Connect with us

Játékos Portré

Kellen Winslow II – A pornófüggő tight end, akivel senki nem akart egy helyiségben lenni

Jó családból származott, édesapja egy élő legenda, az egyetemen sztárként ünnepelték, a szakértők imádták. Ő lehetett volna az, akivé később Rob Gronkowski vált, de egy erőszakos szörnyeteg lakozott benne. Pornófüggő volt, a csapattársai szeme láttára maszturbált és több alkalommal követett el bűncselekményt, köztük emberrablást és nemi erőszakot. Ez Kellen Winslow II szomorú és szörnyű története.

Kellen Winslow II San Diegóban született 1983-ban és ott is töltötte gyermekkorát. Édesapja Kellen Winslow Sr. volt, aki tight endként kilenc évet töltött az NFL-ben. Megelőzte a korát, ő volt az első olyan TE, aki képes volt tartani az iramot az elkapókkal: 1978 és 1987 között a San Diego Chargersben 6741 yardot és 45 touchdownt szerzett, beválasztották a Hírességek Csarnokába, illetve a 100. évfordulós All-Time csapatban is helyet kapott.

Ilyen vérvonallal nem volt meglepő, hogy a fia is sportolni kezdett, különösen a futballpályán remekelt. Az egyetemek figyelmét is felkeltette, de ezzel kapcsolatban már nem volt egyetértés közte és az édesapja között. Mindketten mást akartak: Winslow nagyon szeretett volna Washingtonba menni, míg az apja ezt szívből ellenezte. Napokig ment a veszekedés köztük, de végül a fiú beadta a derekát. A döntő érv a rasszizmus volt: úgy gondolták, hogy a washingtoni programban az edzők nem igazán viselik a szívükön a kisebbségből érkező játékosok sorsát, így a korszak legjobb egyetemi csapatába, a Miami Hurricanesbe került.

Berobbant az egyetemi foci világába és mindenki tátott szájjal nézte, mire képes a fiú a pályán. Bár első évében a kezdő tight end, egy bizonyos Jeremy Shockey mögött padozott, a második szezonjában egyetemi rekordot állított fel a maga 57 elkapásával, 726 yardjával és 8 hatpontosával, majd 2003-ban beválasztották az év álomcsapatába. Két ilyen év után pedig nem akart még egy évet az egyetemen maradni: jelentkezett a 2004-es NFL draftra, ahol a Cleveland Browns az 1/6-os cetlivel meg is szerezte.

Amikor még úgy tűnt, hogy minden nagyszerű lesz

2004-ben már profi játékosként léphetett pályára, azonban nem volt hosszú életű a szezon, ugyanis eltörte a lábát. Két műtéten esett át, de sikeresen felépült és minden adott volt a visszatérésre. Vagyis adott lett volna, ha 2005 nyarán nem szenved motorbalesetet és nem teszi tönkre a lábát ismét. A baleset úgy történt, hogy egy parkolóban gyakorolta a motor használatát, amikor nagyobb sebességgel hirtelen felhajtott egy padkára, majd motorral együtt bukfencezett egyet a levegőben. Két ín szakadt el a jobb lábában, így kizárt volt az újrakezdés.

Így az eredetihez képest két évvel csúszott az NFL debütálása, és 2006-ban állt neki a munkának. Rögtön 89 elkapással és 875 yarddal kezdett, ami ekkoriban parádés volt egy TE-től, majd a következő szezonjában 1 106 yardot szerzett és 5 touchdownt is hozott a csapatának. Kiváló eredményének köszönthetően Pro Bowlba választották.

Ekkor még úgy tűnt, hogy minden nagyszerű lesz: a szenvedő Browns megtalálta a franchise arcát, Winslow pedig apja nyomdokaiba léphet. Ehhez képest a következő szezonban a TE sztafilokokkusz fertőzés miatt kórházba került, ki kellett hagynia hat meccset, az esetért pedig a csapatot okolta – joggal, ugyanis a vezetés megpróbálta eltussolni a dolgot és semmit nem tett a probléma megoldásáért. Ahogy a Brownsnál lenni szokott, előbb megbüntették a játékost és egy meccsre el is tiltották, majd miután egyre kellemetlenebb lett a helyzet, a csapat tulajdonosa, Randy Lemer kénytelen volt bocsánatkérések közepette elengedni a büntetést.

Ezek után nem meglepő, hogy a Browns már inkább szabadult volna tőle, ebben pedig a Buccaneers személyében partnerre lelt. A Tampa egy második és egy ötödik körös pickért cserébe megszerezte a tehetséges támadót 2009-ben, majd adott neki egy 6 éves, 36 millió dolláros rekordszerződést.

Jót tett neki a váltás: három évet töltött a csapatnál és minden mérkőzésen játszott. Első évében franchise rekordot döntött 77 elkapással, majd a következő két évben is vezette a csapatot elkapásokban. Winslow kezdte bebizonyítani, hogy helye van a pályán. Ám ez nem tartott sokáig.

Bár a pályán jól teljesített, egyre több volt a probléma vele. A Bucsnak 2011-ben elege lett belőle. Elcserélte a Seahawkshoz, amely még szeptember legelején megszabadult tőle, mert nem volt hajlandó belemenni a fizetéscsökkentésbe. Ezután a New England Patriotsnál kopogtatott, de mindössze egy meccsen lépett a pályára, végül pedig a New York Jetsnek okozott csalódást, majd véget ért a profi karrierje a 2013-as szezon után.

Ekkor még az egész ügy csak egy érthetetlen mélyrepülésnek tűnt. Valami elromlott egy hihetetlenül tehetséges játékosnál, ami egy ígéretes karrier végét jelenti. Nincs itt semmi látnivaló, történt már ilyen korábban is. Évekkel később azonban kiderült, hogy ez messze nem egy szokványos életút volt.

A pornófüggő erőszaktevő

Visszavonulása után elkezdett gurulni azon a bizonyos lejtőn. Először marihuána birtoklásért kapták el 2014-ben, majd 2018-ban menekülés közben csípték el, és betörés vádja miatt 50,000 dolláros büntetést kellett fizetnie. Még ebben az évben bíróság elé került, ugyanis a vádak szerint két nőt is zaklatott szexuálisan, elrabolta őket és megerőszakolta mindkettőjüket. Házi őrizetbe vették és a tárgyalások során kiderült, hogy 19 évesen megerőszakolt egy kiskorú, 17 éves lányt is.

Kezdetben mindent tagadott a 2006 óta házas, háromgyerekes apa, de összesen nyolc különböző ponton vádolták meg. 2019-ben kezdődött meg a tárgyalások második szakasza. Két választása volt az ex-NFL játékosnak, vagy beismeri bűnösségét és 12-18 év börtönre ítélik, vagy tovább harcol a nemlétező igazáért és életfogytiglanra is ítélhetik (a koronavírus-járvány miatt nem született még döntés az ügyében). Itt azonban nem ért véget a történet.

A tárgyalások során kiderült, hogy pornófüggő és krónikus önkielégítő, de hihetetlenül szélsőséges mértékben. Nem zavartatta magát senki előtt, egész egyszerűen maszturbált – akkor és ott, ahol épp rátört az inger. Nem érdekelte, ki látja, és az sem, hogy ki mit gondol erről. Csapattársak számoltak be olyan esetekről, mikor az öltözőben magához nyúlt mindenki szeme láttára, még azzal sem vesztegette az időt, hogy keressen magának egy csendes kis sarkot, ahol elintézze, nos, magát.

Az első pár eset alkalmával a csapattagok kérték, hogy ne kerüljenek egy hotelszobába vele (ahol vagy magával volt elfoglalva, vagy a feleségét csalta). Senki nem nézte jó szemmel a kis akcióit, megpróbáltak beszélni vele, mindhiába. Volt egy kísérlet, mikor edzőivel került egy hotelszobába, de ott sem alakultak másképpen a dolgok. Egész egyszerűen a vágyának élt és valószínűleg az sem zavartatta volna, ha az elnök ül éppen mellette.

Nem csak a hotelszobán nem akart osztozni senki a tight enddel, de még csak a repülőn sem ült mellé senki. Szokása volt ugyanis pornográfiát nézni egész út alatt és a gépen is magához nyúlt. És mindez csak a jéghegy csúcsa, még a csapatmegbeszéléseket sem bírta ki maszturbálás nélkül. Figyelte, hogy az edzők magyarázzák a playeket, próbálnak felkészülni a következő heti mérkőzésre, majd a következő pillanatban elővette a telefonját és a péniszét, majd nekiállt a dolognak.

Amikor Tampába került, felpezsdítette magának a dolgokat és felfújható- vagy éppen szilikon nőket cipelt magával mindenhová. A csapattársak szerint meglepően kidolgozott bábukról volt szó és nem is mindig rejtette bele egy táskába, csak vitte, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy egy 30-as éveiben járó férfi műanyag nőkkel a hóna alatt mászkál.

Hogy ennek az egésznek mi lehetett az oka, hogy mi vezetett az erőszakos cselekedetekhez, nem tudni biztosan. Egyesek szerint Winslow mélyrepülésének a játék során szerzett fejsérülések miatt kialakult CTE a fő oka, bár hivatalosan soha nem szenvedett agyrázkódást (ez persze semmit nem jelent, az NFL és a csapatok nagyon sokáig nagyon alaposan tussolták el ezt a dolgot). Ez persze nem menti fel a tettei alól az egykori tight endet, de a története jól mutatja, mennyire könnyelműen bánt az NFL a (feltehetően a játék miatt) pszichés betegségben szenvedő játékosokkal, akiknek a problémáit inkább eltussolták és titokban tartották, mintsem segítséget nyújtottak volna nekik.

Források: Deadspin, Sportscasting, Brownsnation, UsaToday, SI.

1 Comment
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
2020-10-02 15:08

Szomorú történet. Mondjuk ha már 19 évesen megerőszakolt valakit (amiről lehet tudni), akkor már az NFL előtt is voltak problémái, erre csak hozzápakolt, hogy a fejét ütötték.
A feleségének, családjának mindenesetre borzalmas lehet/lehetett.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x