Connect with us

Összefoglaló

Szárnyát vagy combját?

Kansas City egyik legelegánsabb éttermének séfje megtudta, hogy az este folyamán egy étteremkritikus fog inkognitóban betérni hozzájuk. Az informátorainak köszönhetően azonnal kiszúrta a kritikust, és igyekezett minél jobban a kedvére tenni. A kritikus azonban nehéz kihívás elé állította, ugyanis bölénycombot és főtt pintytojást rendelt. A séf a bölénycombot gyorsan el tudta készíteni, szerencséjére a napokban tért haza keletről, ahonnan magával hozta egy leölt bölény húsát, arról azonban fogalma sem volt, hogyan fog pintytojást szerezni. Végül az az ötlete támadt, hogy a városban lakó cowboyt bízza meg azzal, hogy szerezze meg a tojást. A cowboy jól ismerte a környéket, és tudta is, mely fákon fészkelnek a pintyek. Balszerencséjére azonban mielőtt elindult, túl sokat ivott, és illuminált állapotban próbált meg felmászni az egyik legmagasabb fára. Már elég magasra feljutott, mikor rossz ágra lépett, ő pedig lezuhant, és kitörte a nyakát. Hiába várta tehát a séf a cowboy visszatértét, és mivel csak félig tudta teljesíteni a kritikus rendelését, így csak 3 csillagos értékelést kapott.

 Kansas City Chiefs @ Buffalo Bills 26 – 17

Zuhogó eső fogadta a csapatokat Buffalóban, ami meg is határozta mindkét csapat támadójátékát. Az eső miatt nem nagyon lehetett hosszú passzokat elindítani, így a Chiefs nem Mahomes bombáira, hanem Clyde Edwards-Helaire futásaira próbált meg alapozni, az újonc futó pedig tökéletesen teljesítette a rá bízott feladatot. 26 alkalommal kapta meg a labdát, és 161 yardot szerzett belőle, valamint 4 alkalommal a passzjátékba is bevonták őt, igaz abból csak 8 yardot ért el. TD-t nem sikerült szereznie, de mindenképp ő volt a Chiefs húzóembere.

Patrick Mahomes is egy átlagos napot zárt. Csupán 225 yardig és 2 TD-ig jutott, ami az ő szintjén már-már kevésnek mondható, de ez részben az esőnek volt köszönhető, részben pedig annak, hogy a futójáték hibátlanul működött. Ez most nem az a meccs volt, amikor 400 yardokat kellett dobálnia.

A Bills oldalán eleinte megpróbáltak Allen passzaira építkezni, aki több hosszú passzt is elengedett, viszont egyik sem volt sikeres átadás. Allen pontatlanul játszott, így a Billsnek is futnia kellett volna, de ellentétben a Chiefsszel, a futás itt nem működött. Olyannyira nem, hogy 42 yarddal Allen volt a Bills legjobb futója. Sem Devin Singlatery, sem Zack Moss nem tudta áttörni a Chiefs védelmét, ketten közösen szereztek annyi yardot, mint Allen.

Ugyan a Bills offense több sebből is vérzett, mégis sokáig nyílt volt a meccs. Félidőben még csak 3 pont volt a Chiefs előnye, és a harmadik negyed végéig nem is sikerült ezt növelni. Ám alig egy perccel a negyed vége előtt 4&inchesre Darrell Williams 13 yardos TD-t szerzett, amivel már két labdabirtoklásra növelte az előnyét a Chiefs. Itt gyakorlatilag eldőlt, ki fog nyerni, mert a Bills játékában nem volt benne, hogy egy negyed alatt 10 pontos hátrány ledolgozzon. Nem is sikerült, és a végére már csak szépíteni lehetett az eredményt.

A Chiefs tőle szokatlan taktikát választott, de működött, és ha nem is olyan magabiztosan, , de behúzta a meccset. A Bills is megpróbálta ugyanezt a taktikát, de egyáltalán nem működött, Allen pedig ezen a meccsen ilyen esős körülmények között nem tudta kihasználni a legnagyobb erősségét. Csupán 122 yardot tudott passzolni és lényegében ez döntötte a Chiefs javára a mérleget.

Arizona Cardinals @ Dallas Cowboys 38 – 10

A Cardinals jött, látott, és nagyon simán győzött. Mindezt úgy, hogy nem játszott feltétlenül jól. Legalábbis a támadók nem. Kyler Murray egy nagyon hektikus estén van túl, az egyik játékban kioszt egy tökéletes passzt, a következőben pedig csak fogta a fejét az ember, hogy már megint hova dobja. 24 passzából mindösszesen 9 volt jó, de még így is össze tudott hozni 188 yardot és 2 TD-t. Igaz ez a mennyiség nagyrészt két nagy játékból jött össze. Az egyik egy 80 yardos bomba volt Kirknek, a másik pedig egy rövid passz Hopkinsnak, aki a YAC-nek köszönhetően 60 yardot tudott adni Murray statisztikájának. Nem ez volt a legjobb meccse az irányítónak, de legalább néha képes volt megvillanni.

A Cowboys oldalán ami csak elromolhatott, az el is romlott. Elliott két egymást követő játékban vesztette el a labdát az első félidőben, és a Cardinals mindkét labdaszerzést TD-re váltotta. Daltont folyamatosan ütötték a védők, és ő ugyan próbált kihozni minél többet a helyzetből, de a társai nem segítették meg a dolgát. Gallup például egy sima TD-t ejtett el a félidő végén, amire nagy szüksége lett volna a Cowboysnak.

A Cowboys hibáit kihasználva a Cardinals 21-3-ra vezetett félidőben, viszont a hazaiak kezdhették a második játékrészt, így még lehetett reménykedni egy fordításban. Dalton azonban eladta a labdát. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az INT-et szerző Kirkpatrick ellökte maga elől Lambet, és úgy csípte el Dalton passzát. Zászló azonban nem érkezett, a Cardinals pedig ismét TD-re váltotta a labdaszerzést. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, megkezdődött a garbage time, és az egyetlen kérdés csupán az volt, hány pont lesz a végén a két csapat között.

Ez a különbség végül 28 lett. Dalton még képes volt szépíteni az eredményen, de rögtön utána Kenyan Drake szerzett egy 69 yardos TD-t, amivel végleg beverte az utolsó szöget a Dallas koporsójába.

A Cowboys Dalton vezetésével csupán 10 pontot tudott elérni. Könnyű lenne az irányítót hibáztatni ezért, de a csapattársai sem segítették a dolgát, különösen Elliott.  A Cardinals ügyesen használta ki ellenfele hibáit, és megérdemelten nyert, noha nem minden meccsen lesz elég az, hogy az irányító passzainak csupán 38%-a talál célpontot. Budda Bakert emeljük még ki, a Cardinals safetyje mindenhol ott volt a pályán és több nagy játékot is megcsinált (kierőszakolt fumble, sack, interception).

42 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
42 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tams_U
Tams_U
2020-10-20 07:25

“Csupán 122 yardot tudott passzolni és lényegében ez döntötte a Chiefs javára a mérleget.”
Valoszinu, ha nem lett volna ilyen ido, Mahomes sem ilyen hozza kepest gyengecske teljesitmennyel hozza le a meccset, plusz nem lehet tudni a Mathieu – Thornhill Safety paros mit muvelt volna a Bills WR-ekkel, szoval szerintem eleg eros kijelentes, hogy lenyegeben Allen keves yardpassza dontotte a merleget a Chiefs javara.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Tams_U
2020-10-20 09:39

Egyetértek. Mahomesról sugárzott, hogy ebben a sémában unatkozik, szerintem ritmusba sem jött, szokatlanul vacak dobásai is voltak. Amikor legalább futhatott (10x), egész boldognak tűnt.

katonadani
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-10-20 10:05

én is unatkoztam a meccsen, nem csak Mahomes :(

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  katonadani
2020-10-20 12:00

Mi összejöttünk páran, hogy ugyebár rangadó… Szerencsére volt elég pia itthon.

Jarred
Jarred
Reply to  katonadani
2020-10-20 15:10

Hát még én. És ekkor még nem tudtam, milyen szenvedés fog jönni utána.

ThySoul
ThySoul
2020-10-20 07:51

Az előzeteshez leírtam már, de osszegezve: szar minden :D
Kíváncsi vagyok mi lesz a defense sorsa, tavaly top5 egység volt, idén bottom5 konkrétan, lassan attól is tartani kell hogy a Jets nehogy megverjen minket. Nincs pass rush, futást megfogni nem bírnak, passz elleni védekezés is egy hulladék, valamiféle változás kell, mert megint one and done lesz playoffban. (Ha bejutnak egyáltalán)
4-2, jöhet a Jets önbizalom növelőnek, aztán egy (talán) sorsdöntő a Pats ellen

bjeela
bjeela
Reply to  ThySoul
2020-10-20 08:16

Az még csak hagyján, de a támadófal is egynagykalapszar, legalábbis ezen a meccsen nem brillírozott.

ThySoul
ThySoul
Reply to  bjeela
2020-10-20 08:16

Erős közepes egység, futáshoz egyáltalán nem bírnak blokkolni, passzhoz többnyire sikerül (nem ezen a meccsen :D )

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  ThySoul
2020-10-20 09:39

Hát amit futás “ellen” csináltak, azt tényleg nem lehet kitenni az ablakba. Viszont végig meccsben voltak a Kansasszel, ami azért nem kis szó.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-10-20 12:20

Idén mondjuk szinte az összes def szenved, de amit mi csinálunk tavalyhoz képest az már tényleg kritikán aluli. Kíváncsi leszek lesz e valami javulás, vagy tradelnek e valakiért, aki adhat egy nagyobb löketet a védelemnek

Danika
Danika
Reply to  ThySoul
2020-10-20 12:56

Pedig mi most mindent megtettünk értetek.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Danika
2020-10-20 14:50

Na de majd ellenetek nyerünk és úgy már mondhatjuk hogy tényleg megtettetek mindent értünk :D

Zotya
Zotya
Reply to  ThySoul
2020-10-21 14:40

Hogy én mennyire tudnék már örülni egy 1&done playoffnak…

rowi
rowi
2020-10-20 08:16

elnézve ezt a prescott nélküli cowboyst (meg úgy általában a csoportot), itt 6-10nél jobb mérleg nem lesz. és a 6-10-hez is az kell a cowboystól, hogy a washingtont oda-vissza, az eagles ellen 1-1, plusz egy win a giants vagy a bengals ellen idegenben. a többieknek pedig teljesen kizárt a 6 win

bjeela
bjeela
Reply to  rowi
2020-10-20 08:16

A mostani produkciót alapul véve kicsit optimistának tűnsz. Mindenesetre úgy tűnik, hogy McC állása nagy veszélyben van.

vabu
vabu
Reply to  bjeela
2020-10-20 08:37

Alapvetően nem sajnálom a Dallast (sőt..) de azért még talán korai McCarthyt temetni. A DC állása van inkább veszélyben az 5. legtöbb pontot szedték be ever 6 forduló alatt. Prescott kaliberű irányító kiesését pedig bármelyik franchise megérezné.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  vabu
2020-10-20 10:20

Cáfolom. Pl a Chiefs-nek fel sem tűnne, ha a sérült Prescott helyett másik irányító ülne Mahomes mögött a kispadon. :)

gyeek
gyeek
Reply to  Krisztian Fekete
2020-10-20 17:38

A srác a bokatöréséig MVP formában játszott, ha a Cowboys nem lenne olyan ócska mint ahogy az eredményük reprezentálja még szóba is jöhetett volna, 1-2 szavazatra jó lett volna minimum. Majdnem kerek másfél meccsett hagyott ki és még mindig vezeti a ligát passzolt yardokban, de ez még így is csak a kérge annak amit a pályán mutatott.

A Mahomes bandwagonre én már utolsó egyetemi évében felültem, és mostanság igyekszem kontrollálni az érzelmeimet, nehogy a nyilvános fórumokon tapasztalható felszopás Mahomes irányába és a Prescottot alaptalanul fúró (ilyen elmésnek szánt, de végeredményben kretén) poénok befolyásolják a saját megítélésem. Olyan ez a téma mint egy gyenge vicc az oviban ami már rég megfutotta a körét és unja már hallani az óvónéni és a legtöbb gyerek, de pár hangoskodó még mindig újra meg újra előveszi és nem veszik észre megukat.

Krisztian Fekete
Krisztian Fekete
Reply to  gyeek
2020-10-21 07:50

Lehet itt kreténezni, de akkor mit mondjunk arra, aki azt sem veszi észre, ha valami komoly, és ha valami inkább tréfa?
Egyébként a kedvedért megmagyarázom: Arra hívtam fel a figyelmét vabunak, hogy bizonyos franchise-oknak megvan a franchise qb-ja, ezért nem is lenne szükségük még egy Prescott kaliberű irányítóra sem. És ezzel nem kisebbítettem picit sem imádott irányítód érdemeit.

gyeek
gyeek
Reply to  Krisztian Fekete
2020-10-21 16:00

Látod, ha még azt sem veszed észre, hogy nem téged hanem a poénodat kreténeztem, akkor a személyes véleményem szerint szerint mindegy neked hogy mivel viccelődsz, csak az ezzel járó figyelem a fontos.

A szerzői kommentárod viccesebb mint maga a vicced, nincs az az ember akinek az jönne amit írtál a célzatát illetően, de azért természertesen köszönöm a segítséged. :)

Nem imádom Precottot, elég kritikus vagyok vele szemben ami azt illeti. Én csak időnként szóvá teszem a teljesen légbőlkapott kretén poénokat, most pont a tiédet szúrtam ki.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  bjeela
2020-10-20 09:48

Dehogy, a franchise QB kiesése ebben a játékban mindig mentőkártyát jelent. Egy csomó körben nem dobsz, de nem esel ki. :)

bjeela
bjeela
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-10-20 14:16

Én azért nem porszívóznék fel tüdőbe rá két vödör ciánkálit, mert ez a Jones fura egy figura.

vabu
vabu
Reply to  rowi
2020-10-20 08:22

Én azért ha nem haragszol kicsit hazabeszélnék és én egy 8-7-1-et várnék az Eaglestől, ami talán elég lehet a csoport megnyeréséhez. :)

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  vabu
2020-10-20 08:56

várni várhatsz, de mivel lassan nem tudtok kiállítani 11 épkézláb támadót egy meccsre, meglepő lenne :)

katonadani
Reply to  vabu
2020-10-20 09:01

no way hogy még 7et nyerünk :D
legjobb esetben is 7-8-1-et látok, de ez is már ilyen minden jól alakul helyzet :D

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  vabu
2020-10-20 09:48

OK, hogy nekik szurkolsz, de gondolj már ránk, semleges nézőkre is. Még a PO-ban is kínoznátok minket? :(

vabu
vabu
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-10-20 10:02

Bocs, elfelejtettem saját és csapatom érdekei elé helyezni a semleges nézők érdekeit. :)))

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  vabu
2020-10-20 12:00

Biztos vagy a saját érdekeidben? Kicsit olyanok vagytok az Eaglessel, mint amikor egy családban nagyon súlyos, gyógyíthatatlan beteg van, aki már csak szenved. Egy idő után mindig felmerül a gondolat, hogy talán jobb lenne mindenkinek, ha szép csendben elmenne. ;)

vabu
vabu
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-10-20 12:19

Tudod milyen az egyszeri szurkoló, amíg él, remél. :) Meg azért mégsem a NYJ Jetsről (vagy a Dallasról :) ) beszélünk, hanem egy nemrég SB-t nyerő, utóbbi két évben PO-ba jutó csapatról beszélsz, kérnék több tiszteletet. :))) Mi nem 90 óta várunk főcsoport győzelemre :)) (ha jól láttam a ma hajnali feliratot)

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  vabu
2020-10-20 17:38

Akkor láttam először focit, amikor a rookie (!) McNabb irányított a sasoknál, szóval nem lehet mondani, hogy (csak) az utóbbi évek miatt tisztelem a csapatot. :) Az ember persze piszkálódik, de igazából nagyon remélem, hogy lesz ez jobb is.

wolandrule
wolandrule
2020-10-20 08:22

A 28-3 kísért a szezonban, majd minden héten van ilyen állás. Az megvan, amikor már bőven a garbage time-ban, 3. és sokra a dallasi támadó kapott egy reménytelen screent, és elkapás után szaladt visszafelé előrenyújtva a labdát? :D

acsdav2
acsdav2
Reply to  wolandrule
2020-10-20 08:30

Annyiban nem stimmel a dolog, hogy 2. és 1 volt és Lamb simán megszerezte a first downt azzal, amikor a labdát elkapta. A védők megfogták, elkezdték hátra tolni ő meg el kezdett nyújtózni, mintha a first downért menne :D

wolandrule
wolandrule
Reply to  acsdav2
2020-10-20 08:35

Igazad van, én néztem be a los-t.

acsdav2
acsdav2
Reply to  wolandrule
2020-10-20 09:48

Nem mintha ez jobb színben tüntetné fel Lambet. :) Sőt! A te verziódban legalább van értelme küzdeni, mert tudja, hogy nem érte el a first downt, csak az irányt téveszti el. :D De így elképzelni se tudom mi járhatott a fejében. :)

acsdav2
acsdav2
2020-10-20 08:35

Nagyon alakul, hogy az NFC Westben senki se zárjon negatív mérleggel, míg az Eastben pedig mindenki azzal zár. :D

Danika
Danika
2020-10-20 10:50

Ez valami hitetlen csalódást keltő produktum volt, pedig azt hittem a tavalyi Rams-Ravens MNF-nél csak jobb meccsek lehetnek. Tévedtem. Bár már a hétvégén eldőlt, hogy itt az Arizona diadalmaskodik, mert megvolt a heti csoport győztes és hiába jön a kövi fordulóban dupla csoportrangadó, nem zárom ki a lehetőségét az ismételt 1 győzelemnek. Most már a 6-10-es csoportgyőztes mérleg is csodaszámba menne a szememben. Ráadásul, mivel ennyire közel vannak egymáshoz, még az sem zárom ki, hogy a játékosokért cseréljenek, hátha meglesz a Pürrhoszi győzelemnek felfogható playoff.

Jarred
Jarred
Reply to  Danika
2020-10-20 15:10

A totális mélypontot, a Jets-Browns tavalyi MNF-et még nem sikerült elérnie, de a csapatok nagyon próbálkoztak.

pritek
pritek
2020-10-20 12:24

Az istennek nem tudunk lehozni egy olyan meccset amin mindenki jol jatszana. Kylernek ezek a total homaly dobasai nagyon komolyak. Tiszta Tebow time. 24bol 9 sikeres passz. Ebbol 1 a teljes masodik felidoben. Wtf.

Danika
Danika
Reply to  pritek
2020-10-20 12:56

Akkor az idén PO, majd a következő szabadügynök piacon egy korszakos irányító érkezik hozzátok :D.

Gábor Gulyás
Gábor Gulyás
2020-10-20 13:11

Elliotról mi a véleményetek? 5 fumble idén, elég durva.

Gábor Gulyás
Gábor Gulyás
Reply to  Gábor Gulyás
2020-10-20 13:25

Csak 4, pedig hétvégén 3 volt még neki, most meg 2. De a 4 nem is olyan vészes, bár ha így folytatja, lesz vagy 10.

42
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x