Connect with us

Hír

Elvett egy draft picket a Raiderstől az NFL

Az NFL kiosztotta eddigi legnagyobb büntetését a COVID-protokollok be nem tartásával kapcsolatban. A liga megbüntette a Las Vegas Raiders csapatát 500 ezer dollárra, ezen kívül a 2021-es hatodik körös draft cetlijét is elvette a csapatnak, illetve Jon Gruden is köteles befizetni 150 ezer dollárt a közös kasszába, írja Charles Robinson.

Ez volt a negyedik büntetése a Raidersnek idén, így visszaesőnek számít, ezért a magasabb büntetés. Az NFL korábban a Titanst 350 ezer dollárra büntette meg a COVID-protokollok be nem tartása miatt, és ugyan a fertőzés mértéke a Raidersnél nem érte el a Tennesseeben tapasztaltakat, alapvetően a folyamatot bünteti a liga.

Először Gruden maszkviseletének hiánya miatt csapott le az NFL a főedzőre és a csapatra egyaránt, majd nem sokkal később Derek Carr, Darren Waller és további játékosok kaptak bírságot, amiért egy jótékonysági rendezvényen nem tartották be az előírásokat (maszk nélkül fotózkodtak és osztottak aláírást). Ezen kívül a csapat illetéktelen személyeket engedett az öltözőbe, ez volt a harmadik vétség. Legutóbb pedig Trent Brown pozitív koronavírustesztje körül volt a probléma, ugyanis a játékos nem viselte a kontaktkutatáshoz szükséges karperecét és a támadófalemberek úgy tartottak meetinget, hogy nem viselték a maszkjaikat.

A Raiders így már összesen 1,2 millió dollártnyi büntetést volt kénytelen befizetni a közös kasszába.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!