Connect with us

Összefoglaló

Leolvadt, de újra összeállt a Bills, könnyedén nyertek Bradyék, meglepte a Cardinalst a Lions

A Falcons szurkolói majdnem keblükre fogadhatták a Bills fanokat, ám végül a nagy leolvadás után sikerült felállnia Josh Allenéknek. A Steelers 3-0-ra javított, a Texans 0-3-ra rontott, a Lions meglepte a Cardinalst, Bradyék ismét nyertek és már vezetik a csoportot, a Jets pedig továbbra is úgy néz ki, mint az 1/1 legnagyobb esélyese. 

Los Angeles Rams @ Buffalo Bills 32-35

Nagyon furcsa mérkőzés volt ez. Bő két negyeden át uralta a találkozót a Bills, elhúzott 28-3-ra, egyértelműen a jobb csapat képét nyújtotta. Aztán ennél az ikonikus eredménynél mintha minden a feje tetejére állt volna, a Rams lett a kimagaslóan jobb csapat és meg is fordította a találkozót. Josh Allenékben viszont volt még egy nagyon furcsa drive, amivel meg tudták nyerni a találkozót. A Falcons szurkolók a meccs egy pontján elhihették, hogy végre egy másik csapat is ki tud kapni ilyen előnyről, ám végül csalódniuk kellett (nekik meg sikerült ismét leolvadniuk).

A Bills bő 30 percen át lehengerlő volt. Négy első félidős drive-ból háromszor TD-t raktak fel a táblára, majd a második félidő elején is végigmasíroztak a célterületig. Josh Allen kiváló volt, jól osztogatott, futott is, minden klappolt offense oldalon, ráadásul a védelem is nagyot javult a múlt hetihez képest és 3 ponton tartotta a korábban ritmusban lévő Ramst. Már szinte elkönyvelhettük a győzelmet, annyira meggyőző volt a buffalói együttes.

Aztán valahogy sikerült belealudni a meccsbe, a Rams offense felvette a ritmusát és lendületből többször is végigment a pályán, végül 500 yard felett zárt. A támadófal beindult, a futójáték kiválóan működött Hendersonnal (114 yard TD), ebből pedig mentek a passzok is Kuppnak (107 yard, TD) és Woodsnak (74 yard, TD). A Bills védelmének nem volt semmi válasza, de a támadók is megálltak, Donaldék levették őket a pályáról. A liga legjobb védőjének volt három negatív yardos szerelése, 3 QB hitje és 2 sackje is. Össze is jött a fordítás McVay fiainak, négy és fél perccel a vége előtt 32-28 állt az eredményjelzőn…

Ekkor viszont jöhetett a Bills és egy nagyon furcsa game winning drive-ot sikerült összehozni. Volt itt minden: 12 yardos sack, Josh Allen facemask szabálytalanság, 22 yardos Beasley elkapás harmadik és 22-re, nagy elkapások Beasley-től és Diggstől is, véleményes defensive pass interference büntetés negyedik kísérletre, majd egy TD-passz Tyler Kroftnak. Ezzel megnyerte a meccset 15 másodperccel a vége előtt a Bills, így nem jutott a Falcons sorsára.

(katonadani)

Houston Texans @ Pittsburgh Steelers 21-28

A Texans az első két héten szembe került az AFC két legerősebb csapatával és a harmadik körben sem kaptak egy könnyű ellenfelet, hiszen a jól rajtoló Steelers otthonába látogattak annak reményében, hogy megszerzik első győzelmüket ebben a szezonban. Egész sokáig reménykedhettek, hiszen az első 30 perc után még vezettek, de a folytatásra minden megváltozott.

Az első félidőt jól sikerült lezárnia a houstoni csapatnak, hiszen TD-vel fejezték be, amivel már 21-17-re vezettek. Önbizalommal mehettek az öltözőbe, hiszen Watson jól játszott, habár a futás nem ment, de három touchdownt azért csak sikerült elérniük. Azonban a második félidőre mintha már nem ugyanaz a csapat jött volna vissza a pályára. Pontot nem sikerült elérniük és az ellenfél védelme is megrázta magát. Abban az esetben ha mégis haladtak előre, akkor Watson adta el a labdát fontos pillanatban.

A vereségnek több oka is van vendég oldalon. Előszőr is a két csapat futójátéka közötti különbség. 15 kísérletből mindössze 29 yardot sikerült összekaparnia David Johnsonéknak, még a másik oldalon ez a szám 38 próbálkozásból 169 yard volt. A passzjáték majdnem hasonló volt, hiszen mindössze 13 yarddal passzolt többet Watson Roethlisbergernél. A másik tényező pedig az irányító megvédése. Évek óta probléma Watson védelme és ezt a három mérkőzés alatt láthatjuk, hogy nem idénre sikerült megoldaniuk, most öt alkalommal is sackelték a Texans irányítóját.

A másik oldalt nézve már sokkal jobb a helyzet, hiszen három kör után is veretlen a Pittsburgh. Eddig rámondhattuk, hogy nem olyan nagy mutatvány a Giants és a Broncos elleni győzelem, de azért az egy fokkal erősebb Texanst is sikerült legyőzni, amire azért már érdemes figyelni. Roethlisberger irányításával egyértelműen újraéledt a Steelers offense, és a rutinos irányító nem is játszott rosszul. 88%-os pontossággal passzolt 218 yardot és két touchdownt, ezek mellett pedig eladott labdája sem volt. Ez pont elég volt a fentebb említett futójátékkal kiegészülve, hogy sikerrel zárják a mérkőzést.

Támadó oldalon még kiemelhető James Conner is, aki 6,1 yardos átlaggal ért el 109 egységet és egy TD-t. Eric Ebron és JuJu Smith-Schuster is megemlíthető, akik 1-1 touchdownnal járultak hozzá a győzelemhez.

A védelem a második félidőre összekapta magát és nem engedtek már újabb pontokat az ellenfélnek. T.J. Watt vezérletével erős nyomást tudtak helyezni Watsonra, amivel már nem tudtak mit kezdeni houstoni oldalon. Vereségével a Texans egyre nagyobb bajba kerül, míg a Steelerst egyre komolyabban kell venni.

(kronikk)

Detroit Lions @ Arizona Cardinals 26-23

Megszakadt a 11 meccses vereségszériája a Detroit Lionsnak, amely egy alacsony színvonalú találkozón legyőzte idegenben a nagyon gyenge napot kifogó Kyler Murray-éket. A vendégeknél visszatért Kenny Golladay, aki ott folytatta, ahol abbahagyta tavaly, első számú célpontja volt Staffordnak, igaz ez csak 6 elkapást jelentett kevesebb, mint 60 yardért, és egy gyönyörű TD elkapásért, de ő volt a kulcsjátékos a legfontosabb drive-okban.

A földön kevésbé volt hatékony a Lions, Adrian Petersont tömték rendesen, aki 22 futásból 75 yardot szedett össze, abból is 27-et az első drive-ban. Ami viszont remekül működött, és tavaly is sikeres volt a Cardinals ellen, az a tight end játék. Darrell Bevell remek játékokat hívott Hockensonra és Jesse Jamesre, ketten együtt 7 elkapásból 71 yardot és 1 TD-t szereztek, és fontos first downokkal haladhattak előre az elkapásaik után, a negyedik negyedben pedig két FG drive-ot is végig vittek, Prater pedig nem hibázott a végén.

Nem tűnnek soknak a Lions legfontosabb embereinek a számai, de többször is rövid pályát kaptak Kyler Murray három eladott labdája miatt. Az elsőnél megütötték a másodéves irányítót, Dan Arnold kezén pedig átcsúszott a labda Duron Harmon kezébe. A második egyértelműen Murray hibája volt, sokáig nézte Fitzgeraldot, amit könnyedén leolvasott Jamie Collins és beugrott elé. A harmadik pedig Jeff Okudah szép vetődéséből jött össze, akit előtte folyamatosan megégettek (főleg Hopkins), de az újonc corner nevethetett a végén. Murray gyenge napja miatt nem volt a topon az arizonai támadósor, bár voltak szép egyéni megoldások, például az irányító futott TD-je, vagy Isabella első touchdownja az endzone sarkába, ami egy tökéletes passz volt.

DeAndre Hopkins ismét hozta a szokásos (őrült) számait (10 elkapás, 137 yard), viszont az, hogy Fitzgeraldot összesen háromszor vette célba Murray, az interceptiönje után pedig egyszer sem, az kriminális. A Cardinalsnak több lehetősége is volt nagyobb előnyre szert tenni a mérkőzés folyamán, de a pontatlan támadósor után a védelem sem volt a helyzet magaslatán (lásd TE védekezés), akik főleg a két félidő végén tűntek teljesen kifulladtnak. Budda Baker persze fél kézzel is odaért mindenhova, és négyen is szereztek 1-1 sacket (a másik oldalon egyedül Okwara ért oda), de a mérkőzés végén már a csere safety cseréjének a cseréje is a pályán volt a sok sérülés miatt (Curtis Riley az illető, én sem tudom, hogy ki ő). Mentálisan még mindig van hova fejlődnie a Cardinalsnak és főleg Murray-nek, a Lionsnak pedig nagy lökést adhat ez a győzelem, hiszen a keret tehetsége alapján többre is képesek lehetnek.

(löfli)

Tampa Bay Buccaneers @ Denver Broncos 28-10

A Broncos szurkolók nem sokban reménykedhettek, legfeljebb abban, hogy Bradynek soha nem ment a játék Denverben. Ha sikerül jól kezdeni a meccset, és belehajszolni Bradyt egy-egy hibába, akkor lehetett volna esély, de mindjárt a legelső drive megmutatta, felesleges itt bármiben is reménykedni. A Broncos puntolni kényszerült, amit a Buccaneers blokkolt, és Brady a 10 yardon kapta meg a labdát, ahonnan nem volt nehéz TD-t szerezni.

Ez már megadta a meccs alaphangulatát, és ahogyan az várható volt, a Broncos nem tudta tartani a lépést ellenfelével. Jeff Driskel nem kezdőirányító, de nem nagyon volt választás. Egy drive erejéig képes volt értékelhető teljesítményt hozni, de ezen kívül semmi. Igaz, a fal sem segítette a dolgát, a Buccaneers 6 sacket is szerzett, amiből az egyik safetyt ért. A Broncos a meccs végére le is cserélte, és beküldte Brett Rypient, hogy megnézzék, mit is tud. Rypien egész biztatóan kezdett, az első 8 passza sikeres is volt (igaz garbage time-ban, mikor a Buccaneers már nagyon menni akart). Viszont a kilencedik passzával a célterületen INT-et dobott.

A túloldalon Bradyt nem nagyon zavarta meg, hogy Denverben kell játszania. 297 yardot és 3 TD-t passzolt, mindezt úgy, hogy az elkapók megint sok labdát ejtettek. Igaz, Bradynek is volt pontatlan passza, az üresen a célterületen lévő Gronkowskit például sikerült túldobnia, de a meccs nagy részében jól játszott. Érdekesség, hogy Mike Evans felé csak négy alkalommal nézett, amiből 2 elkapás jött össze 2 yardért, valamint 2 TD-ért.

A védőknél Shaquill Barrettet érdemes kiemelni, aki korábban 4 évet játszott Denverben, és nagyon meg akarta mutatni, hiba volt őt tavaly elküldeni. Nos, 2 sack, 3 tackle for loss és 1 safety jött össze neki.

A Broncosnak ez egy borzalmas meccs volt, és túl sok ideje nem is lesz átgondolni a stratégiát, mert már csütörtökön újra játszani kell, igaz legalább a Jets lesz az ellenfél.

(jarred)

New York Jets @ Indianapolis Colts 7-36

A Colts második hazai mérkőzésétől pont azt kaptuk, amit vártunk, egy nagyon sima győzelmet. A Jets egyszerűen nem tudta tartani a lépést ellenfelével idén már harmadik alkalommal. Szurkolóiknak sajnos túl sok pozitívummal nem tudunk szolgálni, talán annyi, hogy jövőre korai pickük lesz a drafton.

Sam Darnold nem kezdte túl jól a mérkőzést, hiszen rögtön az első drive-ban eladta a labdát, amit Xavier Rhodes vissza is vitt hat pontért. Ezen kívül ezt a teljesítmény még egyszer sikerült a fiatal irányítónak megismételnie, és minden valószínűséggel vannak magyar gyökerei Darnoldnak, hiszen tudta, hogy három a magyar igazság (bár az egyik eladott labdáját nem vitték vissza a védők). 58%-os passzpontosság mellett 168 yardot ért el, egy TD-t valamint az előbb említett három eladott labdát. Egyetlen pozitívum volt a játékában, hogy a szerelések elől egyes esetekben egész ügyesen tudott kimozogni.

A támadójátékokat szépen felosztották, hiszen 29 passzolás mellett ugyanennyiszer próbáltak a földön is haladni. Ebből Frank Gore vezérletével 109 yardot sikerült összegyűjteni. A sérülésekkel tizedelt elkapó sorból Berrios emelkedett ki a maga 64 yardjával és egy TD-jével. A védelemről túl sokat nem lehet írni, egyszerűen ennyire gyenge egységet ritkán lehet látni.

Hazai oldalon pont annyit tettek hozzá a vasárnapi mérkőzéshez, ami egy magabiztos győzelemhez kell. A Vikings ellen már jól bevált taktikán felesleges is lett volna változtatni, így a futójátékra alapozva egy-két Rivers átadással haladtak előre. Jonathan Taylort most ezen a mérkőzésen felesleges lett volna csapágyasra járatni, így sokkal jobban megosztották a playeket a Taylor-Wilkins-Hines trió között. 31 kísérletből 119 yardot értek el és Taylor a két támadó egység által elért TD-ből egyet magára is vállalt.

Irányító poszton Rivers fontos mérföldkőhöz ért, hiszen a Jets ellen szerezte meg karrierje 400. touchdown átadását és 60 ezredik passzolt yardját. 80%-os pontossággal passzolt és ért el 217 yardot, valamint egy TD-t. Elkapói közt szépen elosztotta passzait, hiszen hat játékos között majdnem egyenlő arányban osztott szét 20 átadást. T.Y. Hiltonnak úgy tűnik tényleg jót tett, hogy beszélgetett kicsit nagymamájával, a Lucas Oil Stadiumban a megszokott Hilton tűnt most fel.

A védelemre pedig lassan elfogynak a jelzők, az eddigi mérkőzések alapján a statisztikai oldalon a liga egyik legjobb egysége lett és ehhez most hozzátettek két pick sixet, egy safetyt, egy másik interceptiont, és mindössze hét pontot engedélyeztek ellenfelüknek. Egyértelműen kiemelhető Xavier Rhodes, a cornerback az első félidőben két alkalommal is leszedte Darnold passzát.

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!