Connect with us

Összefoglaló

Könnyedén nyert a 49ers, a Buccaneers, a Packers és a Chiefs is

A 49ers kiütötte a Patriotsot, a Chiefs visszafogott támadójátékkal is elintézte a Broncost a havas időben, Davante Adams parádézásával simán nyert a Packers, és így tett Brady kiváló játékával a Buccaneers is. 

San Francisco 49ers @ New England Patriots 33 – 6

A 49ers két hete értékelhetetlen játékot mutatott a Dolphins ellen, de azóta kisebb meglepetésre legyőzte a Ramst, most meg gyakorlatilag lenullázta a Patriotsot. Ezen a meccsen, amit Kyle Shannahan elképzelt, az mind probléma nélkül megvalósult. A 49ers támadósor azt csinált a Patriots védelemmel, amit csak akart. A futások gond nélkül mentek, Jeff Wilson egymaga 112 yardot és 3 TD-t szerzett, míg JaMycal Hasty és Kyle Juszczyk közösen további 75 yardot és 1 TD-t tettek be a közösbe. Jimmy Garoppolo ugyan eladta kétszer a labdát, de mindössze 5 rossz passza volt, a meccs nagy részében megbízhatóan játszott.

A túloldalon a támadójáték nem létezett. Newton az eddigi legrosszabb teljesítményét hozta 98 yarddal, és 3 INT-tel. Az elkapók nem tudtak elszakadni, a futások gyorsan elhaltak, a támadófalat rengetegszer megverték, gyakorlatilag minden ponton elbukott a Patriots offense a 49ers védelemmel szemben.

A meccs győztesének kiléte egy félidő alatt eldőlt. 30 perc után 23-6-ra vezetett a 49ers, viszont sokkal nagyobb volt a különbség a mutatott játékban. A legbeszédesebb statisztika, hogy félidőben a 49ers 301 yardon állt, míg a Patriots csak 59-en. Ez a későbbiek során sem lett sokkal jobb, és gyakorlatilag az egész második félidő garbage time volt. Az utolsó negyedre már Stidham is beált, de ő sem tudott semmit hozzátenni a meccshez, csupán egy újabb eladott labda jött össze neki.

A 49ers végigdominálta az egész meccset, és megérdemelten nyert. A Patriots ellenben képes volt alulmúlni a múlt heti értékelhetetlen teljesítményt is. A Broncos ellen legalább annyi pozitívumot el lehetett mondani, hogy a védelem csak mezőnygólokat engedett. Ezúttal azonban nemcsak a támadók, de a védők is teljesen el voltak veszve a meccsen. Még sok van hátra a szezonból, de ezzel a játékkal túl sokáig nem fog eljutni a csapat.

(jarred)

Green Bay Packers @ Houston Texans 35 – 20

A múlt heti óriási verés után nem számíthatott könnyű meccsre a wisconsini gárda. Különesen annak fényében, hogy a bal oldali tackle Bakhtiari vagy a két éve top formát nyújtó Aaron Jones játékára nem számíthatott a csapat. Jones hiányában elég lett volna a Texans védelemének Davante Adamsre figyelni, hiszen nincs tele a Packers skill sora rajta kívül igazán veszélyes játékosokkal. A műtét nem sikerült és a beteg is meghalt. Adams karrierrekordot ért el 195 elkapott yarddal és 2 TD-vel. Egészen egyszerűen azt verte meg, akit szembe állítottak vele, mindegy, ki volt az. Aaron Rodgers végül 4 TD-t osztott ki, 283 yard kíséretében – ez ugye azt is jelenti, hogy Adamsen kívül a Packers többi játékosa 88 elkapott yardot hozott össze. Adamsen kívöl csak egy másik WR-nek volt elkapása, az is csupán 6 yardért. A második legjobb fegyver 4 elkapással és 19 futással, összesen 104 scrimmage yarddal Jamaal Williams volt, aki remekül helyettesítette a hiányzó Jonest. A múlt héten a Buccaneers több jó blitz-cel és azzal, hogy keményen védekeztek Adamsen, meg tudta zavarni Rodgerst. A Texans a hiányzó LT ellenére sem tudott igazán nyomást helyezni az irányítóra, aki egész meccsen nyugodtan tudta megjátszani kedvenc célpontját.

A szünetre már 21-0-s vezetéssel vonultak a csapatok, miután a Texans 3 punt mellett egy kihagyott field goalt tudott csak felmutatni. A második félidőben már sikerült végre pontokat is tenni a táblára, de olajozottan akkor sem működött a gépezet. A Packers teljesen lekapcsolta David Johnson futásait, míg a levegőben Will Fuller volt észrevétlen. Hiányában elsősorban az ex-packer Randall Cobb volt megjátszható, aki 95 yardig jutott. Watson végül 300 yard fölé ment 2 TD-vel, a labdára vigyázott, de a pontversenyben nem tudta felvenni a versenyt Rodgersszel. A kihagyott field goal mellett a Texans meccse ott ment el, amikor 28-13-nál a pálya közepén nem sikerült végrehajtani egy 4&1-et, ami után a Packers végig tudott menni és lezárni a találkozót.

A Packers védelmét meg kell dicsérni, mert egydimenzióssá tették a Texanst és a passzjátékban is javarészt le tudták venni a legveszélyesebb játékost (Will Fuller). A támadóktól most nem kellett extra. Ha egy csapat csak nézi, ahogy Rodgers tömi labdával Adamst, akkor annak nem lesz jó vége. Ma nem kellettek a kiegészítő emberek, de egy komplettebb védelem ellen nem lesz mindig elég csak egy embert játékba hozni. A Texans jó úton van egy top pick irányába a drafton, pech azonban, hogy ebből mind az első, mind a második kör a Miami bírtokában van.

(alatriste)

Tampa Bay Buccaneers @ Las Vegas Raiders 45 – 20 

Lassan indult be a Buccaneers ponthenger, de végül elgázolták a pihenőhétről érkező vendéglátókat. 45 pont és még maradt is benne. Belegondolni is kemény, mi lesz itt, ha már Antonio Brown is játékra alkalmas lesz. A Tampa Bay fő fegyvere az volt, hogy nem lehetett tudni Brady épp kit fog játékba hozni. Godwin kapta ezúttal is a legtöbb célbavételt, de összesen 4 játékos zárt 5 elkapás felett és ebben Mike Evans benne sem volt. Rob Gronkowski ki lehet jelenteni, hogy végérvényesen visszatért a ligába. Az álmoskás kezdés után már múlt héten is régi fényét csillogtatta, ami most folytatódott. 62 yard 1 TD került a neve mellé, de több egyéni remek teljesítménynek köszönhető, hogy ezek a számok itt megálltak. Trayvon Mullen két leütött labdával is észrevétette magát, amiből az egyikkel egy újabb 6 pontostól fosztotta meg az ex Patriots TE-t. Sok szép játék mellett azonban az este dobása és elkapása Scotty Miller nevéhez fűződik. Brady passza pedig méltán pályázik a forduló legszebb dobása díjra.

A Raiders jól kezdte a mérkőzést. Első két labdabirtoklásukból 10 pontot tettek a táblára és úgy nézett ki, komoly kihívás elé fogják állítani a Tampa Bayt. A következő 3 támadósorozat azonban egyaránt punttal ért véget és mire újra TD-t szereztek a 3. negyedben, már 24-et szerzett az ellenfél. Ezek után még 24-20-ra is felkapaszkodtak, azonban a 4. negyedben a Bucs 3 TD-t szerzett, miközben a Raiders 2 ízben is eladta a labdát (Carr interception, melyet az újonc Winfield jegyzett, illetve egy sikertelen 4. kísérlet révén). A Raidersben úgy néz ki tényleg otthonra talált Nelson Agholor, aki ezen az estén is a csapata legveszélyesebb játékosa volt 107 yarddal és 1 TD-vel, melyben ismét voltak elképesztő elkapások.

A Buccaneers védelmében ezúttal is a LB-k emelkedtek ki. David és White uralták a pályát és minden box környéki játékra odaértek. Az igazán kiemelkedőt azonban a másodéves Devin White hozta, aki off ball linebackerként is 3 sacket tudott jegyezni. Ez ugyanannyi, mint White teljes újonc évében. Összességében pedig idén már 4-nél jár.

A mérkőzés embere azonban még így sem White lett, hanem egyértelműen a 43 éves Tom Brady, aki 369 yardot és 4 TD-t jegyzett. A túloldalon Carr sem yardban, sem eredményességben nem tudta ezeket a számokat hozni és Bradyvel ellentétben a labdát is eladta egyszer. Ráadásul egy fumble-t is majdnem a számlájára írtak, azonban ott végül úgy ítélték meg, hogy megindította már a dobómozdulatot. Az esetért csak azért kár, mert a több mint 140 kilós Ndamukong Suh-t ritkán látni majd 80 yardon keresztül “nyargalni” a labdával. A Tampa így a divízió élén, míg a Raidersnél így sincs veszve semmi. A csapat továbbra is az esélyesek között van, hogy elérjen egy wild card helyet év végén.

(alatriste)

Kansas City Chiefs @ Denver Broncos 43-16

Már október végén megkaptuk az igazi futball időt, hiszen Denverben hóesésben játszhatott egymás ellen a Broncos és a Chiefs. 2015 óta tartó rossz sorozatát nem tudta lezárni hazai környezetben a Broncos az aktuális bajnok ellen, így a két csapat utolsó 10 összecsapását a Chiefs nyerte. A sikerért olyan sokat nem kellett tenniük, jó házigazdához méltóan minden segítséget megadott a Broncos az ellenfél sima győzelméhez.

Nehéz pozitívumot mondani a Broncos offense teljesítményére, hiszen kis túlzással ha volt is egymás után két jó megmozdulásuk, akkor a következő playben szinte biztosan eladták a labdát. A 60 perc alatt négy alkalommal is eladták a labdát, amiből Daniel Sorensen révén a Chiefs egy védő TD-t is szerzett. Ha mégis keresnénk valami pozitívumot játékukban, akkor azt a futóknál kell keresni. Az egy jó jel lehet, hogy a Phillip Lindsay, Melvin Gordon futóduó összesen 147 yardot termelt, de az már kevésbé fest jól, hogy a Chargerstől érkező Gordon két alkalommal is elvesztette a labdát fumble formájában.

A védelemről már azért eszünkbe juthat jó pár pozitívum, hiszen Mahomest 200 yardon tartották, míg az újonc Clyde Edwards-Helaire mindössze 46 yardig jutott – mondjuk az már kevésbé hízelgő, hogy így is sikerült 43 pontot kapniuk. Mahomesra a nyomást is jól helyezték, hiszen három alkalommal is sikerült földre vinniük a fiatal irányítót.

A Chiefs oldaláról nézve az offense-nek nem nagyon kellett megszakadnia, hogy ilyen sima győzelmet szerezzen, hiszen a védelem is hozzátett hét pontot Daniel Sorensen pick-sixe után, valamint a special team is hozott egy touchdownt, miután Byron Pringle 101 yardon keresztül vitt vissza egy kezdőrúgást. Ezek mellett elég volt a már fent említett 200 passzolt yard Mahomestól, valamint a 101 futott yard. Támadók oldaláról még megemlíthető, hogy a Jetstől érkező Le’Veon Bell bemutatkozott és hat futásból 39 yardot ért el.

A védelem részéről pedig csak dicséretet lehet mondani, hiszen négy alkalommal is labdát szereztek, amiből egyet TD-re is visszavittek, valamint Lockra is jól helyezték a nyomást, hiszen Mahomeshoz hasonlóan a hazaiak irányítója is háromszor feküdt a hóba a védők jóvoltából. Az egységből Sorensen mellett még kiemelhető Tyrann Mathieu is, a safety egy szerzett fumble mellett még egy interceptiont is lehúzott, így a labdaszerzések felét neki köszönhetik.

Ezt a meccset hazai oldalról szerintem mindenképpen el szeretnék felejteni, amilyen gyorsan csak lehet, és az elmúlt heteket nézve gyökeres változásnak kell lennie a játékukban, ha ettől a szezontól még szeretnének valamit. A Chiefs oldalán a Raiders elleni botlást sikerült javítani már zsinórban két győzelemmel.

(kronikk)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!