Connect with us

Hír

Elvett egy draft picket a Raiderstől az NFL

Az NFL kiosztotta eddigi legnagyobb büntetését a COVID-protokollok be nem tartásával kapcsolatban. A liga megbüntette a Las Vegas Raiders csapatát 500 ezer dollárra, ezen kívül a 2021-es hatodik körös draft cetlijét is elvette a csapatnak, illetve Jon Gruden is köteles befizetni 150 ezer dollárt a közös kasszába, írja Charles Robinson.

Ez volt a negyedik büntetése a Raidersnek idén, így visszaesőnek számít, ezért a magasabb büntetés. Az NFL korábban a Titanst 350 ezer dollárra büntette meg a COVID-protokollok be nem tartása miatt, és ugyan a fertőzés mértéke a Raidersnél nem érte el a Tennesseeben tapasztaltakat, alapvetően a folyamatot bünteti a liga.

Először Gruden maszkviseletének hiánya miatt csapott le az NFL a főedzőre és a csapatra egyaránt, majd nem sokkal később Derek Carr, Darren Waller és további játékosok kaptak bírságot, amiért egy jótékonysági rendezvényen nem tartották be az előírásokat (maszk nélkül fotózkodtak és osztottak aláírást). Ezen kívül a csapat illetéktelen személyeket engedett az öltözőbe, ez volt a harmadik vétség. Legutóbb pedig Trent Brown pozitív koronavírustesztje körül volt a probléma, ugyanis a játékos nem viselte a kontaktkutatáshoz szükséges karperecét és a támadófalemberek úgy tartottak meetinget, hogy nem viselték a maszkjaikat.

A Raiders így már összesen 1,2 millió dollártnyi büntetést volt kénytelen befizetni a közös kasszába.

25 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ducksfan
ducksfan
2020-11-06 07:42

Elveszik a hatodik kör? Ha ez nem tanítja tisztességes maszkviseletre a csapatokat, akkor semmi…

ThySoul
ThySoul
Reply to  ducksfan
2020-11-06 09:21

Nem mintha nem lenne atom szánalmas hogy a Titans hülyeségéért (amiért össze vissza kellett variálni a menetrendet) kap egy kis aprós büntetést, mástól meg draftpicket vesznek el. Igen, visszaesők, de látott idén valaki meccset? Agyba főbe lehetne büntetni mindenkit, meccsenként van vagy 10 jelenet hogy a HC-n vagy az OC-kon nincs maszk.

katonadani
Reply to  ThySoul
2020-11-06 09:36

a Titans igazából egyszer vétkezett, csak abból nagyobb fertőzés lett. A Raiders ellenben folyamatosan figyelmen kívül hagyja a szabályokat. Szerintem ez nagyon nem mindegy. A kisebb büntiből láthatóan nem tanultak, vagy nem érdekelte őket, keményebben kellett fellépni.
És nem a meccsről van szó itt már, hanem meccsen kívül, pedig nem olyan bonyolultak ezek a dolgok azért, hogy vedd fel a karpereced meg a maszkod.

(Ittas vezetés mondjuk jó párhuzam? Titans egyszer vezetett ittasan, akkor nagy balesetet okozott, Raiders többször vezetett ittasan, de kisebb koccanásokkal megúszta, mert szerencséje volt. Az első pár koccanásnál csak kisebb bírságot kaptak, de nem tanultak belőle, így kellett a nagyobb bünti.)

ThySoul
ThySoul
Reply to  katonadani
2020-11-06 09:57

Csak akkor a Titans ittas vezetés is olyan hogy abban meghaltak vagy tizen :)
Nem magával a csapattal van bajom, csak idegesít, hogy ugyan egyszer cseszték el, de akkor mocsok mód, es szinte semmi büntit nem kaptak érte.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  katonadani
2020-11-06 10:02

a példa nem túl jó, mert ittasan az egyszeri halálos balesetért kaphatsz 10 év letöltendőt is akár, míg a többszöri apró, anyagi kárral járó koccanás összesen nem lenne annyi szabveszt :)

katonadani
Reply to  Vicgeordie
2020-11-06 11:28

okay, fair.
akkor mondjuk egyik gyereked egyszer játszik egy vázával és elejti. Nyilván kap egy ejnye-bejnyét, ne csináljon többet ilyet. A másik gyerek meg hetente dobálgatja a vázát a magasba, és ugyan eddig nem esett le, de látszik, hogy bármikor leejtheti. Csak figyelmezteted elsőre-másodjára, hogy ne játsszon a vázával. De ha ötödjére is csinálja, akkor már keményebben szólsz rá.

LG
LG
Reply to  katonadani
2020-11-06 12:58

Oh, ezt a példát vegyük egy enyhe utalásnak? ;) (előjött az apai vénád? :D ) Ha igen, akkor mikor gratulálhatunk? :)

katonadani
Reply to  LG
2020-11-06 13:07

haha még nem :D

Gábor Gulyás
Gábor Gulyás
Reply to  ducksfan
2020-11-06 12:58

Azért fájó lehet a pick elvesztése, Kelce, Antonio Brown , Bethea , Brady, mind 6. körös pickek. Oké, baromi nagy lutri, de ha lehetőséged sincs megpróbálni, az azért kellemetlen.

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  ducksfan
2020-11-06 16:00

Nono! Ha annak idején elveszik a Pats hatodik körét, akkor most nincs Brady :)

ducksfan
ducksfan
Reply to  Megawatt Szvetozár
2020-11-06 17:09

elviszik hetedikben :)

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2020-11-06 11:58

Kár, hogy az NFL-nek,mint sportszervezetnek,semmi joga nincs járványügyi intézkedéseket hozni.Az,hogy nincs járvány,az egy külön történet.Nyomkövető eszköz viselését a bíróság szokta elrendelni bűnözők esetében.Még jó, hogy nem akarják viselni.Ti pedig beszélgessetek a semmiről,abban jók vagytok.

Rynald
Rynald
Reply to  Tibor Cseh
2020-11-06 12:42

Biztos nincs joguk hozzá, ezért csinálják, és ezért fogadja el ezeket a csapatok nagyrésze. De te ezt bizonyára jobban tudod otthonról.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Tibor Cseh
2020-11-06 13:12

Az NFL, mint a bajnokság szervezője megszabhatja a részvétel feltételeit a csapatok számára. A csapatok pedig, mint az edzők és a játékosok munkáltatói hozhatnak ilyen szabályokat, ahogy bármilyen civil munkáltató is. Ha nem tetszik, másnap már nem kell bemenned dolgozni. Ilyen egyszerű ez.

Tibor Cseh
Tibor Cseh
Reply to  Vicgeordie
2020-11-06 13:22

Nem.

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  Tibor Cseh
2020-11-06 14:05

Meggyőztél

Kopi3.14
Kopi3.14
Reply to  Tibor Cseh
2020-11-06 19:40

Érvelésed fantasztikus. Mint a szellemi szinted.

d zoli
d zoli
Reply to  Tibor Cseh
2020-11-06 13:22

Te viszont nagyon pontosan tudod, hogy az NFL simán hozhat olyan szabályt, hogy meddig érjen a zokni vagy, hogy mikor kell a tracert viselni. És ha a szabályt nem tartják be, büntet. Az elmúlt hetekben tökjól távoltartottad a véleményed a Covid topikoktól. Mi történt?

Snagal
Snagal
Reply to  Tibor Cseh
2020-11-06 14:56

“Az,hogy nincs járvány,az egy külön történet”
lol, mesélj még, úgy is rég röhögtem ostoba konteókon (de remélem új sztori van, mert ha Soros lesz a csattanó akkor nem fogsz lenyűgözni :D )

comment image

Megawatt Szvetozár
Megawatt Szvetozár
Reply to  Tibor Cseh
2020-11-06 16:06

Szerintem nincs igazad. Viszont én már 2 covid teszten voltam és ott köztudomásúan csipet raknak az ember agyába az orrán keresztül. Ennek megfelelően a véleményem az engem irányító háttérhatalom és Soros György véleménye igazából :(

Tibor Cseh
Tibor Cseh
2020-11-06 21:50

Sok kedves reakciót szült a
hozzászólásom.Nézzük őket.Megawatt két
covid teszten volt,remélem,hogy kötelezték rá,mert ellenkező esetben retardáltnak gondolnám.Kedves Snagal!A járványnak megvannak a kritériumai,a covid egyik négyzetet sem tudja kipipálni ezek közül.Kérdezd meg kezelőorvosodat vagy gyógyszerészedet,ők tanultak erről az egyetemen.d.zoli Igen,a zokniviselésbe beleszólhatnak.Vicgeordie Ezzel vitatkoznék.Az USA tagállamok szövetsége,mint az EU.,ahol egyedi törvények és szabályozások léteznek,és semmilyen alsóbbrendű szervezet nem hozhat az állam törvénykezésével ellentétes szabályokat.Pl.ha valamelyik tagállamban a nyomkövető eszközök használatát személyiségi jogok miatt tiltják,ott az állam kormányának kivételével senki nem kötelezhet téged a viselésére,még a POTUS sem.Ami jól látszik a mostani covid szabályozások kapcsán is.A republikánus vezetésű államok többé-kevésbé normálisan működnek,míg a demokrata(komcsi) államokban káosz van A Rodeo drive üzleteit pl.most deszkázzák be.Egyébként igazad van,hozhatnak a munkáltatók mindenféle szabályokat.Ezek elvileg összhangban kellene legyenek az adott ország törvênyeivel,ami sajnos nem mindig áll fenn.Két dolgot lehet tenni,elfogadni vagy szembemenni ezzel.Sokan nem mernek kiállni a saját igazukért,a hatalom pedig gyakran szemet húny,nem áll ki az állampolgárai mellett.Kopi Hát te is itt vagy velünk. Rynald Az emberek nagy része,akkor sem áll ki magáért,ha igaza van.UK-ban élek.Itt is kötelező a maszk a boltokban,meg tömegközlekedésen,stb.Nem szoktam felvenni.Ha megállítanak,azt mondom,hogy nekem egészségügyi okokból nem lehet hordanom.(itt ha valami eü. problêmád van,nem kell hordanod).Nem szokták elhinni 1.80 magas vagyok és nagyon nem tűnök betegnek:). Megkérdezik,hogy mi a problémám.Felelet: A 2010-es személyiségjogi törvény alapján nincs jogod ezt megkérdezni.Ha mégis ragaszkodsz ehhez,fel kell jelentened,a rendőrségnek vád alá kell helyeznie és a bíróságnak jogában áll kikérnie az én egészségügyi adataimat,te pedig részt vehetsz a tárgyalásokon,mint tanú.Innentől már nem szokták erõltetni a dolgot.A 2010-es személyiségjogi törvényeket ugyanis nem helyezték hatályon kívül még a covid kedvéért sem! Enchanté!

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x