Connect with us

Összefoglaló

A sánta legyőzte a félszeműt

NFC Least “rangadót” rendeztek ma hajnalban, a Philadelphia Kórházcsapat meccselt a New York Világtalanokkal. Az izgalmi faktorra nem lehetett panasz, bármelyik játékból lehetett bármi, ami pont úgy meglepte a pályán lévőket, mint a nézőket, na de a színvonal… Bármi nemű rosszindulat nélkül, Lions-meccseken edződve állítom, hogy ez a csoport idén lassan felér egy emberiség elleni bűntettel. 

Eleinte még úgy tűnt, hogy megemberelték magukat a csapatok. Az első negyedet rengeteg hiba tarkította, de ez várható volt. Az Eaglesben nem játszott az első és második számú tight end, az első, a második és a harmadik számú elkapó, a kezdő futó, a fél támadófal (és meccs közben Lane Johnson is megsérült), illetve Carson Wentz is úgy játszik, mint egy középső körös újonc, míg a Giantsben Jason Garrett tesz meg mindent az offense szabotálása érdekében. Mindezek ellenére csak sikerült feltenni egy-egy TD-t, volt pár szebb játék az első 15 percben, majd arcul csapott az NFC Least.

Íme a második negyed termése kronológiai sorrendben: Daniel Jones INT, Carson Wentz INT, Punt, Punt, Giants Fumble, kihagyott 29 yardos mezőnygól az Eaglestől. Egyszerűen hihetetlen, hogy mi mindent sikerült összeszerencsétlenkedni. Ezek után már meg sem sikerült közelíteni az első negyedben látott színvonalat: a harmadik negyed négy punttal indult, az Eagles összhozott egy turnover on downst, még véletlenül sem volt képes megcsinálni egy negyedik kísérletet, Daniel Jonest már a saját csapattársai is kiröhögték (tényleg), a meccset pedig stílszerűen egy Jones-fumble zárta le. Értékelés.

  • Ha passzjáték következik, hagyj fel minden reménnyel

Rég nem láttunk két ennyire reménytelen QB-játékot. Jones 30 passzából 20 volt jó 187 yardért, két TD-ért és két turnoverért (INT, fumble), míg Wentz ugyan összehozott 359 yardot, de 43 passzából csak 25 volt jó, illetve a két TD-je mellett effektíve ő is két turnoverért (INT, turnover on downs a red zone-ban) felelős.

Jones az interceptionről nem tehet, egy felpattanó labdából lett a turnover, de ezen felül is volt pár INT-et érő, teljesen homály dobása, illetve többször is a sárga zászló mentette meg. Nincs könnyű dolga, mert hiába lenne meg a személyzet, ha a playbook ennyire siralmas, de a nyomást már igazán megtanulhatná érezni, vagy ha az nem megy, akkor arra a szerencsétlen labdára vigyázhatna jobban, ennyit egyszerűen nem lehet fumble-özni.

Nem mintha Wentz akár egy hajszállal is jobb lett volna. Neki sem volt egyszerű dolga, a támadófal előtte olyan kuka volt, hogy még a Giants védelme is a backfieden élt, a kisegítőszemélyzetét pedig még az Eagles-szurkolók sem tudták volna felsorolni, de minden jó dobására (a meccsnyerő dobása például elég szépre sikerült) jutott két teljes homály, teljesen üresen álló elkapókat dobott brutálisan túl, de az interceptionje is amatőr megoldás volt.

Ugyanakkor mindkét irányító javára legyen mondva, hogy menekülni és futni azt tudnak, gyakorlatilag minden pozitív megmozdulásuk ennyiből állt. Wentz megfutott egy nagyon fontos 4&1-et, illetve szerzett egy TD-t, Jonesnak pedig volt egy 80 yardos nyargalása, amivel megalapozott egy TD-t. Igaz, ő maga is megszerezhette volna a TD-t, de senkitől sem zavartatva elhasalt a célterület előtt, amin még a csapattársai is csak nevetni tudtak.

  • Ilyen edzői gárdával nem megy

Azt már eddig is tudtuk, hogy a Giants edzői nem jók, ezt ezúttal is bemutatták, de most már Doug Pedersonékat sem lehet a Super Bowl győzelem mögé bújtatni. Különösen a főedzőt érheti sok kritika, aki egyrészt elfelejtett megchallengelni egy teljesen egyértelműen hibás bírói ítéletet, másrészt negyedik kísérletekre/kétpontosokra olyan esetlen, értelmetlen, homály (szabadon lehet választani) játékokat hívott, hogy fennakadt tőle az ember szeme (feldobni egy Hakeem Butlerre egy fade-et, amikor szerencsétlennek még elkapása sincs az NFL-ben?). Szép volt, jó volt az együtt eltöltött idő, de lassan már a főedzőből is több lesz a kár, mint a haszon.

  • Mi van veled Evan Engram?

Engram egy nagyon tehetséges tight end, néha egészen zseniális tud lenni, de nem véletlenül merül fel a neve állandóan a trade deadline előtt. Volt most hat elkapása 46 yardért, de összehozott egy INT-et, mert nem tudott megfogni, csak felütni a levegőbe egy 5 yardos passzt, majd a negyedik negyed végén volt egy szörnyű dropja, ami first downt és győzelmet ért volna a Giantsnek.

  • Ismét elbukott a Gettleman-filozófia

Az Eagles védelme többé kevésbé jól tartotta magát, a futást és a passzjátékot is sikerült limitálni, csak sok volt a sárga zászló. A Giants védelme viszont egyáltalán nem volt jó, és ismét bebizonyosodott, hogy a fogd meg a futást idejétmúlt filozófia. A szedett-vedett Eagles támadófal ellen tudott dominálni a Giants védőfala, emiatt csak mértékkel próbálkozott futással az Eagles, de nem is kellett, amikor a Giants védelme nem tudott mit kezdeni olyan szupersztárokkal, mint Richard Rodgers, Travis Fulgham, John Hightower vagy Greg Ward. Senki nem játszott jól az Eaglesben, de Giants passz elleni védekezése még ezt is alul tudta múlni.

New York Giants@Philadelphia Eagles 21-22

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!