Connect with us

Összefoglaló

Szárnyát vagy combját?

Kansas City egyik legelegánsabb éttermének séfje megtudta, hogy az este folyamán egy étteremkritikus fog inkognitóban betérni hozzájuk. Az informátorainak köszönhetően azonnal kiszúrta a kritikust, és igyekezett minél jobban a kedvére tenni. A kritikus azonban nehéz kihívás elé állította, ugyanis bölénycombot és főtt pintytojást rendelt. A séf a bölénycombot gyorsan el tudta készíteni, szerencséjére a napokban tért haza keletről, ahonnan magával hozta egy leölt bölény húsát, arról azonban fogalma sem volt, hogyan fog pintytojást szerezni. Végül az az ötlete támadt, hogy a városban lakó cowboyt bízza meg azzal, hogy szerezze meg a tojást. A cowboy jól ismerte a környéket, és tudta is, mely fákon fészkelnek a pintyek. Balszerencséjére azonban mielőtt elindult, túl sokat ivott, és illuminált állapotban próbált meg felmászni az egyik legmagasabb fára. Már elég magasra feljutott, mikor rossz ágra lépett, ő pedig lezuhant, és kitörte a nyakát. Hiába várta tehát a séf a cowboy visszatértét, és mivel csak félig tudta teljesíteni a kritikus rendelését, így csak 3 csillagos értékelést kapott.

 Kansas City Chiefs @ Buffalo Bills 26 – 17

Zuhogó eső fogadta a csapatokat Buffalóban, ami meg is határozta mindkét csapat támadójátékát. Az eső miatt nem nagyon lehetett hosszú passzokat elindítani, így a Chiefs nem Mahomes bombáira, hanem Clyde Edwards-Helaire futásaira próbált meg alapozni, az újonc futó pedig tökéletesen teljesítette a rá bízott feladatot. 26 alkalommal kapta meg a labdát, és 161 yardot szerzett belőle, valamint 4 alkalommal a passzjátékba is bevonták őt, igaz abból csak 8 yardot ért el. TD-t nem sikerült szereznie, de mindenképp ő volt a Chiefs húzóembere.

Patrick Mahomes is egy átlagos napot zárt. Csupán 225 yardig és 2 TD-ig jutott, ami az ő szintjén már-már kevésnek mondható, de ez részben az esőnek volt köszönhető, részben pedig annak, hogy a futójáték hibátlanul működött. Ez most nem az a meccs volt, amikor 400 yardokat kellett dobálnia.

A Bills oldalán eleinte megpróbáltak Allen passzaira építkezni, aki több hosszú passzt is elengedett, viszont egyik sem volt sikeres átadás. Allen pontatlanul játszott, így a Billsnek is futnia kellett volna, de ellentétben a Chiefsszel, a futás itt nem működött. Olyannyira nem, hogy 42 yarddal Allen volt a Bills legjobb futója. Sem Devin Singlatery, sem Zack Moss nem tudta áttörni a Chiefs védelmét, ketten közösen szereztek annyi yardot, mint Allen.

Ugyan a Bills offense több sebből is vérzett, mégis sokáig nyílt volt a meccs. Félidőben még csak 3 pont volt a Chiefs előnye, és a harmadik negyed végéig nem is sikerült ezt növelni. Ám alig egy perccel a negyed vége előtt 4&inchesre Darrell Williams 13 yardos TD-t szerzett, amivel már két labdabirtoklásra növelte az előnyét a Chiefs. Itt gyakorlatilag eldőlt, ki fog nyerni, mert a Bills játékában nem volt benne, hogy egy negyed alatt 10 pontos hátrány ledolgozzon. Nem is sikerült, és a végére már csak szépíteni lehetett az eredményt.

A Chiefs tőle szokatlan taktikát választott, de működött, és ha nem is olyan magabiztosan, , de behúzta a meccset. A Bills is megpróbálta ugyanezt a taktikát, de egyáltalán nem működött, Allen pedig ezen a meccsen ilyen esős körülmények között nem tudta kihasználni a legnagyobb erősségét. Csupán 122 yardot tudott passzolni és lényegében ez döntötte a Chiefs javára a mérleget.

Arizona Cardinals @ Dallas Cowboys 38 – 10

A Cardinals jött, látott, és nagyon simán győzött. Mindezt úgy, hogy nem játszott feltétlenül jól. Legalábbis a támadók nem. Kyler Murray egy nagyon hektikus estén van túl, az egyik játékban kioszt egy tökéletes passzt, a következőben pedig csak fogta a fejét az ember, hogy már megint hova dobja. 24 passzából mindösszesen 9 volt jó, de még így is össze tudott hozni 188 yardot és 2 TD-t. Igaz ez a mennyiség nagyrészt két nagy játékból jött össze. Az egyik egy 80 yardos bomba volt Kirknek, a másik pedig egy rövid passz Hopkinsnak, aki a YAC-nek köszönhetően 60 yardot tudott adni Murray statisztikájának. Nem ez volt a legjobb meccse az irányítónak, de legalább néha képes volt megvillanni.

A Cowboys oldalán ami csak elromolhatott, az el is romlott. Elliott két egymást követő játékban vesztette el a labdát az első félidőben, és a Cardinals mindkét labdaszerzést TD-re váltotta. Daltont folyamatosan ütötték a védők, és ő ugyan próbált kihozni minél többet a helyzetből, de a társai nem segítették meg a dolgát. Gallup például egy sima TD-t ejtett el a félidő végén, amire nagy szüksége lett volna a Cowboysnak.

A Cowboys hibáit kihasználva a Cardinals 21-3-ra vezetett félidőben, viszont a hazaiak kezdhették a második játékrészt, így még lehetett reménykedni egy fordításban. Dalton azonban eladta a labdát. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az INT-et szerző Kirkpatrick ellökte maga elől Lambet, és úgy csípte el Dalton passzát. Zászló azonban nem érkezett, a Cardinals pedig ismét TD-re váltotta a labdaszerzést. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, megkezdődött a garbage time, és az egyetlen kérdés csupán az volt, hány pont lesz a végén a két csapat között.

Ez a különbség végül 28 lett. Dalton még képes volt szépíteni az eredményen, de rögtön utána Kenyan Drake szerzett egy 69 yardos TD-t, amivel végleg beverte az utolsó szöget a Dallas koporsójába.

A Cowboys Dalton vezetésével csupán 10 pontot tudott elérni. Könnyű lenne az irányítót hibáztatni ezért, de a csapattársai sem segítették a dolgát, különösen Elliott.  A Cardinals ügyesen használta ki ellenfele hibáit, és megérdemelten nyert, noha nem minden meccsen lesz elég az, hogy az irányító passzainak csupán 38%-a talál célpontot. Budda Bakert emeljük még ki, a Cardinals safetyje mindenhol ott volt a pályán és több nagy játékot is megcsinált (kierőszakolt fumble, sack, interception).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!