Connect with us

Prémium cikkek

A csapat, amelynek mindössze egy NFL-meccs jutott, és azt is elveszítette

1402 – ennyi mérkőzést játszott már le a Chicago Bears története során az NFL-ben, ami a valaha volt legtöbb. Ez 1401-gyel több, mint ami a Tonawanda Kardexnek, minden idők legrövidebb életű profi csapatának jutott. Story a hőskorból.

Az NFL 1920-ban jött létre APFA, azaz American Professional Football Association néven. Kezdetben négy ohiói csapat alkotta a ligát és egy hatmeccses bajnokságot terveztek, de később még további 10 csapat csatlakozott a kezdeményezéshez, köztük a Chicago Cardinals és a Decatur Staleys – előbbit ma Arizona Cardinalsként, utóbbit Chicago Bearsként ismerjük.

Ez a sok csapat teljesen felborította az előzetes terveket, így mindenki magának szervezte le a menetrendjét. Ráadásul volt még jó pár független csapat is, és mivel ekkor még közel sem volt nagy pénz a sportban, kvázi mindenki azzal játszott, akivel akart vagy tudott – a Canton Bulldogs például 13 meccset játszott, míg a Muncie Flyers csak egyet.

A bajnokság egyetlen veretlen csapata az Akron Pros lett, 8-0-3-as mérleggel, amiből kettő független csapat ellen jött össze – 151 pontot szerzett és mindössze hét pontot kapott, ekkor még tényleg a védelem nyerte a bajnokságot. A 258 pontot szerző és mindössze 32 pontot kapó Buffalo All-Americans például csak 9-1-1-es mérleggel végzett, de öt győzelem is konferencián kívüli gárdák ellen hozott össze.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!