled, nagyon sok gesztus volt benne, ami bizakodásra ad okot, pl kapott lehetőséget mind a 4 futó, általában olyan helyzetekben amikre ők hasznosak, a TE squad változatosan volt használva, ha hibáztak nem le lettek ültetve, hanem meg lett próbálva újra (szintúgy a WR-ek), Boyle kapta a terdelest, ami ha úgy vesszük neki nem fejlődési lehetőség, de egy jelzés neki is, hogy tudunk rólad, számítunk rád. Nagyon sokat számít, hogy hogyan kezeled a játékosaidat. Sokkal hatékonyabb tud lenni egy csapat, ha minden játékos használva van, és úgy érzi, hogy bármikor beállhat és azzal hozzá tud tenni. Emlékezz milyenek voltak az ARod nélküli meccsek, Flynn első ittléte óta nincs normális backup QB.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Caselele
2020-09-16 18:19

Legalább végre nem ő futja majd a legtöbb yardot a csapatban. :D

ClayMatthews52
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-09-17 09:39

ha a középmezőny a konstans playoff, ezáltal bármikor benne lehet a kifutott szezon, akkor jó a középmezőny… Inkább mint a kilátástalan szezonok (mint pl a csoport többi tagjánál). Ha rátesznek egy lapra mindent, mint pl a Saints, és mit értek el vele? Eladják a franchise jövőjét az elsőkörös kiesésekért, ezt kösz, nem, megvan így is. Biztos SB-t nem lehet elérni gyakorlatilag sehogy, a védelem annyira nem bika, hogy azt lehessen mondani, hogy megvan minden; egy Laviska Shenaulttal mivel lennénk beljebb?

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  ClayMatthews52
2020-09-17 10:39

Az, hogy esetleg nem teljesen homály embereket draftolnak, nem egyenlő a Saints költekezésével, ezt te is éppen olyan jól tudod, mint én. A most draftolt játékosok (mindenhol C és D értékeléssel) szerinted mennyire növelik egy jó szezon esélyét?
Tőled is megkérdezem:
Ha a cél Rodgers tehermentesítése, akkor az első körben húzott QB hogy jön a képbe? Ő csak úgy tud a tehermentesítésben részt venni, hogy a snapek egy részét neki adják Rodgers helyett. Szerinted ez reális?

ClayMatthews52
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-09-17 13:02

Mondom, én mindenképp a védelembe draftoltam volna (Patrick Queen sima lett volna azon a helyen), az O-nak egy potens, rutinos második számú elkapó kell csak. Ők úgy látták, hogy ezért nem akarnak áldozni, szerintem hasznos kiegészítőket hoztak. Értem, hogy egyik sem lesz impact játékos, de most nem a kezdőbe kellettek emberek a drafton, offense oldalon szvsz támadófalember jöhetett volna korábban.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ClayMatthews52
2020-09-16 18:19

Mondjuk kb ugyanúgy draftolta a Pecc Jimmyt, mint mi most Love-ot, szóval sérülés esetén lehet benne ráció. Egyébként viszont kb semmi.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
2020-09-16 16:51

Én nagyon csodálkoznék ha most hirtelen a Seahawks csak a passzra építene…. Elég lesz Carollnak egy meccs ahol földbe állnak a passzolással és máris vissza az egész mehet a futás míg bírják szusszal… 😄😄😄 Aztán szidhatjuk tovább Carollt….

renningan
renningan
Reply to  Lecc Go Pecc
2020-09-16 17:24

Már most lenyilatkozta, hogy fasza volt, de többet kellene futni :(

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  renningan
2020-09-16 17:42

Nabazmeg :(

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x