Connect with us

Összefoglaló

Tovább robog a Steelers, a Ravens és a Browns, O’Brien nélkül máris nyert a Texans

Az AFC North bivalyerősnek tűnik idén, ugyanis a Steelers, a Ravens és a Browns is négy győzelmet számlál ma reggel, hiszen tegnap mindhárom gárda nyerni tudott. A Texansból pedig a jelek szerint kikerült a fék. 

Philadelphia Eagles @ Pittsburgh Steelers 29-38

A pennsylvaniai rangadó egy kicsit és egy nagyon ismeretlen elkapóról szólt. Chase Claypoolt azért a rajongók már valamennyire ismerhették, hiszen második körös játékos volt idén és 1-2 szép elkapása volt is már a profik közt, de most érkezett meg úgy igazán a színre és tette le a névjegyét. Hét elkapása volt 110 yardért és 3 TD-ért, emellett futott is egy hatpontost, egyértelműen a mérkőzés nyerőembere volt. A túloldalon Travis Fulgham nevét múlt héten ismerhette meg az, aki figyelte az Eagles-49ers mérkőzést, hiszen egy kvázi meccsnyerő elkapást mutatott be, de azt gondoltuk, egy kifutott játékról van csak szó. De nem, ugyanis Fulgham volt az elsődleges célpontja Wentznek a Steelers ellen, 13-szor vette célba (senkit nem vett célba hatnál többször rajta kívül), ebből 10 elkapás született 152 yardért és egy TD-ért. Egyértelműen benne bízott leginkább Wentz, és a másodéves WR meg is hálálta ezt, kulcsjátékokat csinált meg.

A találkozón a Steelers offense szinte azt csinált az Eagles védelmével, amit akart, Jim Schwartzot teljesen outcoach-olták. Kilenc perccel többet volt a hazaiaknál a labda, 15-ből 11 harmadik kísérletet megoldottak, Big Ben csak ilyen helyzetben 158 yardot és 2 TD-t osztott ki, emellett WR-futásokkal a bolondját járatták a Sasok védelmével (az is érdekes kérdés, vajon miért a linebacker Nate Gerryt állította Schwartz Claypoolra kulcsszituációban, lásd fenti videó). Emeljük még ki az irányítóedző Matt Canadát, akinek látványos a hatása a gameplanre motionökkel és különleges felállásokkal, play designokkal.

A labda másik oldalán viszont a Steelers védelme csalódástkeltő volt. A front még csak-csak rendben volt, szereztek öt sacket, de a secondary elég gyenge teljesítményt nyújtott. Ha nem volt nyomás Wentzen, akkor igazából szét tudta szedni a hátsó osztagot – az pedig meglepő volt, hogy az Eagles összetákolt támadófala egész jól megvédte a QB-t. Az Eagles irányítója végre jól játszott egyébként – közel sem volt tökéletes, de az idei teljesítményéhez képest kifejezetten jó volt. Miles Sanders emelhető még ki, akinek volt egy 73 yardos futott TD-je (ezen kívül viszont sokra nem ment). Zach Ertz viszont úgy tűnik, meg van lőve, 6 targetből egy labdát kapott el 6 yardért és volt egy interception is az irányába, a múlt heti találkozót is figyelembe véve 15 elkapott yardja van 11 célbavételből.

A Steelers 1979 után először kezd 4-0-val, az Eagles pedig elvesztette vezető helyét az NFC East élén.

(katonadani)

Indianapolis Colts @ Cleveland Browns 23-32

Két 3-1-es mérleggel álló csapat találkozott Clevelandben, ahol a mérkőzés két részre szedhető, pont a két félidőre. A második játékrészre a két irányító azt játszotta, hogy ki tud gyengébb teljesítményt nyújtani, szoros volt a harc Rivers és Mayfield között.

A Colts védelmének igazi erőpróba volt a Browns elleni mérkőzés, hiszen az eddig igen remekül szereplő egység először találkozott egy jobb támadósorral. Fontos hiányzója volt az egységnek, hiszen Darius Leonardnak a Bears ellen összeszedett sérülése nem jött helyre. A passzjáték ellen az első játékrészben nem sok mindent tudtak kezdeni, Odell Beckham Jr. és Jarvis Landry hihetetlen formában játszottak az első harminc percben, szinte minden feléjük tartó labdát le tudtak húzni a levegőből. A futást viszont a Colts front7 elég jól megfogta, Huntnak nagy játékot nem engedtek. Passz elleni védekezés viszont nem működött, az első félidőben már annyi passzolt yardja volt Mayfieldnek, mint a múlt héten Folesnak az egész meccsen. Négy drive-ot vezethetett a Browns 30 perc alatt, amiből 20 pontot össze is szedtek.

A másik oldalon sem volt topformában a passz elleni védekezés, hiszen a Colts is fel tudott 10 pontot tenni a táblára 3 drive-ból. A futást viszont egész szépen megfogták, hiszen az egész meccsen mindössze 68 yardot engedtek, aminek nagy részét Jonathan Taylor egy támadás során kaparta össze.

A második játékrészre azonban a két irányító mintha elfelejtett volna játszani. Mayfield két interceptiont, Rivers pedig két interceptiont és egy safetyt hozott össze. A safety az egy érthetetlen hiba volt a veterán irányítótól, hiszen saját endzone-jában elengedett passzára dobták rá az intentional groundingot, így még a Browns front7-nek földre sem kellett vinnie. Ez a két pont mellett még hetet ajándékozott a hazaiaknak, mivel egy eladott labdát Ronnie Harrison vissza is vitt TD-re.

A Colts gyorsan 17 pontos hátrányba került, de Isaiah Rodgers egyből visszahozta a reményt a győzelemre, hiszen a pick6 után rögtön egy 101 yardos kickoff return TD-t csinált az újonc cornerback. Azonban Mayfield ajándék labdáival nem tudott mit kezdeni az Indianapolis, hiszen Rivers vezetésével nem tudtak előre haladni és neki is sikerült ugyanannyiszor eladni a játékszert. Nagy javulás szükséges a rutinos irányítótól, hiszen az idei teljesítményére eddig nem lehet nagyon büszke, és a Colts meneteléséhez az ő jó játékára is szükség lesz.

Győzelmével már régen látott magasságokban a Browns, tapad a Ravens Steelers duóra, míg a Colts vereségével még pozitív mérleggel áll, a csoportban való elhelyezkedése sokban függ attól, hogy mi lesz a Titansszel a következő hetekben.

(kronikk)

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans 14 – 30

Kikerült a fék a csapatból és elindul felfelé a Texans? Ha playoff álmokat talán még korai is kergetni, az mindenképp jó jel, hogy megszerezte a post O’Brien éra első sikerét a Houston. A kezdet azért nem volt zökkenőmentes. A futások által dominált első negyedben mindössze egy field goal jött össze a csapatoknak, de már az is a Texans számára. A mérkőzés többi részén azonban egyre jobban és jobban nézett ki a Watson vezette offense. Az irányító ugyan két ízben is eladta a labdát, ezeken kívül és a meccs eleji drive-ot leszámítva minden labdabirtoklásukból pontot tudtak szerezni. Sok ízben pedig a csapattársain is látszott a felszabadultság. Darren Fells ritkán szokott 30 yardokat szaladni az elkapás után, de talán az ünneplésen lehet látni, hogy valami tényleg megindulhat a Texansnál.

A mérkőzés középső szakaszában a sokat szidott Jaguars védelem megadta a lehetőséget a csapatnak. Mind Sidney Jones, mind Jarrod Wilson remek egyéni megmozdulás után labdát tudott szerezni, de a Jaguars támadósora ezekből a lehetőségekből egy kihagyott field goalt és egy fumble-t tudott összerakni. Gardner Minshew ezúttal sem játszott rosszul. Egy fumble-t ugyan vétett, arról nem nagyon tehetett, ezek mellett pedig a 300 yard 2 TD az a game manager teljesítmény, amivel már sok csapat képes lenne meccse nyerni. Az UDFA újonc futó James Robinson ezúttal nem zárt túl nagy napot, ráadásul egy 4. downos kísérletnél egy direkt snap után el is vesztette a labdát. A nagyobb baj ezúttal is a védelemben volt. A Jaguarsnál hiányzott a 3 legjobb védő, CJ Henderson, Myles Jack és Josh Allen, a meccs közben pedig kizárás miatt még Josh Jonest is elvesztette a gárda. A labdaszerzések megvoltak, de nem tudták leparancsolni a pályáról a Texans támadóit gyakorlatilag egyszer sem.

A nyerőember a meccsen Brandin Cooks volt, aki 161 yardot szorgoskodott össze 8 elkapásból 1 TD mellett. Watson, aki 350 yard fölé jutott 3 TD mellett, az eladott labdáiról kevésbé tehetett, inkább voltak gyönyörű védőmegmozdulások és szerencse eredményei, mint az ő hibái. A védelemből Whitney Mercilust kell kiemelni, aki a kulcs fumble-t okozta a 4. negyedben, aminek köszönhetően tudta a 30-14-es előnyt kialakítani a csapat. A Jaguarst továbbra sem verik rommá az ellenfelei, de mintha ők is tudásuk alatt játszanának. A Texans számára talán még nem volt késő a váltás, és mindneképp jó jel, hogy Crennel vezetésével megvan a csapat első győzelme.

(alatriste)

Cincinnati Bengals @ Baltimore Ravens 3-27

Az 1/1-es irányító és az aktuális MVP egymás elleni mérkőzése túl sok izgalmat nem hozott. A Ravens csoportellenfelének megmutatta, hogy milyen is egy liga elit védelem, amivel a Burrowék nem sok mindent tudtak kezdeni.

Joe Burrow eddigi nem túl hosszú NFL karrierjének leggyengébb meccsét produkálta vasárnap Baltimore-ban. Ebben persze közre játszott az is, hogy előtte a fal nem tudta megvédeni, hiszen a Ravens front7 hét alkalommal is sackelni tudta a fiatal irányítót. Ilyen nyomás mellett mindössze 183 yardig jutott 63%-os passzpontossággal, touchdownt nem osztott ki, ellenben egy interception és egy fumble is a nevéhez köthető. A fumble-t pedig pont egyik volt LSU-s csapattársa, a szintén első körös Patrick Queen okozta Burrow-nak.

A passzjáték mellett a futás sem ment a legjobban a Bengalsnak, 28 kísérletből 70 yardig jutottak Mixon vezetésével. Az offense szinte egész meccsen szenvedett, a pontjaikat is csak az utolsó drive-ból sikerült megszerezniük. A védelemből megemlíthető Logan Wilson, aki egy intercepionnel járult hozzá a játékhoz, több lehetőségük is lehetett volna a labdaszerzésre, de most csak egy sikerült nekik. Ez a teljesítménytől a Bengalstól nagyon gyenge volt, de pozitívum lehet, hogy innen már csak feljebb lehet lépni.

Ez a mérkőzés nem az irányítókról szólt vasárnap este Baltimore-ban. A regnáló MVP sem a tavalyi megszokott formáját hozta, de ez a teljesítménye is bőven elég volt egy izgalom mentesmérkőzéshez. Lamar Jackson 180 yardot passzolt 51%-os pontossággal, mellette két TD és egy interception szerepelt a neve mellett és tőle szokatlanul mindössze három futott yard. Az eladott labdák száma nem rajta múlt, hogy csak egy lett. Többször is olyan helyzetből engedte le a disznóbőrt, ahonnan csak a védőknek lett volna esélyük a labdaszerzésre, de ez szerencséjére csak egyszer történt meg. Futásban a 161 yardot szépen elosztotta egymás között az Ingram, Duvernay, Dobbins, Edwards négyes.

A védelemről pedig csak magas szinten lehet beszélni. A hét sack is mindent elmond, de emellett három alkalommal még labdát is szereztek. Marlon Humphrey idei teljesítménye is kiemelkedő, most Mike Thomas kezéből ütötte ki a labdát, amit Patrick Queen vitt vissza egészen TD-ig. Marcus Petersről se feledkezzünk meg, aki Burrow átadását húzta le. A sackeket is szépen elosztották egymás között, hiszen hét játékos is egyszer vitte földre az 1/1-es irányítót.

Győzelmével a Ravens 4-1-re módosította mérlegét, de a csoportban figyelnie kell, hiszen mellettük még a Browns is ugyanígy áll, a Steelers pedig még vereség nélkül négy győzelemmel. A Bengalsnak pedig az a feladata idén, hogy felépítsék Burrow-t és a következő években egy megfelelő csapatot építsenek köré.

(kronikk)

10 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kopi3.14
Kopi3.14
2020-10-12 10:12

Tetszik ahogy az AFC North alakul, talán hamarosan négy szívós, erős csapat lesz ott.

ktms
ktms
Reply to  Kopi3.14
2020-10-12 10:30

Az mondjuk tényleg őrület, hogy 4-1-el áll a Browns és csak a harmadik tud lenni. :o Végre megy a szekér, erre brutál erős a Steelers és a Ravens is. Mondogatom is magamnak, hogy teher alatt nő a pálma.

Vicgeordie
Vicgeordie
2020-10-12 10:40

Mondjuk a “bivalyerős” AFC North-ról illik elmondani, hogy a tegnapi Colts elleni Browns-siker volt az első olyan győzelem a három csapat összes meccse közül, ami értelmezhető
(értsd: nem hulllagyenge/B-csapattal felálló/1/1 esélyes) ellenfél ellen született…

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Vicgeordie
2020-10-12 12:00

Steelers szempontból nézve az elmúlt évtizedet pont az ilyen meccseket tudták rendkívül enerváltan elveszteni minden előzmény nélkül, előtte-utána contender, SB esélyes csapatokat brillírozva megverve. Persze a csapat ettől nem lett SB esélyes, még CONF döntő esélyes sem.

redbull76
redbull76
Reply to  Vicgeordie
2020-10-12 14:00

A hullagyenge Browns egy darab veresége pont egy AFC North csapattòl van (6-38 vs Ravens).
Amùgy nagyjából jogos amit írtál. Mivel kb mindhárom csapat 4-0-val letudja az NFC East-et, jò eséllyel minenki megy a ràjàtszàsba. Ha erős a csoport ha nem.

Snagal
Snagal
Reply to  Vicgeordie
2020-10-12 14:07

nyílván az North ellenfelei azért árnyalják a képet, de hogy a colts lett volna az egyetlen “komoly” skalp? Azért a Browns előtte legyőzte a Dallas-t is (tudom nem egy combos védelem de azért a fenti hulllagyenge/B-csapattal felálló/1/1 esélyes felsorolásrba nem tenném) + a Ravens is legyőzte ezt a Browns és azért celvelandről sem mondhatóak el a fentiek egyelőre…
Szóval a te kijelentésed legalább annyira torzít mint a cikké :)

Fanyul23
Fanyul23
2020-10-12 11:11

Szerencsetlen Burrow folyamatosan az eleteert harcolt. Teljesen remenytelen volt a fal elotte. Luck tudna meselni rola hova vezet ez. Egyszeruen nem lehet igy focizni es pont.

bjeela
bjeela
Reply to  Fanyul23
2020-10-12 15:46

És nem ez volt a legdurvább meccse idén, mert volt egy 8 sackes is ugyanígy 15 QBHits-el. Ezt a kölyköt nem lenne szabad tovább játszatni ezzel a fallal, mert így rommá vernek egy zsenit, aki a franchise történetének legjobb QB-je lehetne egy elfogadható fal mögött.

Sestertius
Sestertius
2020-10-12 16:21

sajnos a támadósor harmatgyenge… :(
remélem, hogy tényleg csak altatás.. de a falnak nagyon össze kéne állnia

BenKoyack
BenKoyack
2020-10-12 17:22

Semmi köze Bob hiányának a w-hez, ezt a JAX-t bárki megverte volna, sajnos!

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x