Connect with us

Érdekességek

Jaire Alexander, fény a Green Bay-i éjszakában

Nem sok kiemelkedő teljesítményt találni az idei Packers védelemben, azonban van egy valaki, akinek a játékára mégis érdemes lehet odafigyelni.

A tavalyi elképesztő éve után Za’Darius Smith nem szállítja ugyan úgy a siettetéseket, a védőfal sztájra Kenny Clark sérüléssel is bajlódik, de egyébként sem olyan domináns, mint a korábbi éveiben. Akire azonban nem lehet panasz, az Jaire Alexander, a Green Bay harmadéves cornere. A PFF-nél a jelenleg is posztján legmagasabbra értékelt egykori Louisville-játékos októberi hónapja kiemelkedően jóra sikerült.

A Packers októberben a Falcons, Tampa Bay, Texans hármassal találkozott, az pedig közös ezekben a csapatokban, hogy igencsak dúskálnak a kiemelkedő elkapókban. Alexander összessített mérlege velük szemben: 10 target, 5 elkapás ami ugyan nem rossz, de nem is volna kiemelkedő, viszont az engedett összesített 39 yard egészen parádés. Ha hozzávesszük, hogy a buccaneerses Chris Godwin rendelkezik ebből egy 25 yardos elkapással, akkor különösen.

Ez a matchupra lebontott statisztika pedig még reprezentatívabb:

  • Calvin Ridley: 2 target, 0 elkapás
  • Julio Jones: 2 target, 2 elkapás, 5 yard
  • Mike Evans: 1 target, 0 elkapás
  • Will Fuller: 1 target, 0 elkapás

Az tehát nem állítható, hogy Jaire gyenge képességű játékosok ellen hozta volna össze ezt a statisztikát, ráadásul rendszerint ő szokott figyelni az ellenfél első számú elkapójára.

A Ridley, Fuller duó ellen engedett kombinált 0 elkapott yard már csak azért is érdekes, mert Ridley-nek kifejezetten remek szezonja van. A Packers ellen azonban nem ért egyáltalán labdához, holott idén mindig legalább 5 elkapást és 60 yardot jegyzett. Fuller a csapat más védőivel szemben 35 yardot összeszedett a Green Bay ellen, de neki is a második legrosszabb meccse volt az egész évben.

Az pedig egyértelműen látszik, hogy az ellenfél irányítói sem szívesen támadják Alexandert. Ez persze annak is köszönhető, hogy rajta kívül igazából közepes szintet sem nagyon hoz egyik defensive back sem a Packersnél.

Alexander az egyik olyan pont ebben a Packers védelemben, akit élvezet nézni. Első körös léte miatt, ha a csapat él az 5. éves opcióval, még 2 évig szerződés alatt áll, de a még mindig csak 23 éves tehetség joggal reménykedhet benne, hogy 1-2 éven belül akár a legjobban fizetett cornere legyen a ligának. Hogy ezt Wisconsinban kapja-e meg kérdéses, hiszen a Green Bay nem bánt okosan az utóbbi időkben a jó cornereivel. Elég csak például Casey Haywardra gondolni, akinek elengedése óta keresi a csapat a minőségi cornerét.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Caselele
Caselele
2020-11-01 08:08

Sajnos nem bánik okosan a vezetőség a db-kel. Anno carlos (helyett micah) hyde elengedését sem néztem vidáman, majd haha-ét sem, nem beszélve haywardrol. Értem én, hogy nem szeretik megfizetni, de nem biztos, hogy annyival jobban megéri egy rossz jatekosokank fizetni kevesebbet.

Jakab Ádám
Jakab Ádám
Reply to  Caselele
2020-11-01 13:16

Carlos Hyde futó, te Micah Hydera gondolsz. Egyébként Haha játéka nagyon durván bezuhant miután elment GB ből, az egyik legjobb safetyből már a kezdő szintet sem üti meg. Az Amos cserével ott jól jártunk.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x