Connect with us

Összefoglaló

Légiparádé Seattle-ben, 70 percnyi szenvedés Philadelphiában, újabb 49ers győzelem New Yorkban

Ahogy várni lehetett, igazi légiparádé lett Cowboys@Seahawks mérkőzésből, míg a Bengals és az Eagles 70 percen át nyúzta egymást és a szurkolók idegeit. A 49ers második meccsét is megnyerte a MetLife Stadiumban, Herbert második kezdő meccse visszafogottabbra sikerült, a Browns pedig felülkeredett a Football Teamen. 

Dallas Cowboys @ Seattle Seahawks 31-38

A forduló egyik legszórakoztatóbb meccsét játszotta egymással a két csapat. Russell Wilson újfent megmutatta, hogy bolond az, aki őt kordában akarja tartani. Prescott az árnyékában viszont bele-bele hibázott a meccsbe.

Ez a találkozó újra egy emberről szólt a Hawks oldalán, aki pedig Wilson volt. 5 TD-t osztott ki eladott labda nélkül. Ezzel új NFL-rekordot álltott be: 3 forduló alatt még senki nem osztott ki 14 TD passzt. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a mérkőzés egyik legkomikusabb jelenete következtében Metcalf még meg is fosztotta egy hatodiktól, akkor különösen elképesztő ez a teljestmény. Wilson labdája 60 yardot repesztett a levegőben, ami alá gyönörűen futott alá a másodéves elkapó, megverve emberét. Azonban kissé rutintalan volt DK és a célbaérés előtt visszavett a tempóból, az újonc Trevon Diggs pedig köszönte a lehetőséget és kiütötte a labdát az elkapó kezéből.

A mérkőzés irama egyébként rendkívül lüktető volt végig. A 3. negyed elején ugyan 15 ponttal is vezetett a Seattle, de ezen kívül végig fej-fej mellett volt a két csapat és egymást érték a pontszerző akciók. A texasiak védelmének Tyler Lockettre nem volt válasza, aki 3 TD-t szerzett. A vendégek támadósorából nem emelkedett ki ennyire egy ember, bár talán Cooper csinálta a legtöbb kulcs elkapást, azonban ő nem, de Ced Wilson és Gallup is 100 yard fölé jutott. Wilson a semmiből lépett elő, és első touchdownja annyira megtetszett neki, hogy hamar megszerezte a másodikat is.

 

Miután Greg The Leg 2 extra pontot is kihagyott (1 mellé ment, egyet meg blokkoltak) a mérkőzés végén szerzett field goal után csupán 1 pontos vezetésre tett szert a Dallas és így adta át a labdát Wilsonnak. 31-30-as állásnál a Hawks TD-t vitt és egy szabálytalanság után másodjára a két pontos kísérlet is összejött. A Dallasnak a döntetlenért is TD-t kellett szereznie, azonban a hazaiak védelme kulcsszituációban csinált nagy játékokat. Egy incomplete passzt Alton Robinson első NFL-sackje követte, ami után egy kétségbeesett próbálkozás végén Prescott harmadszor is eladta a labdát (2 interception, 1 fumbe).

A Hawks védelme főleg Zeke ellen készült és aránylag sikeresen ki is vették a vendégek futóját a játékból. Mivel Jamal Adams meccsének idő előtt vége lett, a védelemben már olyan emberek is feltűntek, mint Shaquem Griffin, akinek fontos passzvédekezés is volt. A show-t azonban most is testvére, a corner Griffin vitte el. 11 tackle, 1 interception és további 1 levédekezett passz került fel az statisztikai lapjára.

A két csapat közel 1000 támadó yardot szorgoskodott össze, amiből a Dallasnak 100-zal többje volt, a rossz pillanatokban jövő hibák és eladott labdák, benyelt safetynek köszönhetően a Seattle hatékonyabb volt és végül megérdemelten tudott győzni. Bár a mérleget nézve ez sovány vigasz, de a Dallas emelt fővel mehet haza, mert a mutatott támadójáték, különösen a passz része nagyon impresszív volt.

(alatriste)

Cincinnati Bengals @ Philadelphia Eagles 23-23 OT

Két gyenge csapat nagyon gyenge meccse volt ez, ráadásul 70 percen keresztül “élvezhettük” az összecsapást, ami végül igazságos döntetlennel zárult.

Az Eagles semmihez sem tudott kezdeni támadóoldalon, Wentz egyszerűen pocsék volt már megint, pontatlan volt, dobott két interceptiont is. Két szép pontja volt nagyjából a meccsének: az egyenlítő TD-futás (és egy másik hosszú futás), illetve a hosszabbításban egy hosszú passz Ertznek, ezen kívül semmi. A futójátékot hamar elhanyagolták Pedersonék kissé érthetetlen módon, pedig ez működött. Apropó Pederson, a “Fearless” című könyv írója nagyon is félve játszatta csapatát a hosszabbításban, belengetve a fehér zászlót a meccs végén, meg sem próbálva megnyerni a találkozót. A Sasoktól a védőfal dicsérhető a 8 sack miatt, illetve Darius Slay megszolgálja a pénzét.

A Bengals zsinórban 14 idegenbeli vereség után legalább egy döntetlent elkönyvelhet, és igazából ők voltak a jobbak a találkozón. Az offense a támadófalon kívül rendben volt, a 20-asok közt Tyler Boyd (10 elkapás, 125 yard), a red zone-ban Tee Higgins (2 TD) volt a fő célpont. A védőoldalon pozitív irányban Carl Lawson emelhető ki, aki a bolondját járatta Jason Petersszel. A secondary viszont elég gyengén muzsikált.

Mindkét gárda ezzel a döntetlennel 0-2-1-es mérleggel, áll, az Eagles pedig ilyen játékkal is a legjobb eredményt produkálta a csoportban (LOL), ami igazából csak elodázza a nagyon időszerű reset gomb megnyomását.

(katonadani)

San Francisco 49ers @ New York Giants 36-9

Úgy néz ki, New Yorkban rekordgyorsasággal bukik meg az újabb Patriots-way kísérlet. A Giants egyszerűen borzalmas, egy olyan csapat verte minden nehézség nélkül bucira, ahonnan hiányzott a kezdő irányító, a kezdő tight end (egyben legjobb támadó), a legjobb elkapó, a két legjobb futó, a legjobb pass rusher, a legjobb corner, a harmadik legjobb pass rusher, és még a long snapper is borzasztó volt. Ez már Jets szint.

Nehéz megmagyarázni, mi ment ennyire félre a Giantsnél, egyszerűen semmi nem működött. Pedig a keret nem lenne önmagában vészes, a Kórházcsapat támadósoránál például papíron most jobb volt a Giantsé, mégis kilenc pontot sikerült összehozni. A playbook unalmas és kiszámítható, egyedül a Daniel Jonesra hívott futások voltak kreatívak (és csak ezek működtek), ennyi pedig kevés 60 percen keresztül. A futójáték 10 futásból 17 yardra volt képes, az elkapók droppoltak, a fal semmihez sem blokkolt, Jones pontatlan volt és még a labdát is elhagyta egyszer – teljes csőd.

A védelem is gyengén játszott, mert legyen bármennyire is zseniális Shanahan rendszere, gyenge kvalitású játékosokkal nem lehet végig hasítani. A futást ugyan sikerült relatíve megfogni, de így is rengeteg nagy játékot engedett a defense a földön, emellett pedig Nick Mullens 343 yardot passzolt. Leírni is sok.

A 49erset nehéz megítélni, mert egy nagyon gyenge ellenfelet sikerült megverni, és bár nem elképzelhetetlen, de ez egy jobb csapat ellen jó eséllyel nem lenne elég. Ezzel együtt is csak dicsérni lehet Shanahanéket, kihozták a legtöbbet a keretből, ennél jobb eredményt nehéz lett volna elképzelni.

(renningan)

Carolina Panthers @ Los Angeles Chargers 21-16

Justin Herbert második kezdő performansza már közel sem sikerült olyan jóra, mint a Chiefs elleni, de összességében vállalható volt a fiatal irányító. 330 yardot passzolt, volt egy TD-je, egy INT-je és egy elveszített fumble-je – nem jó, nem tragikus. Mentségére legyen mondva, hogy a csapat nemlétező támadófala ellen még a Panthers nem létező pass rusha is képes volt nyomást generálni, illetve a társak is a lehető legrosszabb alkalmat választották a bénázásra.

A 20 milliós Keenan Allen például elejtett egy 2 pontos passzt, amivel hosszabbításra menthetett volna a csapat (az utolsó drive-ban sikerült eljutni mezőnygóltávolságig, csak Allen dropja miatt TD kellett), de a győzelem is meglehetett volna, ha Ekeler nem ejti el el a lateral passzt az utolsó másodpercben. Az élet igazságtalansága ez, mert Ekeler 134 total yardot és egy TD-t, Allen pedig 132 yardot és egy TD-t jegyzett, de végül mégsem lettek hősök.

A Panthers offense felemás képet mutatott, Christian McCaffrey nélkül elég unalmas az egység. Az offense leginkább az ellenfél hibáiból, pontosabban a védelem által szerzett tunroverekből élt, de így is csak egy TD-re futotta öt mezőnygól mellett (a hét speciális egység játékosa címre jól eséllyel pályázik az öt rúgást értékesítő Joey Slye). A védelem korrekt volt, bár a liga egyik legrosszabb támadófala és egy újonc irányító ellen ennyi talán a minimum. Felejthető mérkőzés volt.

(renningan)

Washington Football Team @ Cleveland Browns 20-34

Az első heti meglepetésgyőzelem után a Washington Football Team lassan a helyére kerül (sőt, az a győzelem is inkább a hihetetlenül mély gödörben lévő Eaglest minősíti). Az egyértelmű, hogy Ron Rivera miatt van tartás a csapatban, az utolsó percig hajtanak és küzdenek a játékosok, de ez a kellő mennyiségű tehetség nélkül nem sok mindenre elég.

Az offense-ben a támadófal átlagon aluli, Dwayne Haskinsnek rémálmai lesznek a mai mérkőzéstől, Myles Garrett karriernapot tartott (2 sack, fumble, fumble recovery). A kisegítőszemélyzet sem jó, egyedül Terry McLaurin képvisel magasabb szintet, Dontrelle Inman hiába szerzett két TD-t, ő egy 3-4. számú WR. TE-játék nincs, Antonio Gibson pedig egyelőre csak ígéretes futó, de közel sem robbant be úgy, mint mondjuk Kareem Hunt. A legnagyobb probléma azonban Haskins, akinek három interceptionje és egy elveszített fumble-je volt a meccsen és alig passzolt 50 százaléknál pontosabban (ezen a két passzolt TD nem segít). A mai meccse alapján semmiképp nem franchise QB matéria (és sajnos korábban sem sikerült bizonyítania).

A védelem sem sokkal jobb, pláne Chase Young kiesével. Az amúgy top védőfal nem tudott mit kezdeni a Browns futójátékával, Chubb és Hunt 150+ yardot és két TD-t szerzett úgy, hogy igazából csak rájuk kellett figyelni. Az egy győzelem már megvan, sokkal többre nem nagyon kell számítani a Washingtontól.

Ami a Brownst illeti: megvan a győzelem, ez a fontos. A védelem önmagában nem jó továbbra sem, mindössze Sheldon Richardson és a 25 milliós Myles Garrett játszik emberfelettit. A támadósorból mindenki gyengén teljesít, aki nem Chubb vagy Hunt, egy OBJ-Jarvis Landry-Austin Hooper triótól azért többet várna az ember. Persze nem biztos, hogy ez az ő hibájuk, Baker Mayfield középszerűen játszik, egyáltalán nem látni benne azt az extrát, amire újoncként képes volt. Mindössze egy menedzser ebben az offense-ben, ami csak akkor működik, ha működik a futás Huntékkal. A pozitív mérleg megvan, lehet ünnepelni, de a mutatott játék alapján olyan sok optimizmusra nincs ok.

(renningan)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!