Connect with us

Összefoglaló

A Steelers nyerte az örökrangadót, hosszabbításban nyert a Saints, elbaltázta a Lions

A hétvége legjobban várt mérkőzését nagy csatában a Steelers tudta behúzni, hosszabbításba torkollott a Saints@Bears találkozó, a Lions már-már szokás szerint saját magát verte meg, a Chiefs pedig jó játékkal hozta a kötelezőt. 

Pittsburgh Steelers @ Baltimore Ravens 28-24

A forduló egyik legjobban várt mérkőzése mindenképpen az AFC North rangadója volt, ahol az eddig veretlen Steelers látogatott az ősi rivális Ravens otthonába. Izgalomban nem volt hiány, hiszen az utolsó másodpercig kérdéses volt, hogy ki nyeri a meccset, végül a kevesebbet hibázó támadóegység bizonyult jobbnak.

Nem éppen álomszerűen indult a mérkőzés a hazaiak számára, hiszen rögtön a mérkőzés elején egy Lamar Jackson pick-sixet láthattunk, az MVP eladott labdáját Robert Spillane vitte az end zone-ba. Ennek ellenére ezek után a hazaiak magukhoz tértek és a félidő végére 10 pontos előnybe kerültek köszönhetően a remek védekezésnek, ami miatt a Roethlisberger vezette támadók egyáltalán nem tudtak előre haladni, passzolásban mindössze 23 yard állt a statisztikában a nevük mellett.

A második félidőre változott a játék képe, hiszen Roethlisberger vezetésével a passzjáték legalább beindult és végül 21 pontot tudtak a táblára feltenni a második 30 percben. Big Ben végül 182 passzolt yarddal, két TD-vel és ami a legfontosabb, eladott labda nélkül tudta befejezni a mérkőzést, és ez volt a döntő, hiszen a másik oldalon az eladott labdák okozták a vereséget.

A regnáló MVP, Lamar Jackson négy alkalommal is elvesztette a labdát, amiből az ellenfél tudott pontokat szerezni. Két interception és két fumble köthető nevéhez, ami végül pont elég volt ahhoz, hogy ne tudják megnyerni a mérkőzést. Jackson 208 passzolt yarddal és két TD-vel zárta a mérkőzést a négy eladott labda mellett.

Egész mérkőzést tekintve a két offense között a legnagyobb különbség a futásban volt. A Ravens jóval többször is próbálkozott, végül J.K. Dobbins 113 futott yardjának is köszönhetően 265-ig meg sem álltak, pedig eddig a meccsig a Steelers védelme jól védekezett futás ellen – Tyson Alualu korai kiesése így fájónak bizonyult. A Pittsburgh futójátéka ezzel ellentétben nem tudott beindulni és Conner végül csak 47 yardig jutott.

A mérkőzés hősei végül a védelmek voltak. Hazai oldalon a támadókat főleg az első félidőben jól fogták meg és ők is szereztek egy labdát Marcus Petersnek köszönhetően. A futójátékot jól fogták meg és Big Bent sem engedték 200 yard fölé, ez mégsem volt elég a győzelemhez, mert a Steelers védelme még jobb teljesítménnyel tudott előállni. Bántóan simán haladt futással a Ravens támadó egysége, de fontos pillanatokban tudott a védelem előre lépni és hibába kényszeríteni Lamar Jacksont.

A vereség mellett még egy dolog miatt fájhat a hazaiak feje, hiszen rögtön a mérkőzés elején elvesztették a héten nagy szerződést kapó Ronnie Stanley-t, akinek a szezon hátralevő részét ki kell hagynia. Stanley hiánya egy kicsit meg is látszott, hiszen négy alkalommal is sackelték Jacksont.

Győzelmével a Steelers még mindig veretlen (a ligában egyedül), és már két győzelemmel van a csoportban a Ravens előtt.

(kronikk)

New Orleans Saints @ Chicago Bears 26 – 23

Csendesen indult a mérkőzés a csapatok számára. Az első negyedben mindkét gárda hosszú nyitó drive-ot vezetve tudott field goalt elérni, ami a nagyszünetig is csak 13-10-es Bears előnyig hízott fel. A Bears védelme több ízben is meg tudta állítani a rendszerint Kamarára támaszkodó vendég támadósort, így megadva a lehetőséget, a támadóknak, hogy még a szünet előtt komolyabb előnyt tudjanak kiépíteni. A Bears támadósor azonban nem élt a lehetőséggel. Egy kihagyott Saints mezőnygól után masírozott végig a pályán a Bears, ahol igazából két gyönyörű Foles passznak köszönhetően tudtak TD-t szerezni. A hatpontost Allen Robinshon húzta le, de a drive játéka az alább látható 53 yardos passz volt, ami a leghosszabb idei Bears play volt a levegőben.

Az 5. körös újonc Darnell Mooney nem utoljára mutatott be nagy játékot, hiszen a csapat második TD-jét is ő szerezte. Rajta kívül nem túl nagy meglepetésre Allen Robinson volt kiemelhető. A 87 elkapott yard nem egy lehengerlő statisztika, azonban rengeteg kulcs elkapása volt és egyértelműen látszódott, ki ennek a Bears támadósornak a legjobb játékosa.

A túloldalon a félidő utolsó támadósorozatát is beleértve 5 labdabirtoklásból 4 esetén sikerült pontokat a táblára írni, míg a Bearsnek egyszer sem, így 23-13-as előnyt épített ki a vendég csapat. Az utolsó negyed nagy fordításának köszönhetően, amiben rengeteg 3. és 4. kísérletet is meg kellett oldani a hazaiaknak, a Bears végül Santos 51 yardos rúgása után hosszabbításra mentette a találkozót.

A ráadást a Saints kezdhette, de a pozíciócsatát leszámítva nem volt túl sikeres a támadósorozat. A Saints szerzett pont nélkül adtá át a labdát, de a védelmük kétszer is 3 és hosszú kísérlet elé állította a Bearst. Akárcsak az egyenlítő drive-okban, itt sem tudott a Bears gördülékenyen haladni és a második hosszú first down kísérletet már nem tudták abszolválni. A Saints a saját térfelének közepéről indíthatta el végül a nyerő drive-ot, aminek végén a meccsen egyébként egyszer már 27-ről hibázó Will Lutz 35-ről sikeresen a kapufák közé talált.

A mérkőzés végig szoros volt és a csapatok is hasonló erőt vonultattak fel. Szerzett yardokban sem volt nagy különbség és egy Nick Foles INT-en kívül vigyáztak a labdára. A Saints ezúttal is Alvin Kamarára támaszkodott, aki végül TD-t nem szerzett, de 163 yarddal csapata legjobbja volt. Rajtuk kívül a Saints defense alapvetően jobban tudta talán uralni a mérkőzést, legalábbis több negatív yardos szereléssel és sackkel nehezebb 3. kísérleteket erőszakoltak ki. Az irányítók csatája közel egál lett, mindketten majdnem 280 yardot és 2 TD-t szereztek. A meccsen még egy QB-t ki lehet azonban emelni, hiszen Taysom Hill megszerzete az idei első elkapott hatpontosát.

A hét legérthetetlenebb jelenete cím is kiosztható a mérkőzés után. Nehéz lenne finomítani, a Bears WR Javon Wims egy play után komótosan odasétált a Gardner-Johnsonhoz és szó szerint elkezdte püfölni. Az előzmény az volt, hogy az előző drive-ban CGJ kiszedte Wims fogvédőjét a helyéről, azonban az elkapó utána nem tudott egyből revansot venni, mert lekapták a pályáról. Így megvárta a Saints támadását (11 való életbeli percet töltött a padon), addig tervelte ördögi bosszúját, majd az első játék után megtalálta a gonosztevőjét, hogy az ő fogvédőjét is elvegye – végül kicsit több lett a történetben. A jelenet után természetesen kiállították az elkapót.

Az idei évben először dome-on kívül játszó Saints így mérlegben beérte a ma a Giantshez utazó Tampa Bayt, míg a Chicago bánhatja az elszalasztott lehetőséget, és nem tudott a szintén botló Green Bay elé kerülni.

(alatriste)

Indianapolis Colts @ Detroit Lions 41-21

Minden hétre kijut egy olyan mérkőzés, ahol azt láthatjuk, hogy egy csapat hogyan próbálja megverni saját magát. Ezen a héten ezt a szerepet (többek közt) a Detroit Lions töltötte be.

Idén már szokás szerint a Lions jól kezdte a mérkőzést és egy blokkolt punt utáni jó kiinduló pozíciónak köszönhetően 7-0-s előnyben volt az első negyedet követően, amivel már +39-es a pontkülönbsége az első 15 perc után a detroiti csapatnak. Az előny ellenére érdekes volt látni az első negyedes labdabirtoklást, a Coltsnál volt a disznóbőr 13:14-ig, még a maradék 1:46-ban a Lionsnál, mégis a hazaiak vezettek. A leolvadást most azonban kisebb előnyről kezdték, a második negyedben már három TD-t kaptak.

Egy dologban hasonlított egymásra a két támadó egység: a futójáték nem akart menni. A Lions oldalán 13 próbálkozásból 29 yard jött össze, de első próbálkozásra rendre futójátékot hívtak, hiába nem ment a csapatnak. A másik oldalon főleg Jordan Wilkinsnak köszönhetően végül nem lett olyan borzalmas a földön megtett yardjuk száma. 119 yardot sikerült elérni 3,1 yardos átlaggal, ebből Wilkins szerzett 89-et. A második körös Jonathan Taylor 11 próbálkozásból jutott 22 yardig. A harmadik Colts futó is megemlíthető, hiszen Nyheim Hines két elkapott TD-t is bemutatott.

Az irányítóknál a szezon eleji formáját nézve jogosan kritizálták Philip Riverst, de az utolsó két meccsre már összeszedte magát. Az utóbbi két mérkőzésén hat touchdownt osztott ki és közben csak egyszer adta el a labdát, fontos lenne a Colts offense számára, hogy ezt a formáját állandósítani tudja. Matthew Stafford is eljutott három TD-ig a mérkőzés végére, de közben ő két alkalommal eladta a labdát, amiből az egyik pick-six lett Kenny Moore jóvoltából, aki első TD-jét szerezte az NFL-ben.

És akkor most térjünk ki a mérkőzést döntő hibákra. Volt egy rossz sorozata a Lionsnek, aminek köszönhetően nem lehetett szoros a mérkőzés vége. Jól kezdték a második félidőt, hiszen feljöttek 20-14-re és már az ellenfél térfelén jártak újra, amikor Darius Leonard kiütötte Stafford kezéből a labdát fumble-t okozva, a szerzett labdából a Colts TD-t szerzett. A következő támadójátéka a Lionsnek a már fent említett pick-six volt, majd ezután lévő támadás elején sack és leütött labda következett. Ez a négy játék alatt az ellenfél feltett a táblára 14 pontott, ami már elég volt a sima győzelemhez. Amíg ezeket a hibákat nem javítják ki, addig nem lesz sok esélye a Detroitnak az előrelépésre.

A védelmekre kitérve a Colts front7 Darius Leonard visszatérésének köszönhetően ismét megmutatta, milyen erős. A futást már említettük, hogy jól megfogták, ezen kívül még öt alkalommal sackelték Staffordot. A másik oldalon a védelemtől hiányoztak a labdaszerzésekm amik a Colts oldalán megvoltak, és még egy-két teljesen felesleges sárga zászlóval is segítették az ellenfelet. Elég csak megemlíteni Danny Sheltont, aki harmadik kísérletnél a már sackelt Philip Riverst vitte bőven sípszó után földre, amivel folytathatta támadását az Indianapolis és TD-t is szerzett belőle. Ezek a hibák nehezen férnek bele.

Győzelmével a Colts utolérte csoportja élén a Titanst, míg a Lions vereségével újra negatív mérlegbe került.

(kronikk)

New York Jets @ Kansas City Chiefs 9-35

Mit lehet elmondani egy meccsről, ahogy az egyik csapat 20 pontos favorit volt és a felek ehhez mérten is játszottak? Nem sok mindent. A Jets továbbra is egy lélektelen gárda képét nyújta minimális tehetséggel a rosteren és pocsék edzői teljesítménnyel -a múlt heti második félidős 4 yard után most 63-ig jutott a gárda két first downnal és öt three-and-outtal. Sam Darnoldnak nyilván nagyon nehéz dolga van, de ha igazán franchise QB matéria lenne, akkor csak meg-megvillanna néha. Quinnen Williams lehet fény az éjszakában, most is jól játszott a körülményekhez képest, és az újonc elkapó, Denzel Mims is úgy nézett ki a meccs elején, mint egy remek találat a drafton – aztán viszont hamar eltűnt.

Legalább Le’Veon Bell bosszúját nem kellett elszenvednie a Jetsnek, a futó 6 futásból csak 7 yardot szerzett, de azért a levegőben hozzátett 31 yardot 3 elkapásból. Szükség nem volt rá, ugyanis Mahomesék a levegőben szétszedték a Jetset, az irányító parádésan játszott, 416 yardot és 5 TD-t ért el, 10 játékost is megtalált labdával. Középen Travis Kelce (8/109/1), a szélen Tyreek Hill (4/98/2) riogatott elsősorban, de Mecole Hardmannek és DeMarcus Robinsonnak is volt TD-je és kettejüknek együtt bő 150 yardja. Makulátlan teljesítmény volt ez a Chiefs offense-től, és a védők is jól teljesítettek – tegyük hozzá, egyik egységnek sem volt nehéz dolga.

És hogy a speciáls egység ne maradjon ki a dicséretekből, egy trükkös puntot ők is megcsináltak.

(katonadani)

17 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
17 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
3 years ago

A Bears meccsnek csak a hosszabbítását láttam. Szerintem Foles simán végigment volna (pontosabban elég lett volna FG-ig), ha nem lyukas kezűek az elkapói, egymás után két jó passzot is elejtettek.

bjeela
bjeela
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

Émmá nem hergelem magam ezen. Evvan. Fo(le)s az egész.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  bjeela
3 years ago

Most látom, hogy a chicagobears.com is így látta:
The Bears took over at their own 19 and picked up a first down on Foles’ 17-yard pass to a diving Allen Robinson II on third-and-15. But the Bears had to punt after Anthony Miller and Jimmy Graham dropped passes and Foles was sacked.

bjeela
bjeela
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

Régóta mondom: Csikágóba ne gyöjjön rendes QB, mert elrontjuk, akárki legyen is az.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
3 years ago

A kollégám küldte még az éjjel SMS-ben:
Ha Lamar Jackson korábban születik, méltán lehetett volna Mátyás király legjobb katonája, mert
1. már ránézésre is illett volna a Fekete Seregbe :)
2. bátran rárohant az ellenségre
3. igazságos volt, mint a királya, mert egyformán osztotta a labdát barátnak és ellenségnek.:)

acsdav2
acsdav2
3 years ago

1. Az idei Jacksonnal nem kontender a Ravens. Idén konkrétan olyan játékot hoz a legfontosabb meccseken, ami alapján még az is megkérdőjelezhető, hogy franchise QB-e.
2. A Steelers most már nagyon is kontender. Big Ben-ben nincs bent egy egész meccsnyi jó játék, de akár ez is elég lehet, ha a PO-ban övék lesz a pihenőhét. Most már komoly esély mutatkozik rá, hogy a Chiefs elől elhappolják az 1.helyet. Mahomesnak a Brady-Brees duó ellen nagyon nehéz meccsei lesznek. Ott 1 vereség min sanszos. A Steelersnek 1 vereség így belefér, de talán kettő is a Ravens-Browns meccseken.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
3 years ago

“…addig tervelte ördögi bosszúját, majd az első játék után megtalálta a gonosztevőjét, …”
Igazán tiszteletre méltó, hogy fel akarta eleveníteni a chicagoi gengszter hagyományokat, habár, ha jól emlékszem, Al Capone a Valentin-napi mészárlást nem egy fogvédő miatt rendezte…

bjeela
bjeela
Reply to  Megawatt Szvetozár
3 years ago

De annyiban van párhuzam, hogy Moran benyúlt Al komfortzónájába, amit Al nem tűrhetett. Amúgy a vége mindkettőnek szar lett, de Al járt rosszabbul: Capone-t először kiközösítették, majd jött az adócsalás és a börtön, ami után már csak vegetált. Vélhetően Wims is pórul jár és nem kell ezután senkinek sem.

bjeela
bjeela
3 years ago

Wimset majdnem elfelejtettem felemlegetni: a csávó egy rönk. Legalább kitolt volna a fél szemével, de az agyhalott a saját kezét veri szét Garner sisakján, hogy aztán kiállíttassa magát és nagy valószínűséggel egy életre eltiltsa magát az NFL-ből, merthogy nem akkora szám az ipse, hogy a várható eltiltása után kaparjon érte akárki is. Konkrétan a családja és a saját tuti megélhetését veszélyeztette ez az igazi hülye. Viszont legalább példát mutatott arról, mit ne csinálj soha az NFL-ben, vagy úgy egyáltalán a sportban. Remélem sosem látjuk.

Sestertius
Sestertius
3 years ago

“A második félidőre változott a játék képe, hiszen Roethlisberger vezetésével a passzjáték legalább beindult” – ezen azért mosolyogtam… ha nincsenek érthetetlen bírói fújások, akkor semmi sem indult volna sehova.. gyakorlatilag csak kamu dpi-vel tudott előre menni a Steelers, Futójáték úgy en bloc nem létezett..
A védelmek nagyon jók voltak, nagyon szoros volt a meccs, mi futásban sokkal jobbak voltunk, így ha nincs a két int és/vagy a hathatós zebrasegítség, akkor meglett volna.. de a kettő együtt már sok volt..
őszintén szólva engem a Stanley sérülés bosszant a legjobban… az OL idén nem volt a legacélosabb, szóval ez rohadtul nem hiányzott..

Balázs Soós
Balázs Soós
Reply to  Sestertius
3 years ago

Igen, igazad van. Láttam ahogy a zebrák dobálták az inteket és nyomatták a fumblet😁 Mondjuk a futás tényleg nem ment, de azért nem csak kamu dpi volt

Sestertius
Sestertius
Reply to  Balázs Soós
3 years ago

jah.. 3 ból 1 kb fújható volt… de olyan is volt ami inkább volt OPI mégis DPI nek írták..
És akkor nem beszéltünk a kamu holdingról, kamu illegal motion, Judon kiállítása.. stb stb..
3-30 vs 9-110 a büntetések aránya, és akkor még nem beszélünk Judon vicc kategória kiszórásáról
Gyakorlatilag a Steelers O egyetlen épkézláb drive-ja (amit a cikk “a passzáték beindult” ként aposztrofált) azért mehetett tovább mert asszem 3 hosszú zászlót kaptunk, köztük az a teljesen röhejes DPI, ami inkább volt OPI mint nem..
Nyilván hosszú távon kiegyenlítik magukat a hibák, abszolut nem szenvedek patsfun kórban, nem gondolom, hogy a bírók direkte Steelers győzelmet akartak..
DE azt ténynek láttam/gondolom, hogy kb 5-6 kérdéses szitu MINDEGYIKÉBEN, kulcsszituációkban ellenünk döntöttek

Balázs Soós
Balázs Soós
Reply to  Sestertius
3 years ago

Kicsit eltúlzod. Tényleg egész jól haladtak a második félidőben. A kiállítás valóban vicc kategória. Tisztán látszott, h nem akarta lecsapni a zebrát. De azért vicces volt😁😁 Persze holló szurkolóként gondolom nem annyira

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Sestertius
3 years ago

Ennél kevesebbért is szórtak már ki játékost a zebrák, szóval onnan nézve meg lehetett adni. Persze ennél többel is lehetett pályán maradni.

Sestertius
Sestertius
Reply to  Kopi3.14
3 years ago

Ez a problémám.. hogy volt 5-6 olyan szitu amit lehetett volna máshogy is fújni.
De az összes ellenünk jött. Ha lett volna 3 ide 3 oda, akkor ez van, egyszer dob a gép, egyszer elvesz

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Sestertius
3 years ago

A kizárást megelőző jeleneteket nem láttam, így csak tippelek, hogy gyorsan meg akarták fogni az indulatokat, azért lett szigorúbb a verdikt. Illetve lehet a semmi és a kizárás között mást adni?

acsdav2
acsdav2
Reply to  Sestertius
3 years ago

1. Az illegal motionre azt mondta a Bencsics, hogy jogos büntetés volt, mert nem telt el 1 mp a snap és a TE(?) megállása között.
2. Jackson TD futásánál is adható volt a holding.
3. Judon kiállítása is teljesen jogos. Azért mert a segédedződ visszafog, hogy ne csináld tovább a balhét nem kellene úgy csapkodni, hogy a bírót is eltalálhatod vele.

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x