Connect with us

Minden ami NFL

Mi romlott el? – A Carson Wentz-ügy

Carson Wentzet a Packers elleni meccs közben padra ültette Doug Pederson, miután végképp tarthatatlanná vált a játéka. Azóta a főedző bejelentette, hogy a következő mérkőzésen már nem a 30+ millió dolláros fizetéssel rendelkező irányító, hanem az idei második körös Jalen Hurts fog kezdeni, ami Wentz philadelphiai karrierjének a végét is jelentheti. Mi romlott el és milyen lehetőségei vannak az Eaglesnek?

Wentz 2016-ban megváltóként érkezett, az Eagles egy sor cserét hajtott végre, hogy az 1/2-es pickkel megszerezhesse magának. Érthető volt az érdeklődés, egy atletikus, erős karú srác, aki elég jól érzi a nyomást, türelmes, végigmegy az olvasáson, és bár nem a legpontosabb és fumble gondjai vannak, de a jövő egyik nagy sztárja lehet.

Nem is kezdett rosszul, 7-9-es lett első évében az amúgy páratlan rosterrel rendelkező Eaglesszel, ahol nem csak a támadófal és a kisegítőszemélyzet, de a védelem is elit volt. Második szezonjára pedig berobbant: 33 TD mindössze hét INT mellett 13 meccsen, emellett 299 yard a földön – ha nem sérül meg, akkor lazán megszorongatta volna Tom Bradyt az MVP-címért folytatott versenyfutásban.

Ezt a szintet ugyanakkor nem sikerült konzerválni. Wentz ugyan nem játszott rosszul a következő két szezonban, de inkább csak jónak tűnt, mint kivételesnek, idén pedig teljes katasztrófa. Hogy mindez miért történt, az egy rendkívül összetett kérdés, amiben szerepet játszik többek között Doug Pederson és a kisegítőszemélyzet minősége is, de a probléma alapvetően Wentzben keresendő. Az igazi Carson Wentz nem az, akit most látunk, de nem is az, aki 2017-ben  volt – és pont emiatt van nagyon nehéz helyzetben az Eagles.

A keret minősége kidomborítja Wentz legnagyobb hiányoságait

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!