Connect with us

Hír

Dwayne Haskins senkinek sem kellett és még 4,2 millió dollárt is bukhat

A Washingtontól nemrég elküldött Dwayne Haskins senkinek nem kellett a waiverről, így szabadon igazolhatóvá vált. Mivel két éve még az első körben kelt el, így várhatóan lesznek érdeklődők iránta, de nehéz elképzelni, hogy egy veteránminimumos csereszerződésnél sokkal többet kapna. Ráadásul az újoncszerződésből is bukhat még 4,2 millió dollárt.

Haskins 1/15-ös újoncként 4 évre 14,4 millió dolláros szerződést kapott a fővárosi csapattól, ami teljes egészében garantált. Ebből 10,2 milliót már megkapott, de a következő két idényre van még 4,2 millió dollárnyi, elméletben garantált alapfizetése. Magyarán erre a pénzre akkor is jogosult, ha a pocsék játéka, a fizetési sapka vagy sérülés miatt vágják ki (ezek közül kell választani a hivatalos dokumentumban).

Igen ám, csakhogy általában minden szerződés tartalmaz általános magaviseleti kitételeket, gyakran már egy csapaton belüli eltiltás vagy büntetés is annullálja a garantált tartalmakat. Ebbe persze a játékosok többsége bele szokott kötni, aminek a vége egy aranyközéputas megoldás: a csapat kifizet egy bizonyos összeget, aztán soha viszont nem látásra.

Hivatalosan Haskins kivágásának az oka a rossz magaviselet, tehát várhatóan nem fog beletörődni abba, ha a Washington nem akarja kifizetni – igaz, jó eséllyel feleslegesen erőlködne. Csak az elmúlt két hétben megpróbált ellógni egy kötelező médiaeseményről, illetve a tomboló pandémia és szigorú Covid-szabályok közepette elment egy sztriptízbárba, amiért a csapat 40 ezer dollárra büntette meg. Alighanem kimerítette a csapatra – minden téren – káros magaviselet fogalmát.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!