Connect with us

Minden ami NFL

A tökéletes választás

Hosszú évek szenvedése után a Falcons elküldte Dan Quinnt, így végre új korszak köszönhet be a franchise életében. Ennek első lépése egy új főedző megtalálása volt, a csapat pedig a lehető legbiztosabb jelölt mellett tette le a voksát: Arthur Smith kinevezése szinte már túl jó ahhoz, hogy igaz legyen.

Quinn 2015-ben került a Falcons élére és parádésan kezdett a csapat élén, többek között Super Bowlba is jutott vele a csapat. Igaz, ehhez sokkal több köze volt a 2015-ben és 2016-ban a csapat támadókoordinátoraként dolgozó Kyle Shanahannek, aki MVP-t csinált Matt Ryanből és a liga egyik legjobb offense-ét hozta össze Atlantában.

Shanahan ilyen teljesítménnyel természetesen nem sokáig maradt OC, a 2017-es távozása után a Falcons folyamatosan egyre mélyebb gödörbe került. Egyrészt Quinn védelme borzasztó volt, másrészt sem Steve Sarkisian, sem Dirk Koetter nem tudta még csak meg sem közelíteni Shanahan teljesítményét az offense élén. A szomorú az egészben, hogy a Falcons még így sem volt rossz (legalábbis a 2020-as mélyrepülésig), de a rengeteg rossz edzői döntés és koncepció, a számtalan leolvadás és chockerkedés miatt esélye sem volt nemhogy a Super Bowlra, de a rájátszásra is.

A rengeteg lélekölő kudarc odáig vezetett, hogy Quinnt a 2020-as szezon közben vágták ki, a csapat pedig 4-12-vel végzett. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy teljes rebuild kell: ellentétben például a Lionsszel vagy az Eaglesszel a roster nem botrányos, az offense egyenesen a jobbak közé tartozik a játékosállományt tekintve.

A roster alapján a Falcons leginkább a Titansre hasonlít: adott egy átlagon felüli támadófal, két (sőt három) kiváló kvalitású elkapó, egy korrekt tigh end és egy jó irányító. Igaz persze, hogy az Atlantának nincs Derrick Henryje és jelenleg Ryan Tannehill is jobb, mint Matt Ryan, de ez nem probléma: Arthur Smith színrelépése előtt sem Tannehill, sem Henry nem tartozott a legjobbak közé, és Smith már a Falconst irányítja. Praktikusan minden adott ahhoz, hogy a Falcons legyen az NFC Titanse (sőt még jobb is lehet, mivel a védelemben több a tehetség).

A Falcons lesz az új Titans

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!