Connect with us

Összefoglaló

Ezt a mészárlást rossz volt nézni

A szezon előtt óriási rangadónak tűnt a Green Bay Packers vendégjátéka San Franciscóban, azonban a 49erst sújtó sérüléshullám miatt kvázi csak az volt a kérdés, hogy mekkora verés lesz a vége. Mint kiderült, óriási. Két negyedig tartott a találkozó, csak a garbage time-nak köszönhető, hogy 20 pont alatt maradt a különbség.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogy előzetesen várni lehetett: a Packers támadósor magabiztosan haladt, majd egy 6 játékos, 75 yardos drive végén megszerezte a vezetést egy Adams TD-vel, amit azonnal egy 49ers punt követett. Kisebb meglepetésre a következő két drive-ban a Packers is puntolt, míg a San Francisco fel tudott tenni három pontot a táblára, de 7-3-as állásnál, már amikor egy kicsit reménykedni lehetett abban, hogy izgalmas meccset látunk, arcul csapott a valóság.

Rossz passzoknak és egy büntetésnek köszönhetően a 49ers támadás megakadt, 3&16-nál pedig Nick Mullens megingott és eladta a labdát. A turnoverből a Packers pontot csinált, majd szerzett még egy TD-t a negyed előtt, miközben a 49ers offense teljesen tehetetlen volt: 21-3 a félidőben, eldőlt a mérkőzés.

Idén persze láttunk már nem egy fordítást, de az első félidő alapján még véletlenül sem volt benne ez a pakliban, és a Packers sem tette meg azt a szívességet az ellenfélnek, hogy ellazázza a végét. A második félidő első két vendég drive-jából 10 pontot tettek fel Rodgersék a táblára, miközben a 49ers támadóinak egy punt, egy fumble és egy turnover on downs jött össze.

31-3-nál, hat perccel a meccs vége előtt kapta meg a 49ers a labdát, ami a következő két drive-jában TD-t szerzett, ezzel sikerült a nagyon csúfos végeredményt némileg kozmetikázni, de ezzel legfeljebb néhány fantasy tulajdonosnak okoztak csak örömet. A Packers hibátlan játékkal, a mérkőzést végig uralva, magabiztosan nyert, a 49ers pedig effektíve készülhet a következő szezonra, mert ennyi sérülés mellett nincs értelme a rájátszásról álmodni. Tanulságok.

  • Nem nagyon van jobb duó az Aaron Rogers-Davante Adams párosnál

A Packers továbbra is elég vékonyan áll elkapóposzton, ha Adams megsérül, akkor lehetnek problémák a támadóoldalon, de egészségesen kvázi megállíthatatlan. Idén hat meccsen lépett pályára, háromszor volt 10+ elkapásos, 150+ yardos mérkőzése, most is 10 elkapással, 173 yarddal és egy TD-vel fejezte be a mérkőzést. Elképesztően domináns játékot nyújt, jelenleg talán a liga legjobb teljesítményét szállítja a posztján, ami a bombaformában lévő Rodgersszel (25/31, 305 yard, 4 TD) együtt szinte garancia a győzelemre.

  • Irányító nélkül nem megy

Kyle Shanahan rendszere parádés. Hiába esett ki George Kittle, Brandon Aiyuk, Deebo Samuel, Tevin Coleman, Jordan Reed, Jeff Wilson és Raheem Mostert is, így is rendre volt szabadon lévő, megjátszható ember a támadóoldalon, csak hát kellene egy irányító, aki oda is tudja dobni a labdát. Nick Mullens ismét pocsék volt: nem talált meg üresen álló elkapókat, nem mobilis és megköszönheti a Packers védőinek, hogy megúszta egy INT-tel, illetve volt egy elveszített fumble-je is. Az utolsó hat percben ugyan szerzett két TD-t vele a csapat, de 31-3-as eredménynél már a Packers is ment volna haza. Egyedül a fantasy tulajdonosok örülhetnek, már aki kezdette az elkapó Richie Jmest, aki úgy szerzett kilenc elkapásból 184 yardot és egy TD-t, hogy idén még nem volt elkapása, ezt megelőzően pedig 15 elkapásból összesen 295 yardja és két TD-je volt két év alatt.

  • Ez a Packers még jobb is lehet

Jó hír volt a mérkőzés előtt, hogy Aaron Jones visszatért és ha csak limitáltan is, de szerepet kaphat a támadósorban. Ehhez képest 15 futása volt 58 yardért a 49ers amúgy elég jó futás elleni védelme ellen, illetve öt elkapásból 21 yardot szerzett. Nem óriási számok, de vele egyértelműen gördülékenyebb a támadósor, még így is volt pár nagy játéka, félelmetes a Rodgers-Jones-Adams trió. Emellett lassan David Bakhtiari, a liga egyik legjobb LT-je is visszatér, a hajrára állhat össze a legerősebb formájában a Packers támadósora. Már csak a védelemnek kellene javulnia, a Trent Williams nélkül felálló 49ers támadófala ellen például illett volna egynél több sacket szerezni, a tavaly 25,5 zsákolást szerző Smith-duó idén még csak 7,5-nél jár.

  • 100 millió dollár a kórházban

A tavaly Super Bowlba jutó 49ers az egyik legszerencsétlenebb csapat idén, nincs az az edzői zsenialitás, ami ennyi sérülést képes lenne kezelni. A 2020-as cap hitek alapján csak az IR-en lévő játékosok 80 millió dollárba kerültek, ha pedig a kisebb sérüléssel és Coviddal bajlódó játékosokat is számoljuk, akkor a Packers ellen több mint 100 millió dollár, azaz az idei fizetési plafon fele a kórházban volt. Csütörtök este nem játszott többek között a kezdő irányító Jimmy Garoppolo, a liga legjobb tight endje, George Kittle, Brandon Aiyuk (WR), Deebo Samuel (WR), Tevin Coleman (RB), Jeff Wilson (WR), Raheem Mostert (RB), Ben Garland (C), Trent Williams (LT), Nick Bosa, Ziggy Ansah és Dee Ford (Edge), Richard Sherman (CB) és Solomon Thomas (DL) sem, így pedig azért elég nehéz. Majd jövőre.

Green Bay Packers – San Francisco 49ers 34-17

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!