Connect with us

Minden ami NFL

Az Eagles tankolt – és az baj?

A 17. forduló utolsó mérkőzésén a Washington és az Eagles játszott egymással főműsoridőben. A tét nagy volt: ha nyer a Washington Football Team, akkor megnyeri a csoportját, ha viszont kikap, akkor a Giants jut a rájátszásba. A meccs szoros volt, sőt a foghíjas és rengeteg játékosát pihentető Eagles tűnt a jobb csapatnak, de Doug Pederson az utolsó negyedben lecserélte Jalen Hurtsöt, ezzel látványosan feladva a mérkőzést. Utóbbi sokaknál, különösen a Giants tagjainál verte ki a biztosítékot, de nem biztos, hogy nekik van igazuk.

A tankolás egy létező jelenség az NFL-ben: azt jelenti, hogy valaki szándékosan próbál minél jobb draftpozícióba kerülni – és ebben semmi rossz nincs. Ez az újjáépítés/fejlődés alapja egy gyenge csapatnál. Nem lehet egy franchise-t úgy új alapokra helyezni, hogy megtartanak minden túlfizetett vagy feláldozható veteránt, csak azért, mert velük kicsivel több esély van a győzelemre – ez nem rebuild, hanem a fekália konstans maguk előtt görgetése.

Általában nincs is ezzel semmilyen etikai vagy morális probléma: a rebuildelő csapatok többnyire annyira gyengék, hogy akkor is kikapnak, ha mindent beleadnak a győzelemért és így szimpatikus vesztesnek tűnnek. Felhördülés akkor szokott lenni, amikor egy csapat szembe megy a liga – romantikusan megfogalmazva – kompetitív szellemével, magyarán nem ad a látszatra.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!