Connect with us

Hír

Véget ért az összes draft, indul a 2020-as FK! FIRST Fantasy – Tájékoztató

Mind a 15 fantasy ligánkban véget ért a draft, így nálunk is kezdetét veszi a 2020-as idény, amit a FIRST kézműves sörfőzde támogat, mint névadó szponzor. Ebből nem nehéz kitalálni, hogy az osztályozó küzdelmeihez minőségi sörök járnak – erről, illetve a fantasy rendszeréről és szabályairól adunk részletes tájékoztatást a továbbiakban.

Kezdjük a bajnoksággal. Mivel a jelentkezők száma messze túlszárnyalta a várakozásainkat, így ésszerű keretek között kibővítettük a ligát. Sajnos így sem fért be mindenki (sőt!), de ezáltal egy fokkal egyszerűbb és átláthatóbb lett az egész.

A bajnokságról:

  • Mint azt korábban jeleztük, az idei idény egy osztályzó. 15 csoportot hoztunk létre, mindegyikben 15 játékos és egy komisszár kapott helyett.
  • A jövőre induló első osztályba a 15 csoportgyőztes és egy komisszár fog bejutni (utóbbit lehet nehezítésnek is tekinteni, végül is Roger Goodellt sem nevezhetjük áldásnak).
  • Amennyiben az adott csoportot a komisszár nyeri meg, úgy értelemszerűen a második helyezett jut be az első osztályba.
  • Négy darab másodosztályú csoport lesz, ide a 60 legjobb “points for”-ral rendelkező játékos jut be (ez sokkal jobban mutatja, ki milyen jó csapatot rakott össze, mint a puszta mérleg).
  • Mindenki más a harmadosztályba jut. Ez a jelenlegi játékosokkal együtt 10 csoportot jelent, ami nem tökéletes, így lehet, hogy jövőre még két harmadosztályú csoportot létrehozunk.
  • Azok, akik a szezon során inaktívak lesznek, rendszeresen nem állítanak kezdőt stb. jövőre nem vehetnek részt a játékban, a helyükre az idei várólistáról kerülnek fel a játékosok (természetesen a harmadik osztályba).
  • A pontrendszer a mindenkori NFL standardoknak megfelelő, mi ezen nem változtatunk semmit. Jelen állás szerint a standard beállítás PPR-nek számít, vagyis az elkapások után is jár egy pont. Ha jövőre az alapbeállításból kikerül a PPR, akkor a bajnokság pontrendszere is ennek megfelelően változik.

Az idei idényről és a FIRST szponzorációról:

  • Heti rendszerességgel információt teszünk közzé a ligák állásáról.
  • A FIRST kézműves sörfőzde jóvoltából az aktuális héten az összes ligát figyelembe véve legtöbb pontot szerző csapat tulajdonosa egy hatos pakk kézműves sört nyer.
  • A csoportgyőztesek az első osztályba való feljutás mellett szintén egy hatos pakk kézműves sört nyernek.
  • Mivel ez egy osztályozó, így bajnokot idén nem avatunk. A 2021-es idénytől kezdődően viszont az első osztály győztese lesz az FK! aktuális bajnoka, aki ennek megfelelő jutalmazásban részesül (serleg, Hall of Fame tagság, egyéb díjak és nyeremények).

Ma esete a Texans@Chiefs mérkőzéssel kezdődik a 2020-as NFL-idény. Sok sikert és ne felejtsetek el kezdőket állítani!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!