Connect with us

Érdekességek

Így alakulhat ki az AFC rájátszásának pontos mezőnye

Lement a 16. forduló összes mérkőzése, így az NFC után az AFC-nél is megejthetjük a számolgatást, azaz megnézhetjük, hogyan nézhet ki a rájátszás pontos mezőnye az utolsó forduló eredményeitől függően. A Chiefsen kívül egyetlen csapat helye sincs kőbe vésve, így Mahomesékon kívül mindenkinek van miért játszania az utolsó fordulóban.

1-4. kiemelés

Itt nem túl bonyolult a helyzet. A Chiefs fixen első kiemelt, lehet pihentetni a kezdőket. A 2-3. kiemelt a Bills és a Steelers lesz, és a buffalóiak vannak lépéselőnyben, így ha nyernek, akkor meg is kaparintják a 2. kiemelést, egy vereséggel viszont a Steelers előzhet, amennyiben megveri a Brownst. A 4. kiemelt így az AFC South-ból kerül ki, itt pedig a Titans van lépéselőnyben, egy Texans elleni győzelemmel be is biztosíthatja a csoportelsőséget, míg egy vereség esetén a Colts előzhetne, amennyiben megveri a fixen 1/1-es Jaguarst.

Wild card helyek

Az az érdekes helyzet állt elő, hogy egyetlen csapat wild card részvétele sem biztos még az utolsó forduló előtt, négy csapat küzd a három helyért. A jelenlegi sorrend Dolphins-Ravens-Browns-Colts, így ha mindenki nyer (vagy mindenki veszít), akkor a Colts marad le a playoffról. Illetve egy olyan opció is van, hogy a Titans marad le, amennyiben kikap a Texanstól, és a Colts, Dolphins, Ravens trió nyer.

Talán érdemes külön lebontani csapatokra, hogy mik a forgatókönyvek, egyelőre csak arra kihegyezve, hogy bejutnak-e a rájátszásba:

A Titans akkor jut be a rájátszásba, ha nyer VAGY a Ravens, Colts, Dolphins trió közül legalább egy kikap.

A Dolphins akkor jut be a rájátszásba, ha nyer VAGY a Ravens, Colts, Browns trió közül legalább egy kikap.

A Ravens akkor jut be a rájátszásba, ha nyer VAGY a Browns, Colts duó közül legalább egy kikap.

A Browns akkor jut be a rájátszásba, ha nyer VAGY a Colts kikap, vagy előfordul az a forgatókönyv, hogy a Titans kikap, a Ravens és a Dolphins viszont nyer.

A Colts akkor jut be a rájátszásba, ha nyer ÉS a Titans, Ravens, Browns, Dolphins kvartett közül legalább egy kikap.

Ha folyamatábrán szeretnétek látni, melyik csapat milyen forgatókönyv alapján marad le a rájátszásról, akkor Lee Sharpe segítségével ezt is meg tudjuk mutatni:

Kiemelések

Ennek a szöveges felvázolása helyett egyszerűbb, ha képen mutatom meg, mik is a lehetőségek (via Jordan Anstey):

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!