Connect with us

Hír

Sérülésjelentés: Richie Incognito IR-re került, újabb sérült az Eaglesnél

A koronavírus szerencsére nem okozott eddig gondot a játékosoknak, a sérülések viszont annál inkább. Sajnos újabb rossz hírekről kell beszámolnunk.

Az Eaglesnél tovább folytatódik a pechszéria, ezúttal az első körös Jalen Reagor szenvedett hüvelykujjsérülést, ami miatt hamarosan IR-re kerül. A legpesszimistább becslések szerint akár a 10. fordulóig is harcképtelen lehet.


A 49ers hamarosan IR-re teheti a futó Tevin Colemant, akinek a térde miatt nagyjából négy hetet kell kihagynia. Emellett  Raheem Mostert sem lesz bevethető a héten, bár neki kis szerencsével csak a harmadik fordulót kell kiülnie.


A Panthers IR-re tette a futó Christian McCaffrey-t. A kiváló támadó korábban azt mondta, hogy szerinte nem kell 3-4 hetet kihagynia és haramabb visszatérhet, de a csapat orvosai ezt másképp látták. Most minimum három hét kihagyás vár rá.


A Giantsnél sem javult a helyzet, Saquon Barkley után a kezdő elkapó Sterling Shepard is IR-re került. Minimum három hét kihagyás vár rá egy lábujjsérülés miatt.


A Seahawks is aktív volt: sérültlistára került a pass rusher Bruce Irvin, a safety Marquise Blair és az elkapó Phillip Dorsett. Előbbi kettőnek véget is ért a szezonja ACL-szakadás miatt, Dorsett még idén visszatérhet, ha meggyógyult a lába.


A Raidersnél sérültlistára került a veterán guard Richie Incognito. Az Achillesével vannak gondok, de elvileg nem olyan súlyos a sérülés – most három mérkőzést egész biztosan ki kell hagynia.


A Dolphinsnál nem lesz bevethető a CB Byron Jones, nélküle kell lejátszani a Jaguars elleni csütörtök esti rangadót. Egyelőre nincs arról hír, hogy hosszabb időre került-e partvonalra.


Ha már TNF, a Jaguarsnál IR-re került a kicker Josh Lambo egy csípősérülés miatt, a helyén a gyakorlócsapatból felhozott újonc Brandon Wright fog rúgni.

5 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
camillo 7777
3 years ago

Úgy érzem a PS meccsek elmaradása összefüggésbe van a nagy sérüléshullámmal.

Zsoltvanya
Zsoltvanya
Reply to  camillo 7777
3 years ago

A kérdés az, hogy, ha van előszezon, akkor a 2. forduló után mennyi lenne a sérültek száma? Sokszor már akkor kidőlnek, csak most furcsa, hogy egy pakkban kapjuk meg.

László Varga
László Varga
Reply to  Zsoltvanya
3 years ago

Az előszezonban a kezdők gyakorlatilag legfeljebb egy fél meccset játszanak, az előszezon az újoncok, a backup-ok és a camp body-k játéka.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
3 years ago

Én nem tudom megítélni, de van valami statisztika a sérülések számáról? Több, mint szokott, vagy csak azért érezzük így, mert sok ismert, a csapata játékára nagyobb befolyással rendelkező játékos van köztük?

László Varga
László Varga
Reply to  Krisztian Fekete
3 years ago

Jelenleg 143 játékos van IR-en (Covidos 2 fő), ez átlag ~5 játékos/csapat egy 53+16=69 fős keretből és legalább az IR-esek fele gyorsan visszatérhet. Természetesen tavaly ilyenkor kb. 1/3-ad ennyien voltak, de tavaly nem lehetett 3 hét múlva visszatérni akárhány játékosnak, azaz a csapatok korábban jobban meggondolták, hogy kisebb sérüléssel ki legyen IR-en 8 hétig, akik közül ráadásul csak kettő jöhetett vissza. Ez a 3 hetes, akárhány visszajöhet megoldás Nekem jobban tetszik, olcsóbb a csapatoknak, reménytelibb a sérülteknek és és a meccseken legalább egészséges és nem félig sérült játékosok játszanak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x