Connect with us

Érdekességek

Nem lett jobb a Bears offense Nick Folesszal

A Bears 26-10-re kikapott a Ramstől hétfő este, a 10 pontból pedig hatot a védelem szerzett. Ez természetesen már korábban is benne volt a pakliban, tudni lehetett, hogy Nick Folesnak lesznek ilyen meccsei. Arra azonban nem sokan számítottak, hogy a Foles vezette támadósor stabilan gyengébben fog teljesíteni, mint a Mitchell Trubisky fémjelezte egység.

A negyedik forduló óta (ekkor lett Foles a kezdő) a Bears szerezte a legkevesebb yardot az NFL-ben meccsenként 263-mal. Míg Trubiskyvel kettőből kétszer 300 yard fölött hozott az egység (illetve a Falcons ellen is sikerült 300 yard fölött termelni, bár abban már Foles is benne volt), addig az elmúlt négy fordulóban ez egyszer sem sikerült. A korábbi 1/2-essel továbbá 22 first downt átlagolt a Bears, míg Folesszal ez a szám 17,5-re csökkent.

A fentieken kívül Foles gyengébb passer ratinget (77,6 vs. 87,4) és yard/passz mutatót (5,9 vs. 6,5) tud felmutatni, valamint meccsenként kevesebb TD-t (1,5 vs. 3) és ugyanannyi INT-et (1,5 vs. 1,5) dobott, mint Trubisky. Ráadásul még a földön sem jelent veszélyt: míg Trub 10,9 yardot átlagolt futásonként, Foles negatívban van. Persze mondhatnánk, hogy ezek csak a nyers statisztikák, de a PFF értékelése alapján is rosszabb játékot hoz a korábbi Super Bowl MVP, mint Trubisky (62,6 vs. 70,6).

Foles előnye igazából annyi lehet Trubiskyval szemben, hogy fejben jobban érti a játékot és például át tud hívni olyan playeket, amik sikeresek tudnak lenni az adott védelem ellen – erre példa a Buccaneers elleni győzelmet érő passza.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!