Connect with us

Összefoglaló

Mészárlás a Lambeau Fielden, Mahomes-Hill parádé és Titans-csoportgyőzelem

A Green Bay Packers valódi mészárlást rendezett a Lambeau Fielden az éjszaka folyamán és bántóan simán lépett át a Chicago Bearsen. A Mahomes vs Brady csatát előbbi nyerte Tyreek Hill hathatós közreműködésével, a Patriots egy alacsony színvonalú mérkőzésen kerekedett felül a Cardinalson, a Titans pedig a Colts elleni győzelmével jó eséllyel meg fogja nyerni az AFC South divíziót.

Chicago Bears @ Green Bay Packers 25-41

Mészárlást rendeztek a Lambeau Fielden, ami után a Bears garbage time-ban még próbált kapaszkodni, de igazán nagy esélye nem volt, hogy visszatérjen a meccsbe.

A Packers az első 3 labdabirtoklásából 3 TD-t szerzett, ami mellé meg egy fumble utáni Preston Smith védelmi TD-t is sikerült összehozni. A Bears labdaeladásainak és a hazaiak támadósorának köszönhetően a 3. negyedben már 10-41-re is vezetett a Packers. A meccs ezen pontján több, mint 30 percet birtokolta a labdát a Green Bay 12 ellenében. Aaron Rodgerstől pedig még csak űrteljesítmény sem kellett mindehhez. 211 yard és mellé 4 TD elég volt úgy, hogy igazából folyton csak az üres elkapóit dobta meg. A Packersnél nem csak a passz, de a futójáték is remekül működött és komolyan megérezte Hicks hiányát a Bears védelem. Jones és Williams megosztott terhelést kaptak és 182 yardot szorgoskodtak össze. Főleg a középső futások működtek, amik ellen a kiváló Bears DT nagyon hiányzott. Az elkapó sorban nem volt űr meccse Adamsnek sem, sőt a csapat legtöbb elkapott yardjával a TE Tonyan zárt végül 67-el.

A jónak mondható Bears védelem tehetetlen volt minden téren. Rodgersen egyáltalán nem volt nyomás és végül sem sack, sem hit nem jött össze rajta. Az első TD-nél több, mint 6 másodpercet biztosított neki a támadófal, így volt ideje megtalálni Adamset.

A túloldalon az ismét irányítót cserélő Chicagónál már nem volt ilyen könnyű az este. A garbage time-ban ugyan kiosztott 2 TD-t Trubisky és fel tudta kicsit hozni a statisztikáit, alapvetően borzasztó meccset zárt. Folyamatosan nyomás alatt játszott. Sack csak 3 játékból lett, de több alkalommal is hibába kergette őt a Packers pass rush. Ezeken kívül 3 alkalommal is eladta a labdát. A már említett fumble mellett két picket is dobott, mindkettőt a hazaiak másodéves safetyje, Darnell Savege húzta le. Trubisky itt éppen triple coverage-be próbálta beerőltetni a labdát, sikertelenül.

A Bears statisztikái nem teljesen festik le a valós képet, mert a meccs végére ugyan Montgomery is 100 yard fölé jutott, ebből 57 egy játék alatt jött még a Bears első drive-jában. Rajta kívül Allen Robinsont kell kiemelni, aki 2 TD-vel zárt és összesen 8 elkapása volt 74 yardért. Mellette az újonc Darnell Mooney-t kereste Mitch a legtöbbszőr, de 9 targetből csupán 3 elkapást tudott szerezni.

A vendégek védelme nem zárt nagy napot. Rodgers folyton kereste a Buster Skrine féle matchupot, aki végül 10 tackle fölött zárt, ez pedig sosem jó jel egy corner esetén. A meccs margójához tartozik, hogy az amúgy remekül tartó Packers támadófalból ismét kidőlt a center Linsley még a meccs legelején, így a kényszerből odamozgó Jenkins adta fel Rodgersnek a labdákat. A meccs végére pedig még Lucas Patrick is kiesett. A sima győzelemmel a Packers megszerezte a 100. győzelmét az örökrangadón.

(alatriste)

Kansas City Chiefs @ Tampa Bay Buccaneers 27-24

Ahogyan karácsony sincs Kevin nélkül, úgy NFL szezon sincs Brady vs Mahomes nélkül – hiába ment át az NFC-be Tom Brady, itt is összejött a Mahomes elleni ütközet. A yardok és a TD-k is repkedtek, ennek pedig többek között Tyreek Hill is örülhetett, aki remek napot fogott ki és már az első negyedben 200 yard fölött termelt. Hiába a rengeteg szerzett yard azonban a Chiefsnél, mégis kellett a végén izgulniuk.

A két irányító yardok tekintetében még az előzetesen vártakat is túlteljesítették, hiszen ketten együtt 807 yardot passzoltak. Patrick Mahomes vezette Chiefs offense elég egyoldalú volt a mérkőzésen, hiszen 50 passzjáték mellett mindössze 20 futó playt hívtak be, aminek jó részét a mérkőzés végi óra lepörgetésénél használtak, de ki hibáztatja őket! Ihlettet formában játszott a tavalyi Super Bowl MVP. 49 kísérletéből 37 sikeres volt, 462 yardot és három TD-t ért el. Mahomes passzainak a Chiefs szurkolóin kívül Tyreek Hill örülhetett a legjobban, aki 13 elkapásból 269 yardot ért el és mindhárom TD passz őt találta meg. Hill már az első negyedben 211 yardnál járt, valami elképesztő módon tudta kihasználni gyorsaságát és tehetségét 15 perc alatt.

A másik oldalt sem akart nagyon lemaradni Brady. A mérkőzés elején még úgy tűnt, hogy akár sima Chiefs győzelem is lehet, hiszen 17-0-ra mentek egy negyed után és a Buccaneers offense semmit nem mutatott. A veterán irányító azonban előlépett és azért három TD passzt csak kiosztott, amiből kettőt Evans, egyet pedig Ronald Jones szerzett. Ezek mellett még volt 345 passzolt yardja meg két interceptionje a harmadik negyedben, amire már nem lehet annyira büszke – A másik oldalon Mahomes egy eladott labdával zárt egy fumble formájában. Hazai oldalon sem járatták csapágyasra a Ronald Jones, Leonard Fournette duót, hiszen 41 passzjáték mellett csak 13 alkalommal futottak, de mivel végig hátrányban voltak, ezért meg lehet érteni.

Gondolhatnánk, hogy ennyi yard mellett a védelmek nem nagyon voltak pályán, de azért ez nem teljesen igaz, hiszen mindkét oldalon voltak szép pillanatai a defense-nek is. Chiefs oldalon elég csak kiemelni a két interceptiont, amit Tyrann Mathieu és Bashaud Breeland szereztek. Hazai részről pedig többször jól állították meg Mahomesékat, ezzel meccsben tartva csapatukat. A fiatal irányító előtt a fal nem igazán működött mindig jól, hiszen Jason Pierre-Paulék többször is üldözőbe vették. Több esetben azonban a védők nem mindig a pozitív rublikába kerültek. A Tampa Bay két interceptiont is elbukott szabálytalanságok miatt, a másik oldalon pedig egy drive-ban Frank Clark kétszer is Brady fejére ütött, ami elősegítette a szoros végjátékot.

A végjáték végül tartogatott izgalmakat, hiszen az utolsó játékrészben 14 pontot feltett a táblára a Buccaneers, amivel három pontra visszajöttek. Ez nagy tanulság lehet a Chiefs számára, hiszen egy olyan meccsen, ahol majdnem 500 yardot haladnak levegőben, ott nem nevezhető soknak a 27 szerzett pont, amire majdnem rá is fizettek. A végén azonban le tudták zárni a mérkőzést, amivel 10-1-re módosították mérlegüket. A Buccaneers 7-5-tel megy pihenőhétre, ahol össze kell kapniuk magukat, ha életben szeretnék tartani a hazai Super Bowl esélyét.

(kronikk)

Arizona Cardinals @ New England Patriots 17-20

Rendkívül alacsony színvonalú mérkőzésen szerezte meg idei ötödik győzelmét a New England Patriots, pedig a vendég Cardinalsnak is bőven volt esélye, de minden lehetőségüket elrontották. Pedig úgy indult a találkozó a vendégeknek, ahogy egy playoff-aspiráns csapatnak kellene, Cam Newton első passzkísérletét Markus Golden szedte le, miután Jordan Hicks ért oda a veterán irányítóhoz. A rövid pályán gyorsan végigmentek és Drake futott be 1 yardról. A Patriots a következő drive-ból sem tudott nagyon haladni, de a punt után az Arizona a saját három yardosáról jöhetett. A futójáték Murray nélkül is hatékony volt, aki valószínűsíthetően a kisebb vállsérülése miatt nem kapott annyi futást, de Drake és Edmonds jól hozta a yardokat és a first downokat. Végül Zane Gonzalez mezőnygóljával 10-0 lett a vendégeknek, akik ezután csak a negyedik negyed közepén szereztek ismét pontokat.

A hazaiaknál sem volt valami acélos a támadósor, inkább a védelmüknek és a speciális egységnek köszönhetik a győzelmet, Cam Newton 84(!) passzolt yarddal és két INT-tel zárt, az elkapók közül mindössze Jakobi Meyersnek és Damiere Byrdnek volt elkapása. A speciális egységben azonban Moncriefnek volt egy hosszú visszahordása, ami után az Arizona térfelén kezdhetett a Pats, aminek a végén James White futott be 7 yardról 4&2-re. A félidő végén még volt egy jó drive-ja a Cardinalsnak, Christian Kirknek volt egy csúnya dropja az endzone-ban, utána KeeSean Johnson elkapását először touchdownnak ítélték meg, majd visszavonták, 4&1-re Drake futását pedig megállították a gólvonalon, amivel véget is ért a félidő.

A második játékrész sem volt sokkal színvonalasabb, egy Andy Lee puntot Gunner Olszewski hordott vissza TD-re, amit egy erősen véleményes blind side blokk szabálytalanság miatt visszafújtak, majd a rövid pályán csak mezőnygólt szerzett a Pats. A következő drive-ban Murray passzába beleért Adam Butler, a felpattanó labdát pedig Adrian Phillips húzta le, az újabb rövid pályás drive-ot sok Harris és Newton futás után ismét James White zárta le, amivel átvette a vezetést a Patriots. Amikor már azt hitte az ember, hogy a Pats védelem teljesen megállította Murray-éket, lehoztak egy 16 playes, 80 yardos drive-ot, bár többször is zászlók segítették az előrehaladásukat, Drake vezetésével nagy nehezen kiegyenlítettek a negyedik negyed közepén.

Newtonéknak 8 perce volt egy meccsnyerő drive-ot vinniük, de a pálya közepén dobott egy borzalmas passzt, amit Dre Kirkpatrick húzott le, jöhetett a Cardinals a győzelemért. El is jutottak a Patriots 27 yardosáig, azonban Zane Gonzalez, idén már nem először, meccsnyerő szituációban 45 yardról mellérúgta. Newton megkapta az esélyt a game winning drive-ra, az első két playben -3 yardot haladtak, 3&13-ra azonban Newton 14 yardot futott, majd egy véleményes unnecessary roughness büntetés miatt még 15 yardot haladhattak előre, Simmons a lassítások alapján a pályán belül lökte meg Newtont, ráadásul nem is sisakkal támadta. Innen még ment pár yardot előre a New England, majd Nick Folk 50-ről simán berúgta, nyert a Patriots.

Sorozatban második meccsét bukta el a Cardinals, 6-5-re módosult a mérlegük, és innen már nem lesz olyan egyszerű elcsípni az egyik wild card helyet. Főleg, ha Kingsbury továbbra is rossz playeket hív kulcsszituációban, valamint nem árt, ha Kyler száz százalékos állapotba kerül, mert a Patriots védelmének sokkal könnyebb dolga volt így, DeAndre Hopkinst is 55 yardon tudták tartani. A hazaiaknál ezzel a győzelemmel még talán mindig van egy minimális esély a rájátszásra, de ahhoz Newtonnak sokkal jobban kell játszania, mert az ilyen hibáit a jobb csapatok könyörtelenül ki fogják használni.

(löfli)

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts 45-26

Két 7-3-as mérleggel rendelkező csapat találkozott Indianapolisban, hogy eldöntse ki lesz (nagy valószínűséggel) az AFC South királya. Mindkét csapat egy hosszabbítás utáni győzelemmel érkezett és egészen a hét második feléig úgy tűnt, hogy fontos hiányzók nem lesznek. Ekkor azonban a Colts részéről folyamatosan érkeztek a rossz hírek. Először két fontos védőfalember, Buckner és Autry került valamint maradt COVID listán pozitív teszt miatt, majd hozzájuk csatlakozott az újonc futó Jonathan Taylor, aki barátnője pozitív tesztje miatt került szintén COVID listára és karanténba. Itt még nem volt vége a sornak, hiszen a center Ryan Kelly, valamint a kezdő LB Bobby Okereke is sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. Ilyen előjelek után érkeztünk meg a vasárnap esti rangadóhoz.

A Titans látta esélyét, hogy Buckner és Autry hiányában a futás elleni védelem már biztosan nem lesz olyan jó, mint azt megszokhattuk eddig. Így is lett, ezért Derrick Henryt tömték labdával, aki élt is a lehetőséggel. A liga egyik legjobb (ha nem a legjobb) futója egy félidő alatt eldöntötte a mérkőzést. 30 perc alatt ért el 140 yardot és három TD-t. Ehhez jött még az elkapó AJ Brown 69 yardos TD-je, amivel 35-14 állt az eredményjelzőn szünetben. A Colts védelme a három kezdő játékos kiesését nagyon megérezte és ez a kapott 35 pont az idei szezonban csapatrekord, ennyi pontot egy meccsen sem kaptak 60 perc alatt, nem hogy két negyed alatt. A védelem saját sorsát sem segítette, hiszen ha voltak jó megmozdulásaik, akkor általában valaki hibázott és szabálytalanság miatt annuláltak a történteket. Így eshetett meg, hogy harmadik kísérletnél sackelték Tannehillt és field goal helyett mégis 1. és 10 jöhetett, hiszen Rock Ya-Sin teljesen felesleges szabálytalanságát észrevették. A másodéves cornerback ebben a szezonban már nem először lógott ki lefelé az egységből.

Azt már a mérkőzés előtt is lehetett tudni, hogy Henrynek minden bizonnyal jó napja lesz, így Philip Riversre helyeződött a teher, hogy meccsben tartsa csapatát. Ehhez 60 percig kellett volna hibátlan játék, azonban ez mindössze ez két drive-ig tartott. Az első két támadást nagyon szépen végigvitték és Trey Burton, valamint Jacoby Brissett touchdownjaival ki tudták egyenlíteni az állást Henry, valamint AJ Brown hatpontosa után. A harmadik hazai támadásra azonban Kelly után egy másik fontos játékos, Anthony Castonzo is kidőlt a támadó falból, ami megpecsételte sorsukat, onnantól kezdve támadó oldalon sem jött össze nekik semmi. A Titans védelme szépen fogta Hines és Wilkins futó próbálkozásait és Riversre is tudtak annyi nyomást helyezni, hogy ne tudjon előre haladni a Colts. A támadók közül ki lehet emelni Trey Burtont, aki ismét TD-vel jelentkezett. A TE nagyon ráérzett a játékra, hiszen már nem az első meccs volt, amikor Rivers kedvelt célpontja volt az end zone-ban.

A harmadik negyed elején folytatódott a hazai támadó egység lejtmenete és ezzel a mérkőzés is eldőlt. A végén még TY Hilton idei első TD-jével és Brissett újabb hatpontosával kozmetikáztak az eredményen, de elég egyértelmű volt, hogy ezen az estén melyik a jobb csapat. A két héttel ezelőtti hibákat javították és a special team sem adta meg a Coltsnak azokat a pluszokat, amik a győzelemhez kellettek volna. Mike Vrabel és csapata remekül felkészítette őket a mérkőzésre és az aktuális körülményekre, ami egy sima győzelemhez volt elég.

A végén még egy onside kickkel próbálkozott a Colts, azonban az ott történtek pontosan leírták az előtte lévő 58 percet. Ahelyett, hogy visszaszerezték volna a labdát, AJ Brown újabb TD-jével a Titans tetemes előnye nőtt tovább.

Győzelmével a Titans nagyon nagy lépést tett az AFC South bajnoki címre, hiszen most már gyakorlatilag két mérkőzéses előnyben van, így ha hozzák a papírformát, behúzza a csoportot. A Coltsnak sincs ideje csüggedni a vereség miatt, hiszen össze kell szedniük magukat, ha januárban is pályára akarnak lépni.

(kronikk)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!