Connect with us

Összefoglaló

Leolvadt, de újra összeállt a Bills, könnyedén nyertek Bradyék, meglepte a Cardinalst a Lions

A Falcons szurkolói majdnem keblükre fogadhatták a Bills fanokat, ám végül a nagy leolvadás után sikerült felállnia Josh Allenéknek. A Steelers 3-0-ra javított, a Texans 0-3-ra rontott, a Lions meglepte a Cardinalst, Bradyék ismét nyertek és már vezetik a csoportot, a Jets pedig továbbra is úgy néz ki, mint az 1/1 legnagyobb esélyese. 

Los Angeles Rams @ Buffalo Bills 32-35

Nagyon furcsa mérkőzés volt ez. Bő két negyeden át uralta a találkozót a Bills, elhúzott 28-3-ra, egyértelműen a jobb csapat képét nyújtotta. Aztán ennél az ikonikus eredménynél mintha minden a feje tetejére állt volna, a Rams lett a kimagaslóan jobb csapat és meg is fordította a találkozót. Josh Allenékben viszont volt még egy nagyon furcsa drive, amivel meg tudták nyerni a találkozót. A Falcons szurkolók a meccs egy pontján elhihették, hogy végre egy másik csapat is ki tud kapni ilyen előnyről, ám végül csalódniuk kellett (nekik meg sikerült ismét leolvadniuk).

A Bills bő 30 percen át lehengerlő volt. Négy első félidős drive-ból háromszor TD-t raktak fel a táblára, majd a második félidő elején is végigmasíroztak a célterületig. Josh Allen kiváló volt, jól osztogatott, futott is, minden klappolt offense oldalon, ráadásul a védelem is nagyot javult a múlt hetihez képest és 3 ponton tartotta a korábban ritmusban lévő Ramst. Már szinte elkönyvelhettük a győzelmet, annyira meggyőző volt a buffalói együttes.

Aztán valahogy sikerült belealudni a meccsbe, a Rams offense felvette a ritmusát és lendületből többször is végigment a pályán, végül 500 yard felett zárt. A támadófal beindult, a futójáték kiválóan működött Hendersonnal (114 yard TD), ebből pedig mentek a passzok is Kuppnak (107 yard, TD) és Woodsnak (74 yard, TD). A Bills védelmének nem volt semmi válasza, de a támadók is megálltak, Donaldék levették őket a pályáról. A liga legjobb védőjének volt három negatív yardos szerelése, 3 QB hitje és 2 sackje is. Össze is jött a fordítás McVay fiainak, négy és fél perccel a vége előtt 32-28 állt az eredményjelzőn…

Ekkor viszont jöhetett a Bills és egy nagyon furcsa game winning drive-ot sikerült összehozni. Volt itt minden: 12 yardos sack, Josh Allen facemask szabálytalanság, 22 yardos Beasley elkapás harmadik és 22-re, nagy elkapások Beasley-től és Diggstől is, véleményes defensive pass interference büntetés negyedik kísérletre, majd egy TD-passz Tyler Kroftnak. Ezzel megnyerte a meccset 15 másodperccel a vége előtt a Bills, így nem jutott a Falcons sorsára.

(katonadani)

Houston Texans @ Pittsburgh Steelers 21-28

A Texans az első két héten szembe került az AFC két legerősebb csapatával és a harmadik körben sem kaptak egy könnyű ellenfelet, hiszen a jól rajtoló Steelers otthonába látogattak annak reményében, hogy megszerzik első győzelmüket ebben a szezonban. Egész sokáig reménykedhettek, hiszen az első 30 perc után még vezettek, de a folytatásra minden megváltozott.

Az első félidőt jól sikerült lezárnia a houstoni csapatnak, hiszen TD-vel fejezték be, amivel már 21-17-re vezettek. Önbizalommal mehettek az öltözőbe, hiszen Watson jól játszott, habár a futás nem ment, de három touchdownt azért csak sikerült elérniük. Azonban a második félidőre mintha már nem ugyanaz a csapat jött volna vissza a pályára. Pontot nem sikerült elérniük és az ellenfél védelme is megrázta magát. Abban az esetben ha mégis haladtak előre, akkor Watson adta el a labdát fontos pillanatban.

A vereségnek több oka is van vendég oldalon. Előszőr is a két csapat futójátéka közötti különbség. 15 kísérletből mindössze 29 yardot sikerült összekaparnia David Johnsonéknak, még a másik oldalon ez a szám 38 próbálkozásból 169 yard volt. A passzjáték majdnem hasonló volt, hiszen mindössze 13 yarddal passzolt többet Watson Roethlisbergernél. A másik tényező pedig az irányító megvédése. Évek óta probléma Watson védelme és ezt a három mérkőzés alatt láthatjuk, hogy nem idénre sikerült megoldaniuk, most öt alkalommal is sackelték a Texans irányítóját.

A másik oldalt nézve már sokkal jobb a helyzet, hiszen három kör után is veretlen a Pittsburgh. Eddig rámondhattuk, hogy nem olyan nagy mutatvány a Giants és a Broncos elleni győzelem, de azért az egy fokkal erősebb Texanst is sikerült legyőzni, amire azért már érdemes figyelni. Roethlisberger irányításával egyértelműen újraéledt a Steelers offense, és a rutinos irányító nem is játszott rosszul. 88%-os pontossággal passzolt 218 yardot és két touchdownt, ezek mellett pedig eladott labdája sem volt. Ez pont elég volt a fentebb említett futójátékkal kiegészülve, hogy sikerrel zárják a mérkőzést.

Támadó oldalon még kiemelhető James Conner is, aki 6,1 yardos átlaggal ért el 109 egységet és egy TD-t. Eric Ebron és JuJu Smith-Schuster is megemlíthető, akik 1-1 touchdownnal járultak hozzá a győzelemhez.

A védelem a második félidőre összekapta magát és nem engedtek már újabb pontokat az ellenfélnek. T.J. Watt vezérletével erős nyomást tudtak helyezni Watsonra, amivel már nem tudtak mit kezdeni houstoni oldalon. Vereségével a Texans egyre nagyobb bajba kerül, míg a Steelerst egyre komolyabban kell venni.

(kronikk)

Detroit Lions @ Arizona Cardinals 26-23

Megszakadt a 11 meccses vereségszériája a Detroit Lionsnak, amely egy alacsony színvonalú találkozón legyőzte idegenben a nagyon gyenge napot kifogó Kyler Murray-éket. A vendégeknél visszatért Kenny Golladay, aki ott folytatta, ahol abbahagyta tavaly, első számú célpontja volt Staffordnak, igaz ez csak 6 elkapást jelentett kevesebb, mint 60 yardért, és egy gyönyörű TD elkapásért, de ő volt a kulcsjátékos a legfontosabb drive-okban.

A földön kevésbé volt hatékony a Lions, Adrian Petersont tömték rendesen, aki 22 futásból 75 yardot szedett össze, abból is 27-et az első drive-ban. Ami viszont remekül működött, és tavaly is sikeres volt a Cardinals ellen, az a tight end játék. Darrell Bevell remek játékokat hívott Hockensonra és Jesse Jamesre, ketten együtt 7 elkapásból 71 yardot és 1 TD-t szereztek, és fontos first downokkal haladhattak előre az elkapásaik után, a negyedik negyedben pedig két FG drive-ot is végig vittek, Prater pedig nem hibázott a végén.

Nem tűnnek soknak a Lions legfontosabb embereinek a számai, de többször is rövid pályát kaptak Kyler Murray három eladott labdája miatt. Az elsőnél megütötték a másodéves irányítót, Dan Arnold kezén pedig átcsúszott a labda Duron Harmon kezébe. A második egyértelműen Murray hibája volt, sokáig nézte Fitzgeraldot, amit könnyedén leolvasott Jamie Collins és beugrott elé. A harmadik pedig Jeff Okudah szép vetődéséből jött össze, akit előtte folyamatosan megégettek (főleg Hopkins), de az újonc corner nevethetett a végén. Murray gyenge napja miatt nem volt a topon az arizonai támadósor, bár voltak szép egyéni megoldások, például az irányító futott TD-je, vagy Isabella első touchdownja az endzone sarkába, ami egy tökéletes passz volt.

DeAndre Hopkins ismét hozta a szokásos (őrült) számait (10 elkapás, 137 yard), viszont az, hogy Fitzgeraldot összesen háromszor vette célba Murray, az interceptiönje után pedig egyszer sem, az kriminális. A Cardinalsnak több lehetősége is volt nagyobb előnyre szert tenni a mérkőzés folyamán, de a pontatlan támadósor után a védelem sem volt a helyzet magaslatán (lásd TE védekezés), akik főleg a két félidő végén tűntek teljesen kifulladtnak. Budda Baker persze fél kézzel is odaért mindenhova, és négyen is szereztek 1-1 sacket (a másik oldalon egyedül Okwara ért oda), de a mérkőzés végén már a csere safety cseréjének a cseréje is a pályán volt a sok sérülés miatt (Curtis Riley az illető, én sem tudom, hogy ki ő). Mentálisan még mindig van hova fejlődnie a Cardinalsnak és főleg Murray-nek, a Lionsnak pedig nagy lökést adhat ez a győzelem, hiszen a keret tehetsége alapján többre is képesek lehetnek.

(löfli)

Tampa Bay Buccaneers @ Denver Broncos 28-10

A Broncos szurkolók nem sokban reménykedhettek, legfeljebb abban, hogy Bradynek soha nem ment a játék Denverben. Ha sikerül jól kezdeni a meccset, és belehajszolni Bradyt egy-egy hibába, akkor lehetett volna esély, de mindjárt a legelső drive megmutatta, felesleges itt bármiben is reménykedni. A Broncos puntolni kényszerült, amit a Buccaneers blokkolt, és Brady a 10 yardon kapta meg a labdát, ahonnan nem volt nehéz TD-t szerezni.

Ez már megadta a meccs alaphangulatát, és ahogyan az várható volt, a Broncos nem tudta tartani a lépést ellenfelével. Jeff Driskel nem kezdőirányító, de nem nagyon volt választás. Egy drive erejéig képes volt értékelhető teljesítményt hozni, de ezen kívül semmi. Igaz, a fal sem segítette a dolgát, a Buccaneers 6 sacket is szerzett, amiből az egyik safetyt ért. A Broncos a meccs végére le is cserélte, és beküldte Brett Rypient, hogy megnézzék, mit is tud. Rypien egész biztatóan kezdett, az első 8 passza sikeres is volt (igaz garbage time-ban, mikor a Buccaneers már nagyon menni akart). Viszont a kilencedik passzával a célterületen INT-et dobott.

A túloldalon Bradyt nem nagyon zavarta meg, hogy Denverben kell játszania. 297 yardot és 3 TD-t passzolt, mindezt úgy, hogy az elkapók megint sok labdát ejtettek. Igaz, Bradynek is volt pontatlan passza, az üresen a célterületen lévő Gronkowskit például sikerült túldobnia, de a meccs nagy részében jól játszott. Érdekesség, hogy Mike Evans felé csak négy alkalommal nézett, amiből 2 elkapás jött össze 2 yardért, valamint 2 TD-ért.

A védőknél Shaquill Barrettet érdemes kiemelni, aki korábban 4 évet játszott Denverben, és nagyon meg akarta mutatni, hiba volt őt tavaly elküldeni. Nos, 2 sack, 3 tackle for loss és 1 safety jött össze neki.

A Broncosnak ez egy borzalmas meccs volt, és túl sok ideje nem is lesz átgondolni a stratégiát, mert már csütörtökön újra játszani kell, igaz legalább a Jets lesz az ellenfél.

(jarred)

New York Jets @ Indianapolis Colts 7-36

A Colts második hazai mérkőzésétől pont azt kaptuk, amit vártunk, egy nagyon sima győzelmet. A Jets egyszerűen nem tudta tartani a lépést ellenfelével idén már harmadik alkalommal. Szurkolóiknak sajnos túl sok pozitívummal nem tudunk szolgálni, talán annyi, hogy jövőre korai pickük lesz a drafton.

Sam Darnold nem kezdte túl jól a mérkőzést, hiszen rögtön az első drive-ban eladta a labdát, amit Xavier Rhodes vissza is vitt hat pontért. Ezen kívül ezt a teljesítmény még egyszer sikerült a fiatal irányítónak megismételnie, és minden valószínűséggel vannak magyar gyökerei Darnoldnak, hiszen tudta, hogy három a magyar igazság (bár az egyik eladott labdáját nem vitték vissza a védők). 58%-os passzpontosság mellett 168 yardot ért el, egy TD-t valamint az előbb említett három eladott labdát. Egyetlen pozitívum volt a játékában, hogy a szerelések elől egyes esetekben egész ügyesen tudott kimozogni.

A támadójátékokat szépen felosztották, hiszen 29 passzolás mellett ugyanennyiszer próbáltak a földön is haladni. Ebből Frank Gore vezérletével 109 yardot sikerült összegyűjteni. A sérülésekkel tizedelt elkapó sorból Berrios emelkedett ki a maga 64 yardjával és egy TD-jével. A védelemről túl sokat nem lehet írni, egyszerűen ennyire gyenge egységet ritkán lehet látni.

Hazai oldalon pont annyit tettek hozzá a vasárnapi mérkőzéshez, ami egy magabiztos győzelemhez kell. A Vikings ellen már jól bevált taktikán felesleges is lett volna változtatni, így a futójátékra alapozva egy-két Rivers átadással haladtak előre. Jonathan Taylort most ezen a mérkőzésen felesleges lett volna csapágyasra járatni, így sokkal jobban megosztották a playeket a Taylor-Wilkins-Hines trió között. 31 kísérletből 119 yardot értek el és Taylor a két támadó egység által elért TD-ből egyet magára is vállalt.

Irányító poszton Rivers fontos mérföldkőhöz ért, hiszen a Jets ellen szerezte meg karrierje 400. touchdown átadását és 60 ezredik passzolt yardját. 80%-os pontossággal passzolt és ért el 217 yardot, valamint egy TD-t. Elkapói közt szépen elosztotta passzait, hiszen hat játékos között majdnem egyenlő arányban osztott szét 20 átadást. T.Y. Hiltonnak úgy tűnik tényleg jót tett, hogy beszélgetett kicsit nagymamájával, a Lucas Oil Stadiumban a megszokott Hilton tűnt most fel.

A védelemre pedig lassan elfogynak a jelzők, az eddigi mérkőzések alapján a statisztikai oldalon a liga egyik legjobb egysége lett és ehhez most hozzátettek két pick sixet, egy safetyt, egy másik interceptiont, és mindössze hét pontot engedélyeztek ellenfelüknek. Egyértelműen kiemelhető Xavier Rhodes, a cornerback az első félidőben két alkalommal is leszedte Darnold passzát.

(kronikk)

26 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ThySoul
ThySoul
2020-09-28 08:48

Háttttttt…. remélem miután kibulizták magukat Buffaloban, leülnek és átgondolják, hogy mégis minek kell kiengedni minden iylen meccset a kezük közül.
A pozitív, hogy Allen jelenlegi forma alapján top5 qb körül mozog, soha nem lesz egy Wilson, de top10 qb meglehet. (És most egy jó védelem ellen játszott így) Viszont az látszik, hogy nyomás alatt teljes erővel dob meg mindent, ami néha elkaphatatlan lesz. Hála isten nincs minden csapatba egy Donald.
A negatívum, hogy a def a második félidőben kritikán aluli volt, ha nem kapjuk meg a meccs végén azt a DPI-t (én nem fujtam volna be, de azért a nevetséges intért elfogadom. Mintha csak Wilsonnak láttam volna azt a bizonyos TD-jét a Packers ellen) akkor lett volna fejmosás bőven.
Egyébként bízom benne hogy a furcsa előszezon miatt játszanak csak így a fiúk, és pár héten belül (mondjuk a chiefs ellen) feljavulnak és nem lesz minden ellenfél futásnál intstant first down.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  ThySoul
2020-09-28 22:14

Allen az elején félelmetesen jó volt, szerintem csak mentálisan kell fejlődnie, mert az kritikán aluli, amit a végén csinált (a hisztire gondolok, szerintem volt rá esély, hogy QB-ként kiállíttatja magát).

ThySoul
ThySoul
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-09-28 22:15

Kezdek reménykedni, mert most egy jó védelem ellen hozta azt amit tudott a Dolphins-Jets kettős ellen, de még van munka vele , nem csak mentálisan, mindenhogy :D
Kíváncsi vagyok hogyha elérik a playoff helyek egyikét, megint olyan ijedt kisfiú lesz mint tavaly vagy a csapata vezére

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  ThySoul
2020-09-28 22:20

Én nem voltam vele túlságosan képben, de a meccs elején magabiztosan osztogatott lézerek közben -sokszor szorongatott helyzetből – már majdnem kimondtam, hogy, nini MVP. A hisztit meg a -30 yardos sackek beszedését viszont egyértelműen kezelni kell.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  ThySoul
2020-09-28 22:14

Allen az elején félelmetesen jó volt, szerintem csak mentálisan kell fejlődnie, mert az kritikán aluli, amit a végén csinált (a hisztire gondolok, szerintem volt rá esély, hogy QB-ként kiállíttatja magát).

István_Szamos
István_Szamos
2020-09-28 08:58

A Colts 36:7-re nyert, a végén még szereztek egy FG-t is

Danika
Danika
2020-09-28 09:32

Na akkor gondolkodjunk pozitívan:
Jeff Driskelt a 9-es mezben 99% eséllyel többé nem látjuk Broncos mezben. Fangio elmondta, hogy nagyon hamar meghozta a döntést ki kezd csütörtökön (pls. Rypien).
Fant innentől kezdve csak könnyebb labdákat fog kapni maga felé.
A támadófalnak többé nem egy szobrot kell megvédenie.
Lock tényleg képes mindenkit feljavítani (nézzük meg a támadófal statisztikákat főleg). Szóval jelen pillanatban tessék leszállni róla.
A támadó séma kb. jó, csak jutassuk el a labdát.
Shelby Harris a No.1 passrusher jelen pillanatban, ami egy 300 fontos culatól nem éppen elvárható.
Ennyit vagyok hajlandó hozzászólni, találkozunk csütörtökön a Trash Bowlon.

ducksfan
ducksfan
Reply to  Danika
2020-09-28 09:58

Én annak is örülök, hogy Bortlest leigazolta Elway és így talán nem akar cserélni Trubiskyért.

Fetyke
Fetyke
Reply to  ducksfan
2020-09-28 09:58

Há pedig MVP Trub még a pálya mellől is milyen jól irányított tegnap…

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  Fetyke
2020-09-28 09:58

Téged is plusz reménnyel tölt el, amíg a Bearsben van? :D Így legalább évente kétszer láthatjuk ezt a csodálatos irányítót! :)

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  ducksfan
2020-09-28 11:57

Azt majd BoB.

Danika
Danika
Reply to  ducksfan
2020-09-28 12:08

Trubisky nem Elway matéria. Csak 188 cm magas :D

ThySoul
ThySoul
Reply to  Danika
2020-09-28 12:28

Esetleg magassarkú?

Danika
Danika
Reply to  ThySoul
2020-09-28 13:22

Trubiskyről van szó, nem Newtonról :D.

Viktor Gál
Viktor Gál
Reply to  Danika
2020-09-28 17:04

Sima liba a magassarkú, BigDickNick már maga alá gyurte Trubit.

ThySoul
ThySoul
2020-09-28 11:18

comment image

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ThySoul
2020-09-28 12:09

Ezért mentél olyan korán dolgozni, hogy ilyeneket photoshopolj? :D

ThySoul
ThySoul
Reply to  Krisztian Fekete
2020-09-28 12:09

A hivatalos NFL facebook oldalon találtam, minden poszt alatt ezer hasonló van :D
Egyébként mocsok fáradt vagyok és szomorú is amiért kikellett hagynom a Hawks es a Packers meccset :'(

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  ThySoul
2020-09-28 13:23

A boys-hawks meccset én is sajnálom, pláne, hogy állítólag jó is volt, de a Packers kárpótolt.

Lecc Go Pecc
Lecc Go Pecc
2020-09-28 11:19

Egyébként a Raiders jobb csapat annál mint amit az eredmény végül mutatott. Az első félidőben, a védelmek mind két oldalon jobbak voltak a támadóknál… A Patsnél főként ez az endzoneban mutatkozott meg… A második félidőre annyi történt hogy a Pats támadók ritmust találtak… Viszont a Raidersnél a támdók nem tudtak megújulni…. Mindent összevetve egy jó meccs volt. A Raiders egy elég pofás csapat lett.

Rigó Ferenc
Rigó Ferenc
2020-09-28 11:57

Valószínűleg a Biils nem csak simán bealudt. Az összefoglalóban nem említett és csak a bírok által látott interception, és horse collar tackle is kellett az időleges ritmus vesztéshez. De pont ezért kezd nagy csapattá válni a Bills, mert fel tudott állni belőle.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Rigó Ferenc
2020-09-28 12:28

Bírók ide vagy oda, 25 pontos előnnyel másfél negyeddel a vége előtt úgy kell játszani hogy ezek ne tudják befolyásolni a végeredményt

pritek
pritek
Reply to  Rigó Ferenc
2020-09-28 14:05

Ha az Allanre be nem fujt Horse collarra gondolsz az nem volt az. Iranyiton a tackle boxban nincs horse collar. Az interception viszont tenyleg erthetetlen volt. Ettol fuggetlenul nekem az sem volt tiszta hogy ez a 28-3 hogy tudott kialakulni, mert pont akkor kezdtem el nezni a meccset es csak pislogtam.

ThySoul
ThySoul
Reply to  pritek
2020-09-28 15:03

A Bills 5 drivebol 4et TD-vel oldott meg, a Rams offense meg meglett fojtva a védelem által a harmadik negyed közepéig

pritek
pritek
2020-09-28 14:05

A Lions nem lepett meg senkit. Engem legalabbis tuti nem es ha Cardsot igen az eleg nagy baj. Ami viszon meglepo volt az az otvar moslek jatekunk. Corey Petersnek igaza volt, szerencsenk volt, hogy egyaltalan FG tavolsagban sikerult maradnunk. Ez a meccs A-Z vallalhatatlan volt. Fajdalom volt nezni es ami meg szomorubb volt, hogy az elso ket meccs hibai amiket szerencsesen megusztuunk, nemhogy kikoptak volna, hanem felerosodtek. Kylernek vannak olyan homaly passzai amik total erthetetlenek. Hogy hogy a francba lehet a 6’6 os gyerek felett eldobni a labdat aki mellesleg tok ures azt ki erti? Hopkins rohejesen egyedul volt, de nem hiszem, hogy egy corner gondot okozott volna neki es akkor otven yardert beprobalkozunk Johnssonnal a fel palyan harmadik es kilencre? Wtf? Tegye fel a kezet aki nem latta, hogy Stafford ezutan rohogve behuzza a meccset.
KK bevallalta a szopot a sajtotajekoztaton, de rohadtul remelem, hogy komolyan is gondolja, hogy ezt elszurta, nem csak altalanos felelosseget vallalt, mert ez fortelem volt. Jo volt hallani a WFT meccs utan, hogy mindenki azt mondta a csapatnal, hogy nem is jatszottunk jol, mert valoban nem. Csak az ellen meg gyengebb volt. De az ember varna ilyenkor a fejlodest….fuuu de pipa vagyok

Walter Mitty
2020-09-29 10:03

“A Jets egyszerűen nem tudta felvenni a lépést ellenfelével”
A költő itt azt fejezte ki bravúros tömörséggel, hogy a new yorkiak nem tudták tartani a lépést, és nem tudták felvenni a ritmust sem ;)

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x