Connect with us

Játékos Portré

Randy Moss – A legzseniálisabb díva

Gimis korában annyira megvert egy rasszista srácot, hogy börtönbe került és majdnem derékba tört a karrierje. Elévülhetetlen szerepe volt a 2007-ben veretlen Patriots menetelésében, de a gyűrű minden idők talán legjobb csapatával sem jött össze neki. Egy leírhatatlan tehetség, aki minden idők legjobbja lehetett volna, ha nem “a futball lett volna számára az első”. Bemutatjuk a legendás Randy Mosst.

Moss 1977-ben született és gyerekkorát West Virginiában töltötte. Korán érdekelni kezdték a sportok, gimnáziumban belépett a foci-, a kosár-, a baseball-, sőt még a futócsapatba is. Egyszerűen remekelt: kétszer lett az év kosárlabdázója, iskolai rekordot állított fel szerzett pontokban, valamint állami bajnok lett 100 és 200 méter sprintben is.

Természetesen a futballpályán sem volt adós a jó teljesítménnyel. A DuPont középiskolába járt, a Panthers csapatát erősítette mint elkapó, visszahordó, rúgó és safety. 1992-ben és 1993-ban sikerült csapatát a döntőig vezetnie, a Kennedy- díj büszke tulajdonosa (melyet a legjobb West Virninia középiskolai játékosa kap), valamint 2009-ben minden idők 50 legjobb gimnazista focistájának elismerését is bezsebelte.

Karnyújtásnyira volt tőle az egyetemi ösztöndíj, kapott is egy remek ajánlatot a Notre Dame-től, azonban az iskola visszavonta a lehetőséget, miután Moss az utolsó gimnáziumi évében börtönbe került. Iskolai verekedésbe keveredett, ami alapvetően nem lenne nagy gond, azonban annyira keményen sikerült, hogy egy srác lépe szó szerint leszakadt (mint kiderült, az áldozat rasszista jelzőkkel illette Moss egyik barátját). Az eset súlyossága miatt a fiatal tehetség egy hónapot ült rácsok mögött.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!