Connect with us

Hír

Véget ért az összes draft, indul a 2020-as FK! FIRST Fantasy – Tájékoztató

Mind a 15 fantasy ligánkban véget ért a draft, így nálunk is kezdetét veszi a 2020-as idény, amit a FIRST kézműves sörfőzde támogat, mint névadó szponzor. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy az osztályozó küzdelmeihez minőségi sörök járnak – erről, illetve a fantasy rendszeréről és szabályairól adunk részletes tájékoztatást a továbbiakban.

Kezdjük a bajnoksággal. Mivel a jelentkezők száma messze túlszárnyalta a várakozásainkat, így ésszerű keretek között kibővítettük a ligát. Sajnos így sem fért be mindenki (sőt!), de ezáltal egy fokkal egyszerűbb és átláthatóbb lett az egész.

A bajnokságról:

  • Mint azt korábban jeleztük, az idei idény egy osztályzó. 15 csoportot hoztunk létre, mindegyikben 15 játékos és egy komisszár kapott helyett.
  • A jövőre induló első osztályba a 15 csoportgyőztes és egy komisszár fog bejutni (utóbbit lehet nehezítésnek is tekinteni, végül is Roger Goodellt sem nevezhetjük áldásnak).
  • Amennyiben az adott csoportot a komisszár nyeri meg, úgy értelemszerűen a második helyezett jut be az első osztályba.
  • Négy darab másodosztályú csoport lesz, ide a 60 legjobb “points for”-ral rendelkező játékos jut be (ez sokkal jobban mutatja, ki milyen jó csapatot rakott össze, mint a puszta mérleg).
  • Mindenki más a harmadosztályba jut. Ez a jelenlegi játékosokkal együtt 10 csoportot jelent, ami nem tökéletes, így lehet, hogy jövőre még két harmadosztályú csoportot létrehozunk.
  • Azok, akik a szezon során inaktívak lesznek, rendszeresen nem állítanak kezdőt stb. jövőre nem vehetnek részt a játékban, a helyükre az idei várólistáról kerülnek fel a játékosok (természetesen a harmadik osztályba).
  • A pontrendszer a mindenkori NFL standardoknak megfelelő, mi ezen nem változtatunk semmit. Jelen állás szerint a standard beállítás PPR-nek számít, vagyis az elkapások után is jár egy pont. Ha jövőre az alapbeállításból kikerül a PPR, akkor a bajnokság pontrendszere is ennek megfelelően változik.

Az idei idényről és a FIRST szponzorációról:

  • Heti rendszerességgel információt teszünk közzé a ligák állásáról.
  • A FIRST kézműves sörfőzde jóvoltából az aktuális héten az összes ligát figyelembe véve legtöbb pontot szerző csapat tulajdonosa egy hatos pakk kézműves sört nyer.
  • A csoportgyőztesek az első osztályba való feljutás mellett szintén egy hatos pakk kézműves sört nyernek.
  • Mivel ez egy osztályozó, így bajnokot idén nem avatunk. A 2021-es idénytől kezdődően viszont az első osztály győztese lesz az FK! aktuális bajnoka, aki ennek megfelelő jutalmazásban részesül (serleg, Hall of Fame tagság, egyéb díjak és nyeremények).

Ma esete a Texans@Chiefs mérkőzéssel kezdődik a 2020-as NFL-idény. Sok sikert és ne felejtsetek el kezdőket állítani!

19 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Márk Kecskeméti
Márk Kecskeméti
2020-09-10 14:34

Arról jó lett volna előre szólni, hogy PPR a liga…… Nem is értem miért lett az, sose volt és nincs is értelme…..

Máté Berecz
Máté Berecz
Reply to  Márk Kecskeméti
2020-09-10 14:34

Én is pont ezzel kapcsolatba kezdtem el írni a hozzászólást, hogy azért szerencsésebb lett volna előre szólni erről, mert joggal gondolhatta azt bárki, aki eddig is játszott, hogy nem történt változás a pontozásba.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Márk Kecskeméti
2020-09-10 14:35

Én hál’istennek kiszúrtam még a draft előtt, írtam is a felületen. Dani annyit írt rá, hogy ez a default és tavaly is az volt. Írtam, hogy a mi FK-s ligánk biztos nem volt az tavaly sem, de ennyiben maradtunk :)

Máté Berecz
Máté Berecz
Reply to  Vicgeordie
2020-09-10 14:43

Én olyan ligában voltam, ahol rendes admin volt nem ilyen másnak kiosztott liga és szó nem volt PPR-ről tavaly

katonadani
Reply to  Máté Berecz
2020-09-10 14:55

tavaly későn vettük észre a változást az alapbeállításokban, így volt ilyen liga és olyan liga is, ezt egymás közt elrontottuk. Idén minden liga ugyanolyan, az alap nfl.comos beállításokkal.

Peter__Criss
Peter__Criss
Reply to  katonadani
2020-09-10 15:11

Én játszom veletek kb 5éve és minden évben non-PPR volt + az összes ligában amiben voltam szerkesztő volt a manager.

Máté Berecz
Máté Berecz
Reply to  katonadani
2020-09-10 15:11

Nem hárítva a felelősséget, mert én is végigolvashattam volna a pontozást rendesen, de szerintem nektek is ezt a cikket még a draft előtt kellett volna lehozni, hogy mindent már akkor tisztázni és nem lehetne most semmi félreértés.

Fetyke
Fetyke
Reply to  Vicgeordie
2020-09-10 14:55

Mi is hamar tisztáztuk Józsival, hogy ami a settingsben alapbeállítás, az marad a pontozás, azaz elkapásonként és levédekezett passzonként marad a +1 pont.

Márk Kecskeméti
Márk Kecskeméti
Reply to  Vicgeordie
2020-09-12 18:26

De mi értelme van úgy PPR-t játszani h az előző években non-PPr volt és jövőre se lesz PPR. Plusz a ligankba külön ki lett írva, hogy a pontozás marad a régi, ami ugye non-PPR volt.
sőt szerintem nálunk kb. senki se tudta, hogy PPR…

Fetyke
Fetyke
2020-09-10 14:55

Tavaly már játszottam ilyen ligában, mint ez a mostani és azt tapasztaltam, hogy egyáltalán nem borítja fel az eddigi rendszert a +1 pont. A játék alapja továbbra is ugyanaz marad, a jó futó fontosabb marad az elkapóknál (kivéve egy két extraklasszist).

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Fetyke
2020-09-10 15:11

Helló Michael Thomas! (a meccsenkénti 10-12 elkapott passzával:)

Fetyke
Fetyke
Reply to  Vicgeordie
2020-09-10 15:11

Mondom pár extraklasszist leszámítva. :)

ui.: de a +1 pontot a futók is megkapják az elkapások után, akkor is, ha negatív yardos screen lesz a játékból. Szóval hidd el nem lesz ebből akkora különbség.

renningan
renningan
Reply to  Fetyke
2020-09-10 16:38

Pontosan.

Az, hogy PPR, összességében nem sokat befolyásol. Továbbra is a top futók érnek a legtöbbet, hisz kezdő futóból kevés van, picit felértékelődnek az elkapóspecialisták és csökken az értékük a mélységi elkapóknak, de ez nem jelentős. Több boardot is megnéztem, minimális az eltérés a PPR és a sima között. Ez igazából csak annyit tesz, hogy a támadók szerepe overall felerősödik a védők kárára és hosszú távon talán érdemesebb egy csereelkapót húzni a 10. körben, mint egy kezdő LB-t (de alapvetően nem kell korán védőket húzni, pláne nem DL-eket, védelmeket vagy rúgókat :D).

Fetyke
Fetyke
Reply to  renningan
2020-09-10 20:16

“…alapvetően nem kell korán védőket húzni, pláne nem DL-eket, védelmeket vagy rúgókat ”

Jókor mondod. :D

Zotya
Zotya
Reply to  renningan
2020-09-12 13:56

Oké, hogy nem kezdek hamar védőket húzni, de a kispadot általában először futókkal töltöm fel, és PPR-ban szerintem a csere WR-ek értékesebbek, mint a csere RB-k.
Nagy különbség lehet, hogy valóban nincs, de néhány helyen azért kicsit máshogy nézett volna ki a draft board-om…

juhaszvik
juhaszvik
2020-09-10 21:39

Én azt nem értem, hogy miért csak a második/harmadik liga besorolása történik “points for” alapon. Ha már úgy is el lett engedve idén a bajnokavatás, akkor egy az egyben lehetne mindenről (tehát az első osztályban indulókról is) a pontok alapján dönteni.
Másrészt szegény “komisszárokat” is sajnálom. Hiába nyeri a csoportját, valószínűleg nem ő fog felkerülni az első osztályba.
Harmadrészt köszi a rendezést (irónia nélkül).
Negyedrészt, ha összejönne egyik héten a sörike (nem fog, de reménykedni szabad), akkor már tudom, hogy hová fogom dugni az üres üvegeket (aréna4 döntéshozók, köszi, hogy nem láthatom a meccseket).

renningan
renningan
Reply to  juhaszvik
2020-09-11 16:15

Dönthetne az első osztályról is a points for, végül is ez mutatja meg, ki rakta össze a legjobb csapatot, de én játékosként rosszul érezném magam, ha mondjuk 2. points forral megnyerném a ligát.

Nehéz győzni, még a veteránoknak is, szvsz ezt lehet jutalmazni, az ember mégiscsak azért játszik :). Ha pedig valaki nagyon mákos volt, az jövőre úgy is kiesik az első osztályból :D aki pedig jó, úgy is feljut :)

Zotya
Zotya
Reply to  renningan
2020-09-12 13:41

Ezzel azért vitatkoznék: bennmaradni sokkal könnyebb egy ligában, mint feljutni…

Zotya
Zotya
2020-09-12 13:56

Azért örülök, hogy nem velem van a baj, és másnak sem volt egyértelmű, hogy PPR-t játszunk :)

Józsival erről már leveleztünk a ligánkban,de akkor ide is megírom, hogy az előző tájékoztató levélben feltüntetett “standard pontozás” igenis megtévesztő volt, tekintettel arra, hogy általánosságban a fantasy football terminológiában jelenleg is elsősorban standard- és PPR-pontozásokat különböztetnek meg az nfl.com-on kívül kb. minden oldalon! Oké, ott 1 vagy 2 éve módosítottak ezen, de sajnos az is lemaradt az információk közül, hogy maradunk ezen a platformon (ami szintén nem volt egyértelmű).
Mondjuk most, hogy lement az összes draft, utólag módosítva lett az eredeti cikk szövege, de már nem tudom miért :D

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x