Connect with us

Hír

A Texansnál csak 4 játékos tabu, mindenki más vihető

Nagyon közel van már a trade deadline, egészen pontosan november 3-ig cserélhetnek egymással a csapatok. Az 1-6-os mérleggel álló Houston Texans minden bizonnyal az eladói oldalon lehet a tárgyalások alatt, és vannak is olyan játékosai, akik hasznosak lehetnek bizonyos contendereknek.

Arról már volt szó, hogy Will Fuller iránt többen is érdeklődnek (köztük a Packers), azonban Albert Breer most arról számol be, hogy a Texans azt mondta a kérőknek, hogy négy játékos tabunak számít, mindenki másról lehet beszélgetni. A négy játékos pedig az irányító Deshaun Watson, a pass rusher JJ Watt és a két tackle, Laremy Tunsil és Tytus Howard. Breer hozzáteszi, hogy jó eséllyel azok a játékosok sem váltanak csapatot, akikkel nemrég hosszabbítottak (például a linebacker Zach Cunningham).

Ez azt jelenti, hogy elsősorban az elkapók lehetnek célpontok és állítólag már kapott is hívásokat a csapat a legjobb négy játékos iránt (Will Fuller, Brandin Cooks, Randall Cobb, Kenny Stills). Fuller és Stills szerződése utolsó évében van, Cooks még három idényre szóló kontraktusában már nincs garantált tartalom (12-13-14 milliót keresne a következő években), Cobb viszont hároméves, $27 milliós szerződése első évében van.

26 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bjeela
bjeela
3 years ago

Értemén, hogy franchise arc JJ, de a srácban már nem sok van, max 2-3 év és az sem csúcsszinten és egyre inkább sérülésveszélyes. Most még lehetne érte kapni valamit egy gyűrűre kaparó csapattól.

Fetyke
Fetyke
Reply to  bjeela
3 years ago

Látod, nem mindenki a rabszolgát látja a játékosaiban. :)

acsdav2
acsdav2
Reply to  Fetyke
3 years ago

Ha JJ szeretné mondjuk, hogy szülő államában Wisconsinban fusson neki egy gyűrű megszerzésének (ahol egyébként nincs pass rush) és ők is korrekt értéket adnak, akkor szerintem nyugodtan tradeljék el. De ez a bjeela-féle hozzáállás, hogy a csapat legendáját adjuk el 4.körös pickért, mert hát most lehet érte kapni valamit, az tényleg a rabszolgarendszert idézi az emberben.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  acsdav2
3 years ago

Az NFL elsősorban üzlet a tulajdonosok és GM-ek számára, akik ennek megfelelően üzleti döntéseket hoznak. Az, hogy ezek néha sértik a szurkolók romantikus lelki világát, természetes. Viszont pont emiatt bjeela csak pragmatikus és realista volt sztem :)

bjeela
bjeela
Reply to  Vicgeordie
3 years ago

Is. Ezen felül kajolnám, ha lenne JJ-nek egy gyűrűje, mert ráférne az ujjaira és jól mutatna az aranyszínű zakójához.

acsdav2
acsdav2
Reply to  Vicgeordie
3 years ago

Én nem is feltétlen a szurkolók romantikus lelkivilágáról beszélek. :) Szerintem nagyon sokat számít egy klub megítélésében a játékosok szempontjából, hogy miként gondolkodnak a cserékről. Lehet csak az anyagiakat hajszolni, ahogy tette is a Jags azzal, hogy akit lehettek büntettek mindenért és így spóroltak, csak az rövid időn belül visszaüt és sokáig a csapaton marad, hogy szarul bánnak a játékosokkal és a játékosok szakszervezete az javasolja, ne igazoljanak oda.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  acsdav2
3 years ago

Te nem szoktál itt cikkeket olvasni? Józsi szinte minden posztjában ott van, hogy XY-t mennyiért lehet éppen kivágni. Ami valahol érthető, főleg nála, aki többnyire cappel és pénzügyekkel kapcsolatos cikkeket ír, de nekem akkor is nagyon szőröm ellen van, hogy úgy beszélünk a csapatért hosszú éveket leszolgált játékosokról, mint egy autógumiról, hogy a bal hátsó kicsit kopott, hát lecserélem. :(

acsdav2
acsdav2
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

Nekem alapvetően nincs azzal bajom, ha a csapat nagy részéről így gondolkodnak. Muszáj így gondolkodni sok játékos esetében. De néhány játékos esetében pl. Watt esetében is el kell felejteni a matekot.

bjeela
bjeela
Reply to  acsdav2
3 years ago

Kösz a minősítést, de egyrészt nem, másrészt pláne nem. Ha feltűnt, akkor ott van a lényeg a mondatban: “…egy gyűrűre kaparó csapattól.”(idézet tőlem) Részint a Texansnak is jobb, hogy frissíthet, másrészt JJ is szerezhetne egy gyűrűt, amit vastagon megérdemelne. Amúgy meg ha eddig bármit is olvastál tőlem, azokban nem tipikus, hogy rabszolgatartópárti lennék.
Amúgy hol láttad, hogy 4. kört gondolok ellenértékként JJ-ért?

acsdav2
acsdav2
Reply to  bjeela
3 years ago

1. A mondanivalódban nem volt benne, hogy JJ kívánságát is figyelembe veszik-e. A szezon közepén még nagyon sok csapat érezheti úgy, hogy “na egy jó trade kell csak a SB-hoz”. És a Texans eltudná magyarázni, hogy “de hát jó csapathoz cseréltük (Saints, Cardinals,Bears), rendesek voltunk” miközben JJ-nek más volt az elképzelése arról, hogy kivel van reális esély a SB-ra.
2. Mivel a traden gondolkodtál feltételeztem, hogy valami ilyen értéket tartottál reálisnak. Legalábbis JJ már inkább csak a neve miatt felkapott, mint a teljesítménye miatt. (Bár lehet a PFF-nél jobban néz ki a szezonja.) Mellé meg elég magas a fizuja.

bjeela
bjeela
Reply to  acsdav2
3 years ago

Ezt a sztorit már végigrágtuk Fitz kapcsán, nem kívánok ismét minden elemet elismételni. Röviden annyi a véleményem, hogy egy kis levegőváltozás sosem árt, lásd Tibi esetét. De nem tagadom, hogy van abban is ráció, hogy mint Fitznél klublegendázik az illető, mert annak is van nem kevés hozadéka, főleg a karrier után.

Ami a játékosok rabszolgasorsát illeti, egy-két kivételtől eltekintve ez a helyzet. Finoman szólva is képmutatás, hogy felkapja a fejét mindenki JJ esetében, de szépen hallgat, amikor a játékosok 99,9%-át konkrétan úgy adják-veszik, mint Kunta Kintét a rabszolgavásáron.

ahanem
ahanem
Reply to  Fetyke
3 years ago

csak a feketékben

bjeela
bjeela
Reply to  Fetyke
3 years ago

Tomén, otta mingyárt a Fitz apó a Cardsban, megatöbbi, mert jó biznic a legendagyártás is, de szegény JJ megérdemelné, hogy szerezzen egy gyűrűt, mert itt sose fog, ahogy Fitz se a Cardsban.

pritek
pritek
Reply to  bjeela
3 years ago

No. Nooooo. Fitzben siman benne van meg 13 ev. Tudtommal pedig csak a kovi 12 van lefoglalva.
Amugy meg ne haragudj, de ez a nyerjen egy gyurut az egyik legszarabb duma. Senki nem tudja ki fog nyerni. Mi van ha egy meg szarabb csapathoz igazol. Marmint nyilvan nem iden, hanem harom eves tavlatban.
Amugy meg szerintem elengedni elengednek Wattot, inkabb arrol van szo, hogy ok nem fogjak szotyira valtani. Ha Wattot is elkotyavetyelnek, valoszinuleg a tulajnak menekulnie kellene. Aztan meg azon a kornyeken meg mindig sokan rohangalnak fegyverrel.

bjeela
bjeela
Reply to  pritek
3 years ago

Persze, igazad van, senkise tuggya, kihez kellene csatlakozni a tuti gyűrűért, de az emberben akkor is benne van, hogy ha egy tuti esélytelen csapatnál próbálkozol, akkor egy jobb csapatban talán és az milyen szép lenne.

Amúgy az elkótyavetyélésben akad némi gyakorlatuk és mégse lett belőle vendetta…

Ja, és Fitzben persze simán van még 13 év, de akkor már inkább gyöjjön hozzánk pár gyűrűért. ;) Azért rohadtul idegesítő az öregben, hogy még mindig mágnes a keze. Ilyen a világon nincs, hogy képtelen elejteni!

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  bjeela
3 years ago

Diehard Texans szurkoló vagyok, de ezt még én is támogatnám, mármint hogy JJ egy contender csapatnál küzdjön a gyűrűért. Mondjuk Steelers (a 3 Watt együtt, mennyire csöpögősen amerikai sztori lenne), vagy ugye otthon, Wisconsinban, mondjuk a sajtfejűek védelmében. Marha sokat tett ő a városért is, nemcsak a csapatért, de tényleg megérdemelné azt a Lombardit.

bjeela
bjeela
Reply to  Debreceni József
3 years ago

Na, azt én is adnám, hogy együtt a három Watt! De szvsz abból nem lenne gyűrű. A sajtfejes már közelebb van, sőt, egy Chiefs, Bucs, Ravens, Titans még jobb lenne, de megnézném JJ-t ADonald mellett a Rams-ben is.

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  bjeela
3 years ago

Azért az a Front 7 nagyon erős lenne. Big Ben meg meg tudja oldani a rövid pályát.

Debreceni József
Debreceni József
Reply to  bjeela
3 years ago

Titans kizárt dolog, csoportellenfélhez nem megyünk🙂
Bucsba szerintem felesleges, Rsvens, Chiefs, Packers nem lenne rossz.

acsdav2
acsdav2
3 years ago

Remélem, hogy az mindenkinek rémlik Houstonban, hogy nincs 1.körös pick így nem érdemes tankolni és eladni a játékosokat. :)

Bélabá a csótány
Bélabá a csótány
Reply to  acsdav2
3 years ago

Se második kör.

Danika
Danika
Reply to  acsdav2
3 years ago

De valamit jó lenne szerezni, még ha az egy extra 3. kör is és egy alkapót simán passzolhatnak úgy, hogy a csapatteljesítménye alig változik. Plusz az így kapott extra 3. körrel és egy 2022-es 4. körrel tudnak egyet cserélni a 2. kör közepébe, ahol azért minőségi kezdőjátékost tudnának találni (főleg a védelembe) , ami nagyon kellene nekik. Pláne ha folytatódik az elmúlt évek tendenciái és első körbe várt prospectek csúsznak a második kör közepéig.

ahanem
ahanem
Reply to  acsdav2
3 years ago

a Dolphinsnál különösen örülnek most :D

acsdav2
acsdav2
Reply to  ahanem
3 years ago

Micsoda trollok lennének, ha a sok pickjükkel elkezdenének elhozni jó Texans játékosokat, hogy az 1.kör még többet érjen. :D

ahanem
ahanem
Reply to  acsdav2
3 years ago

de ez a Texans így is nagyon rosszul néz ki, a Jetset pedig amúgy se tudnál beelőzni

ahanem
ahanem
3 years ago

pedig szívesen látnám Wattot Seattleben

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x