Connect with us

Hír

Olcsón megúszta Jon Bostic Andy Dalton kiütését

Andy Dalton már biztosan nem lép pályára az Eagles ellen vasárnap, köszönhetően annak, hogy a múlt héten Jon Bostic aljasul kiütötte a játékból. Az irányító még mindig szenved az ütés okozta agyrázkódástól, de a ligát ez nem különösebben bosszantja: nemcsak, hogy nem tiltotta el a védőt (akit a mérkőzésen ki is állítottak), de mindössze 12 ezer dollárra büntette meg. Ennyit ér egy kezdő irányító testi épsége.

Hasonlóan olcsón megúszta Gabe Jackson azt, hogy – az egyik bíró szerint – rátaposott egy Bucs-játékos vállára. Ugyan a meccsről kiállították, de eltiltást nem kapott, illetve mindössze 12,5 ezer dollárt kell fizetnie a szükségtelen durvaságért.

Mindezek fényében érdekes, hogy a Chiefs safety Daniel Sorensen 20 ezer dolláros büntetést kapott egy Phillipp Lindsey elleni helmet-to-helmet ütésért, amiért még csak zászlót sem kapott a meccsen (bár a futó agyrázkódás miatt nem tudta folytatni).

Nem igazán látni a rendszert a döntésekben, illetve a büntetések is bántóan alacsonyak. Igaz, ezzel kapcsolatban nem csak az NFL hibáztatható, ugyanis a kiszabható büntetések mértékét a játékosok szakszervezetével közösen határozták meg, vagyis a játékosok többségét sem zavarja a szükségtelen durvaság.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!