Connect with us

Hír

Olcsón megúszta Jon Bostic Andy Dalton kiütését

Andy Dalton már biztosan nem lép pályára az Eagles ellen vasárnap, köszönhetően annak, hogy a múlt héten Jon Bostic aljasul kiütötte a játékból. Az irányító még mindig szenved az ütés okozta agyrázkódástól, de a ligát ez nem különösebben bosszantja: nemcsak, hogy nem tiltotta el a védőt (akit a mérkőzésen ki is állítottak), de mindössze 12 ezer dollárra büntette meg. Ennyit ér egy kezdő irányító testi épsége.

Hasonlóan olcsón megúszta Gabe Jackson azt, hogy – az egyik bíró szerint – rátaposott egy Bucs-játékos vállára. Ugyan a meccsről kiállították, de eltiltást nem kapott, illetve mindössze 12,5 ezer dollárt kell fizetnie a szükségtelen durvaságért.

Mindezek fényében érdekes, hogy a Chiefs safety Daniel Sorensen 20 ezer dolláros büntetést kapott egy Phillipp Lindsey elleni helmet-to-helmet ütésért, amiért még csak zászlót sem kapott a meccsen (bár a futó agyrázkódás miatt nem tudta folytatni).

Nem igazán látni a rendszert a döntésekben, illetve a büntetések is bántóan alacsonyak. Igaz, ezzel kapcsolatban nem csak az NFL hibáztatható, ugyanis a kiszabható büntetések mértékét a játékosok szakszervezetével közösen határozták meg, vagyis a játékosok többségét sem zavarja a szükségtelen durvaság.

2 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ducksfan
ducksfan
3 years ago

A játékosokat is biztosan zavarja, de mivel sok a minimum közeli szerződésű játékos, őket nem lehet (több) száz ezer dollárra megbüntetni, mert nem keresnek annyit.
A fizetés százalékában kellene meghatározni, de egy olyan minimum ami ezeknél magasabb. És automatikus eltiltás egy vagy több meccsről, súlyosabb esetben.

camillo 7777
Reply to  ducksfan
3 years ago

Hát figyi, Dalton kiütése nálam minimum 3 meccs. Csoport rivális ide vagy oda, nem jó ilyet látni. 😐

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x