Connect with us

Összefoglaló

Thriller Seattle-ben, meglepetés Kansas Cityben, visszatért Alex Smith

Kiélezett, izgalmas, és egyben nagyon furcsa meccset vívott a Vikings és a Seahawks vasárnap éjjel, a Raiders nagy meglepetésre, de kiváló játékkal megverte a címvédőt, a Rams@Washington találkozó pedig arról marad emlékeztes mindenki számára, hogy visszatért a pályára Alex Smith. 

Minnesota Vikings @ Seattle Seahawks 26-27

Na ez egy nagyon fura meccs volt. Az első félidőt dominálta a Vikings, 13-0-ra vezetett, ráadásul még egy 3-and-outot is kiharcolt a második félidő elején, tényleg úgy nézett ki, hogy ez most a minnesotaiak napja lesz. Ugyan Russell Wilson összes első félidei passza emberhez ment, mégsem tudott egyetlen pontot sem feltenni a táblára (ilyenre 2008 óta nem volt példa a ligában), meg voltak lőve Wilsonék igazából, nem volt átütőerő a támadásokban, a Vikings pedig jól tudott haladni.

Aztán gyorsan fordult a kocka, ugyanis a Seahawks a harmadik negyed közepén már 21-13-as előnyben volt: három és fél perc leforgása alatt három TD drive-ot vitt végig a hazai csapat, közte egy szerzett fumble-lel és egy lehalászott interceptionnel. Aztán ismét fordult a kocka és a Vikings szerzett két TD-t, plusz szerzett egy labdát Wilson passzából 5 és fél perccel a vége előtt, így 26-21-es vezetés tudatában támadhatott a félpályáról a vendég együttes.

És itt jött a mérkőzés vitatott edzői döntése. Mike Zimmer úgy döntött 2 perccel a vége előtt negyedik és fél yard helyzetben az ellenfél 6 yardosán, hogy nem rúgja be a mezőnygólt, hogy 8 pont legyen az előnye, hanem nekimegy és le akarja zárni a meccset most azonnal. A futójáték egész meccsen kiválóan működött, 201 yardot tettek meg a földön Cook, majd az ő sérülése után Mattison vezetésével, így elvárható lett volna, hogy ezt a fél yardot megoldják. A futásblokkolás viszont a legrosszabb pillanatban mondott csődöt, Mattisont megállította a Seahawks!

Wilsonéknak így a szakadó esőben két percük volt 94 yardot megtenni. A drive hőse pedig a lassan szupersztár státuszba avanzsáló DK Metcalf lett, aki megoldott egy negyedik és 10 helyzetet egy 39 yardos elkapással, lehúzott még egy 15 yardos passzt, majd a mindent eldöntő játéknál, negyedik és goalnál ő szerezte meg a meccsnyerő TD-t is.

A Seahawks úgy nyerte meg ezt a mérkőzést, hogy egyetlen egy harmadik kísérletet sem oldott meg az egész találkozó során, így érte el története első 5-0-s idénykezdetét. A Vikings összességében nem panaszkodhat, egyértelműen előrelépett a gárda a borzalmas szezonkezdet után, és a meccs nagyobb részében jobban játszott ellenfelénél. Mike Zimmer viszont a(z egyébként bőven védhető) döntése eredményeképp szét lesz szedve a média által.

(katonadani)

Las Vegas Raiders @ Kansas City Chiefs 40-32

Országos egyes mérkőzés, a fogadóirodák 1,1-es oddszot adtak a címvédő Chiefs győzelmére, amit a Derek Carral felálló Raiders még soha nem tudott megverni idegenben (0-6). Ehhez képest a vendégek minden téren felülmulták és dominálták a Chiefst, nagyon régóta nem fordult elő hasonló Andy Reid fiaival.

Kezdjük ott, hogy Patrick Mahomes, és úgy általában az egész támadósor gyenge napot fogott ki. Az irányító 43 passzából csak 22 volt jó, volt pár elkapkodott döntése, egy elég csúnya interceptionje (még ha negyedikre is, amikor eldőlt a mérkőzés), a második félidőben teljesen levette a pályáról az eddig nem túl acélos Las Vegas-i védelem. Ebben nagy szerepe volt a támadófalnak, ami több nagy játéktól és egy zseniális Hill TD-től is megfosztotta az offense-t a rengeteg szabálytalanság miatt.

Itt rögtön jegyezzük is meg, hogy a Raiders védelme 150 százalékos teljesítményt nyújtott. Ugyan lassan indult be a szekér, de főleg a második félidőben jól működött a coverage (hét leütött passz), Mahomes esetenként 4-5 másodperc után sem talált üres embert, illetve emiatt a védőfal is képes volt nyomást gyakorolni, ami három sacket és több holding büntetést eredményezett.

A másik oldalról nagyon elszámolta magát a Chiefs, az eddig többnyire kiváló munkát végző defense-t nagyon megégette Derek Carr és Jon Gruden. A hagyományos futást többnyire sikerült megfogni, valószínűleg az volt az alapkoncepció, hogy Josh Jacobsot kivegyék a játékból, aztán Derek “Checkdown” Carr ötyardos passzait majd csak sikerül levédekezni.

Ehhez képest előjöttek a kreatív hívások, Carr – ahogy Jarred fogalmazott – Russell Wilsonra itta magát, majd a saját Tyreek Hilljével csinálta ki a Chiefst. Henry Ruggs két elkapásból 118 yardot és egy TD-t szerzett, de Nelson Agholor is két elkapásból szerzett 67 yardot és egy TD-t, illetve Hunter Renfrownak is volt egy 47 yardos elkapása. Három játékos is 30+ yardos átlaggal halászta le Carr passzait, ami abszolút váratlanul érte a Chiefs védelmét. Gruden és stábja egyszerűen outcoacholta Andy Reidéket, aminek egy meglepően magabiztos győzelem lett a vége.

(renningan)

Los Angeles Rams @ Washington Football Team 30 – 10

Történt pár szép dolog ezen a mérkőzésen, de hát ha maga Oprah Winfrey futott volna TD-t, az se lett volna akkora hírértékű, minthogy ALEX SMITH visszatért a ligába. A kis híján 2 évvel ezelőtti horrorsérülése után Alex Smith újra pályára lépett az NFL-ben. Mindez azért történt meg, mert a kezdőnek kinevezett Kyle Allen egy helmet to helmet ütés után le kellett ballagjon a pályáról. Haskins nem öltözött be a mérkőzésre, így úgy érzem minden NFL kedvelő legnagyobb örömére láthattuk Smitht újra a pályán. Ilyenkor a meccs 1-1 nagy jelenetéről, TD-ről szoktunk videót linkelni, de most Smith első passza kerül be az összefoglalóba, amit szerencséje volt az állva tapsoló családja előtt célba juttatni.

Sem ő, sem Allen nem játszott jól egyébként. A labdára vigyáztak, de mozgatni nem tudták az offense-t. A csapat egyetlen playmakerével, Terry McLaurinnal egyiküknek sem volt meg igazán az összhang, és a Football Team egyetlen TD-jét egy Kyle Allen futás eredményezte. Azt azonban jó volt hallani, hogy Allent tisztázták az agyrázódás protokol alól a meccs alatt, de Rivera úgy döntött nem cseréli vissza az irányítókat. Érdekes lesz látni, hogy ki lesz a következő hetekben a csapat kezdő QB-ja azok után, hogy erre a meccsre Haskins be sem öltözött – állítólag Allen fog kezdeni jövő héten.

Természetesen nem véletlenül nem tudott lendületbe kerülni a hazaiak támadósora. Aaron Donald, Troy Reeder és az egész Rams front terror alatt tartotta a mindenkori irányítót. Donald 4 (nem, nem elgépelés), míg Reeder 3 sacket jegyzett a meccsen. A Rams pedig összesen 8-szor vitte földre az aktuális irányítót. Mi lett ennek az eredménye? 10 washingtoni punt, amivel ritkán szoktak meccset nyerni a csapatok.

A Rams a győzelmét tehát elsősorban a brutális védőteljesítményének köszönheti, de természetesen a támadók csak feltettek 30 pontot a táblára. Goff 300 yard felett zárt 2/1-es TD/INT mutatóval. A Woods, Everett, Kupp trió közül most egyik sem emelkedett ki túlzottan, de mind a passz, mind a futás csapatszinten működött. A Rams könnyen lépett túl a fővárosiakon, így már mind a 4 NFC East cspaatot megverte és tartja a tempót a liga talán legkeményebb csoportjában.

(alatriste)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!